Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sociaal & Levensstijl

Hoewel er objectieven zijn bij uitstek geschikt voor bepaalde onderwerpen, komt het toch vooral neer op een persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld, hoewel groothoek objectieven niet normaal aanbevolen worden voor het maken van portretten zijn er fotografen die graag met een groothoek schieten en daarmee meer achtergrond kunnen vastleggen. Het is zeker de moeite waard om dingen uit te proberen en te experimenteren en daardoor manieren en instellingen te vinden die bij u passen. Maar als algemene richtlijn treft u hier een aantal verschillende categorieen aan onderwerpen en de objectieven die u daarvoor kunt gebruiken, met voorbeeld foto's.

1. Portret

Als u uw portretten wilt perfectioneren, dan, zoals hiervoor al gezegd, zijn objectieven met proporties vergelijkbaar met die van het menselijk oog het meest geschikt voor het maken van portretfot's zoals de M.Zuiko Digital 25 mm F1.8. Bredere hoeklenzen neigen naar vervormingen en kunnen bijvoorbeeld neuzen en voorhoofden veel groter weergeven. Er zijn diverse Olympus M.Zuiko-objectieven die fantastische portretten vastleggen en die met hun F1.8 -diafragma u de mogelijkheid bieden om te spelen met scherptediepte en bij het creëren van prachtige onscherpte en bokeh.
The M.Zuiko Digital 25mm F1.8 lens can shoot beautifully balanced portraits with some stunning blur plus its great in low light. The M.Zuiko Digital 45mm F1.8 lens not only shoots greatDe M.Zuiko Digital 25 mm F1.8 objectief kan prachtig uitgebalanceerde portretten maken met overweldigende onscherpte bovendien is het daarnaast geweldig in het geval van slechte licht omstandigheden. De M. Zuiko Digital 45 mm F1.8 objectief maakt niet alleen geweldige portretten met meer dan voldoende onscherpte dankzij zijn 1.8 diafragma, maar is ook nog redelijk geprijsd, waardoor het de perfecte eerste toevoeging tot uw kit is als u de wens koestert om te experimenteren met diafragma en scherptediepte. De M. Zuiko Digital ED 75 mm F1.8 objectief heeft een verbazingwekkende ondiepe scherptediepte en kan ook ongelooflijke scherpe en kwalitatief hoogwaardige portretfotos te maken. De smallere beeldhoek betekent dat je nog verder achteruit moet staan ​​dan bij de M.Zuiko Digital 45 mm, waardoor het dus niet altijd geschikt is voor binnen. En het bewijs dat objectieven vaak voor meer kunnen worden gebruikt, ondanks het feit dat de M.Zuiko Digital ED 30mm F3.5-lens als macrolens wordt aangemerkt, kan hij toch echt ook mooie portretfoto's maken en dat met een wat wazige achtergrond.

2. Landschap en landschap

Wil je dat geweldige uitzicht fotograferen? Doorgaans zijn objectieven met een bredere hoek het meeste geschikt voor landschapsfoto's, hiermee kunt u de hele scène in beeld krijgen en door het diafragma net een tikkeltje smaller te houden (hogere F-stop) houdt u de hele scène scherp. Echter als er elementen in de voorgrond zijn, probeerd dan te experimenteren met het diafragma en creër interesante focuspunten en scherptediepte.
M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0 en M.Zuiko Digital 17mm F1.8 zijn geweldig voor het fotograferen van landschappen omdat het ze een groothoek hebben, daarnaast doen ze het beide ook uitstekend bij weinig licht, stel dat u net die nachtelijke scène wilt vastleggen of een zonsondergang.

3. Reizen en interieurs

Als u graag op vakantie foto's maakt en daarbij de droom van zojuist ingecheckte hotelkamer, wilt vastleggen, dan wilt u een objectief die de kamer perfect weergeeft. Met de wijde beeldhoek van de 17 mm F1.8 als de 12 mm F2.0 objectief pakt u de hele kamer of restaurant, maar beide zijn ook uitstekend geschikt voor het maken van foto's in en om de stad en voor het fotograferen van al die historische architectuur. Bovendien, met de 17 mm 1.8 diafragma maakt u echt mooie detailleerde reisshots met een mooie waas en scherptediepte. Dat gezegd, de M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ Pancake Kit Objectief is ook een handig objectief om mee te nemen op vakantie waarmee u ook hele mooie reisfoto's kunt maken.

4. 4. Straatstijl of modefotografie

Als u van outfitfoto's of modefotografie houdt, dan zijn er verschillende objectieven die behulpzaam zijn bij het verbeteren van uw fotokunst. Ten eerste de 45 mm F1.8-objectief of de 25 mm F1.8-objectief helpen bij het maken van prachtige opnamen over de hele lengte met een prachtige scherptediepte en onscherpte. De favoriet van een blogger is de 17 mm F1.8 objectief voor het maken van geweldige mode-opnamen en die het mogelijk maakt om meer van de scène vast te leggen met daarbij ook wazige achtergronden. Probeer te veel vervorming te vermijden door vanaf een lager punt te fotograferen. Voor een echte vervaging van tijdschriftkwaliteit, probeer eens de 75 mm 1.8-lens voor ongelooflijke scherpte en scherptediepte.

5. Detail- of productafbeeldingen

Als u lol heeft in het vastleggen van die fijnere details, of dat productfotografie u ligt, dan zijn deze objectieven de juiste voor u. Zowel de 45 mm F1.8 als de 25 mm F1.8 leggen details scherp en helder vast, met daarnaast een mooie soft-focus achtergrond. Ik heb gemerkt dat als ik het diafragma een klein beetje verklein (hogere F-stop) krijg ik zowel het product als het label etc helemaal in focus en dus scherp. Voor echt detail close-ups probeer dan de 30 mm F3.5 Macro-objectief waarmee u zo dichtbij een item kunt komen dat u versteld zult staan van wat u kunt vastleggen.

6. Natuurfoto's

Op safari foto's maken of gewoon een foto maken van de hond? Meest ideale is met een zoomlens zo dichtbij mogelijk bij het onderwerp te komen, zonder ze te storen, maar er zijn ook nog andere objectieven die de natuur in al haar glorie kunnen vastleggen. De 14-42 mm Kit Objectief is niet eens zo'n fout idee, om mee te nemen. Het kan mooi dichtbij inzoomen maar is uitstekend geschikt voor het maken van bredere natuurplaatjes. Voor het echte close-up werk, wat dacht u van de 30mm F3.5 macrolesn. Dit is zo'n geweldig objectief voor het vastleggen van verbluffend detail met ee werkafstand van 14 mm, en erg leuk om mee te spelen.

Nog een bewijs dat een objectief voor meer gebruikt kan worden dan bedoelt, is de 75 mm F1.8 objectief, die ongelooflijk detail vastlegt zonder te zeer dichtbij te hoeven komen dankzij de extreme vergroting met daarbij een verbazingwekkende onscherpte.

Enkele andere opmerkingen.

• Experimenteer altijd met diafragma, samen in het gebruik van een objectief met een ander brandpuntsafstand; het aanpassen van het diafragma kan enorm de opname beïnvloeden.
• Sommige objectieven, zoals bijvoorbeeld de 17 mm F1.8 en de 12 mm F2.0 hebben een handmatige scherpstelring hiermee heeft u meer controle over de focus.
• Sommige M.Zuiko-objectieven zijn alleen verkrijgbaar in het zwart, zoals bijvoorbeeld de 30 mm F3.5

We hopen dat u wat ideeën en informatie hebt gekregen over hoe de Olympus M.Zuiko-objectieven uw fotografie-ervaring kunnen verbeteren en vergroten.
Bekijk hier het volledige assortiment compatibele Olympus-objectieven..

Auteur en fotograaf: Debs Stubbington

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur