Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Video

"We maken al zestien jaar documentaires. In 10 jaar gedurende die tijd, hebben we veel aandacht besteed aan geluid. Stille films zijn geweldig, maar als je mensen hoort praten, de wind blazen, kleding hoort ritselen of meeuwen piepen , worden ze veel interessanter.

Veel mensen vragen ons: "Hoe neem je het geluid op? Het is zo duidelijk en gedetailleerd.."

 "We gebruiken verschillende opnamebronnen", antwoorden we. We hebben een draagbare clip-on draadloze microfoon, een shotgun-interviewmicrofoon en een draadloze recorder. Sta me toe om hierover meer in detail te treden.

Twee jaar geleden hielden we een kleine (kleiner dan een smartphone!) Olympus LS-P4 recorder in onze handen. Eerlijk gezegd was ik in het begin een beetje sceptisch. De afmeting van het apparaat wekt niet echt vertrouwen, maar sinds mijn eerste producttesten heb ik het altijd op zak als ik op pad ben.
Dankzij het kleine formaat kunt u de recorder overal laten (uit onze ervaring met het filmen van bruiloften)::
- in de huwelijksboog om de geloften van de pasgetrouwden op te nemen
- 's morgens op de make-uptafel van de bruid als ze haar make-up doet (de bruid bespreekt de meest interessante dingen natuurlijk met de stylist)
- in de jas- of broekzak van de bruidegom

We zijn vooral blij met het geïntegreerde gebruik van de OM-D E-M1 Mark II-camera samen met de recorder als een shotgunmicrofoon. Geluid kan worden opgenomen, een back-up van maken voor de zekerheid, of de recorder direct op de camera aansluiten. Bij slecht weer helpt een windscherm (we noemen het een 'dode kat'!)
 Over het weer gesproken, als videografen van bruiloften hebben we te maken met allerlei verschillende omstandigheden tijdens het filmen - 't weer is er een van die niet valt te plannen, toch? - en de constant veranderende lichtomstandigheden. Geen enkel probleem voor de E-M1 Mark II met de zogenaamde log-opnamen. Nooit meer verlies van details in schaduwen of overbelichtingen en dus ook geen verlies meer van die geweldige spontane scènes die altijd gebeuren bij huwelijksceremonies. We kunnen ook vertrouwen op het OM-D-systeem vanwege het compacte formaat dat gelijk staat aan beperkt gewicht. We fotograferen dagelijks vele uren en aan het einde van de dag, of beter gezegd, einde van de nacht (wij Russen houden ervan lekker lang door te feesten!), zijn we altijd blij dat we geen omvangrijk en zwaar uitrusting bij ons hoeven te dragen.

We filmen vaak liefdesverhalen - korte films met een script gebaseerd op het echte verhaal van het bruidspaar. Er is bijna altijd een dialoog in deze videos. Omdat het bijna onmogelijk is om de gesproken zinnen netjes op te nemen tijdens een live take, dubben we alle zinnen later. Het liefst doen we dit in de studio, maar over het algemeen hebben we te maken met beperkte budgetten en en weinig tijd, dus zoeken we de kleedkamer met de beste akoestiek, plaatsen de LS-P4 op een statief en nemen onze hoofdrolspelers op! Niemand zou raden dat het niet in een studio was opgenomen

Tijdens een recente bruiloft in Georgië kwam een ​​groot nationaal koor onverwacht (voor ons) naar buiten om te zingen tijdens de ceremonie! We konden niet op één plaats gaan staan ​​en alleen het koor filmen. We moesten het vanuit verschillende invalshoeken flimen, maar de zangers moesten ook duidelijk te horen zijn op de video, dus de grote shotgun-microfoon zou in dit geval niet werken. Ik nam de LS-P4 uit mijn zak, legde deze op het gras pal tegenover het koor en voilà.

Al met al, het filmen van bruiloften, waarbij snelheid, mobiliteit, een gevoel voor esthetiek vereist (laten we wel zijn, de geluidsrecorder is tenslotte ook erg stijlvol is) als ook kwalitatief hoog geluid, dan is de perfecte match tussen de OM-D-camera en de LS-P4 is de perfecte keuze! Ik hou er echt van om lekker vrij te kunnen bewegen, me alleen te concentreren op het vastleggen van de zeer speciale momenten, de ceremoniespeeches, de eindeloze emotionele sfeer, de gelukkige stemmen van vrienden en familieleden, in de wetenschap dat ik op mijn apparatuur kan vertrouwen.

Auteur, fotograaf en videograaf: Roman Khlustov

Foto-overzicht

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur