Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sociaal & Levensstijl

Het schieten van een zelfportret is erg eenvoudig met een PEN camera, dankzij de afstandsbedieningsfuctie van de Olympus OI Share App. Zou het niet leuk zijn om lekker thuis creatief aan de slag te gaan en de leukste zelfportretten te schieten met hulpmiddelen die gewoon om en rond het huis te vinden zijn?

Wij geven je graag wat inspiratie om goed van start te gaan!

De beste manier om succesvol zelfportretten te schieten met je Olympus PEN camera is om de Olympus OI Share app te gebruiken. Heb je deze nog niet, download deze dan direct. Je kunt dan snel een verbinding maken tussen je camera en je smartphone dankzij de ingebouwde wi-fi, waarna je je smartphone als afstandsbediening gebruikt. Met die functie zie je live je onderwerp of jezelf op het scherm van je smartphone en kun je via de app de ontspanknop bedienen. Ook kun je via de smartphone instellingen wijzigen, een zelfontspanner programmeren en via het smartphone-scherm scherpstellen. Dit is perfect voor zelfportretten. Het geeft je de mogelijkheid je compositie te bepalen met jezelf als onderwerp daarin. Vervolgens heb je dankzij de zelfontspanner nog genoeg tijd om de perfecte pose aan te nemen en je telefoon weg te leggen. Direct daarna check je je foto en pas je zonodig je instellingen aan. Importeer vervolgens je foto's naar je smartdevice.

Wil je wat fun hebben? Maak dan eens gebruik van wat toffe props en accessoires.

Bellen

Bellen uit de bellenblaas zijn zo leuk! Maar het valt niet altid mee om direct de perfecte plaat te schieten. Programmeer daarom je zelfontspanner in de burstmode, zodat de camera meerdere beelden schiet om zo het juiste moment te vangen. Een bellenblaas is goedkoop en veelzijdig om mee te werken. Probeer zde bellen naar de voorgrond te blazen, zodat er diepte in je foto ontstaat. Of blaas ze juist omhoog en wacht met afdrukken totat de bellen voor je omlaag vallen.

Wil je dat de kleuren van de bellen nog beter zichtbaar worden? Probeer dan eens te werken voor een gekleurde achtergrond.

Bloemen

Er zijn talloze manieren om met bloemen extra kleur in je zelfportretten in te brengen. Breng ze naar de voorgrond in je foto, maar leg de focus op jezelf erachter om een extra dimensie aan je foto toe te voegen. Je kan ook spelen met felgekleurde bloemensoorten. Hou ze direct voor je gezicht of ogen voor een indringend shot of steek er een in je haar voor een extra detail.

Spiegelbeeld

Een spiegel is een geweldig element om extra dimensies in jouw zelfportretten te creëren. Alles van een eenvoudige kaptafel-spiegel tot een iets kleinere variant is prima bruikbaar om weerspiegelingen vast te leggen. Probeer van achteren te fotograferen met jouw gezicht weerspiegelend in de spiegel voor een uniek portret, gebruik makend van de Live View modus in de Olympus OI Share App. In de app kun je live perfect zien hoe je op de foto komt, ondanks dat je met de rug naar de camera staat. Tik op de juiste plek op het scherm om er zeker van te zijn dat de focus komt te liggen op jouw spiegelbeeld.

Er zijn zoveel andere props te gebruiken voor de leukste zelfportretten thuis, zoals confetti of feestverlichting. Geef jezelf een 'go' en ga aan de slag met Olympus PEN en de OI Share App.

Auteur & fotograaf: Debs Stubbington

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur