Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Video

Na eerder promotievideo's en foto’s voor Olympus te hebben gemaakt, was ik erg blij toen ik weer werd gevraagd om nog meer materiaal te maken voor de introductie van hun nieuwste assortiment fototassen: de Cosyspeed "Streetomatic" slinger bag, de tas-in-tas Manfrotto "Explorer bag" en de veelzijdige all-round "Everyday Camera Backpack.

We wilden de echte ervaring met het gebruik van de producten duidelijk maken, samen met alle accessoires die een fotograaf dagelijks nodig zou kunnen hebben. Het script was eenvoudig: door voor elk verhaal een andere fotograaf te vragen, zouden we het ontwerp en het type van de producten, lees tassen, tijdens een typische dag tonen. We selecteerden de hoofdpersonen afhankelijk van de doelmarkt en zochten vervolgens drie schietlocaties uit: voor de slingerbag 'Streetomatic'; Porto, het prachtige historische gebied in Portugal aan de oevers van de Duero. De nieuwe wijk van de stad gekenmerkt door zijn moderne architectuur is gekozen voor de Messenger-tas "Explorer". Het toneel voor de nieuwe "Everyday Camera Backpack" van Olympus werd Vigo, in Spanje, een stad waar volgens Jules Verne het best bewaarde geheim van kapitein Nemo te vinden zou zijn. Net een paar weken voor deze opdracht werd de Olympus OM-D E-M1X geintroduceerd en met zijn nieuwe OM-Log 400-modus (nu ook beschikbaar met de nieuwste firmware-update op de OM-D E-M1 Mark II) was voor ons de keuze schietapparatuur vrij snel duidelijk. Normaal gesproken is het altijd even wennen aan een nieuw cameramodel, maar in het geval van de Olympus OM-D-serie is de switch van het ene model naar het andere bijzonder eenvoudig omdat de menu-structuur veel op elkaar lijkt. Het enige wat u hoeft te doen is de nieuwe functies te leren kennen en in het gebruik daarvan meer vertrouwen te krijgen in de mogelijkheden en hun veelzijdigheid. Wat betreft de objectieven, hebben we besloten om de M.Zuiko Digital ED 17mm F1.2 PRO en de M.Zuiko Digital 45mm F1.2 PRO te gebruiken, twee objectieven die altijd in de tas van elke videograaf zouden moeten zitten en bovendien mijn persoonlijke favorieten zijn. De kwaliteit is fantastisch, zelfs bij wijd open openingen. Ze zijn makkelijk in het gebruik met een terug trekbare handmatige scherpstelring (essentieel in videografie) samen met de peaking-functie. Voor nog meer precisie konden we rekenen op de M.Zuiko Digital 7-14mm F2.8 PRO en de M.Zuiko Digital 75mm F1.8 PRO.

Met een keuze voor de OM-Log 400-modus hield in werken met een minimum ISO van 400. Met behulp van ND-filters konden we zo breed als F1.2 te schieten! Met de OM-Log 400-modus kunt u in situaties met een hoog contrast werken zonder detailverlies in lichte of schaduwgebieden.LUT maakt de beoordeling en correctie makkelijker tijdens bewerking achteraf.Video opname met de OM-D E-M1X bleek een echte verbetering in kwaliteit te zijn.Verbeteringen in het interne beeldstabilisatiesysteem zijn ook aanzienlijk; dus geen noodzaak voor extra accessoires, slechts de camera en een vaste hand. Voor mij is dit een van de beste kwaliteiten van de OM-D-serie - vooral voor videogebruik - grote behendigheid en snelheid, plus door het kleinere formaat val je veel minder op, lijk je bijna een toerist, waar je ook fotografeert.Een andere belangrijke ontwikkeling is de algehele behendigheid van de E-M1X. Het scherpstelsysteem en de mogelijkheid om een onderwerp te volgen, hetzij via de traditionele C-AF of via het volgsysteem, is snel en effectief. De camera functioneert bewonderenswaardig in een grote verscheidenheid aan opnamesituaties en was uiterst geschikt voor deze taak.

Natuurlijk, als we het hebben over video is geluid ook uiterst belangrijk, en hoewel de muziek in dit geval de boventoon voerde, kunnen we nog steeds sommige geluidselementen horen en herkennen, die we extern met de LS-P4 hebben opgenomen; een lichtgewicht en een geweldige kwaliteit geluidrecorder.

Het eindproduct van drie promotievideo's en een selectie aan reclamefoto's, onderstreepte mijn beslissing om Olympus als mijn voornaamste film- en opnameapparatuur te blijven gebruiken. Superieure kwaliteit, mogelijkheden en veelzijdigheid.
Bekijk onze ‘making of’ video en de laatste promotievideo's voor alle drie cameratassen hieronder.

Auteur & videograaf: Fernando Rey Daluz Daluz

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur