Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sociaal & Levensstijl

Twee keer per jaar klinkt de roep van de Big Apple voor de opkomende modetrends, en dit keer ga ik ze vastleggen met mijn Olympus PEN E-PL9. Ik heb nu zo'n jaar of twee met mijn PEN gewerkt en ik kan het van harte aanbevelen. Olympus heeft me op verschillende fantastische reizen vergezeld, reizen waarbij ik veel heb geleerd, veel heb ervaren en speciale momenten heb vastgelegd. De camera is makkelijk in gebruik en perfect voor het maken van foto's onderweg. Bovendien is het kein en licht en het voegt aan al mijn outfits net die speciale touch toe.
Kom en volg me tijdens mijn dagen in New York. Krijg een indruk van wat fashion week voor mij betekent en hoe ik mijn dagen plan, want Fashion Week is niet alleen een pleziertje maar ook nog eens plezierig hard werken.

Zondag
NYFW hier kom ik! Gewoonlijk is de eerste dag met name gevuld met het ophalen van de outfits bij de verschillende ontwerpers of het bijwonen van fittings voordat de shows beginnen. Alhoewel deze keer, waren de plannen veranderd. Naast de shows en de evenemeten, was ons voornaamste doel nieuwe lookbooks te creëeren en de creatieve inhoud voor de merkpartners. Hetgeen inhield, 's ochtends om 5 uur opstaan en sterk en creatief blijven tot middernacht.

Maandag
Plannen is het halve werk. Voordat ik naar New York vertrok hadden mijn agent en ik al een tijdschema opgesteld voor een effectieve werkflow. Door mijn ervaring van de afgelopen jaren weet ik dat er altijd te weinig tijd over is voor het nemen van foto's. En omdat we allemaal weten dat inhoud ‘koning’ is, heb ik extra tijd gereserveerd voor het maken van inhoud. Maar voor het fotograferen voor lookbooks, staat de eerste afspraak van de dag al voor de deur. Ik ben in Spring Studios voor de eerste presentatie van een trendsettende ontwerper; de locatie is fenomenaal en de sfeer draagt bij tot de collectie en het algehele sfeertje.

Dinsdag
Een van mijn hoogtepunten is het evenement van Diesel. Het merk presenteert altijd speciale ontwerpen en het evenement zelf geeft een uniek gevoel, wat ik erg leuk vind. Maar daar op tijd komen is allesbehalve dan makkelijk. Als je aan New York denkt denk je aan verkeersopstoppingen. En ook al kan het je enorm nerveus maken, ik houd van de drukke dynamiek en het hectische, vooral tijdens de NYFW. Na een opwindende dag vol met evenementen, fotoshoots en verkeer, val ik om 11 uur ‘s avonds in slaap.Woensdag
Het motto van vandaag: wees extra sterk voor de allerlaatste dag. Twee afspraken in de ochtend, een modeshow rond het middaguur en daarna, is het tijd om productief te zijn. Creatief zijn in de straten van New York zorgt er voor dat ik buiten de box denk, en ik vind het vooral heerlijk om creatief aan de slag te kunnen gaan met mijn Olympus PEN.

Donderdag
Tijd om naar huis te gaan. We zitten voor de laatste keer in een van onze favoriete cafes, en bekijken het door ons gecreeerde inhoud en correcties van de laatste dagen. Het is duidelijk, wij houden van deze stad en het maakt ons zelfs extra creatief, zelfs als dat veel positieve stress met zich meebrengt. NYFW met mijn Olympus PEN was weer een heerlijk avontuur. Maar waarom was de Olympus PEN mijn perfecte metgezel gedurende de modeweek?
Ik zal je precies vertellen waarom:


• Eenvoudig in het gebruik zelfs voor beginners
• Haarscherpe beeldkwaliteit
• Geïntegreerde Wi-Fi en Bluetooth; de beelden worden onmiddellijk doorgezet naar je telefoon via een app en zijn makkelijk te delen
• Kantelbaar scherm met touchscreen
• 16 verschillende kunstfilters
• Geïntegreerde uitvouwbare flitser

Naast de hoge kwaliteit aan beelden, is er ook een groot assortiment aan accessoires die het mogelijk maakt deze allrounder nog praktischer en stijlvoller te maken voor evenementen zoals NYFW. Van de gewatteerde “buckettas” voor het bewaren van de camera, de elegante schoudertassen en riemen in diverse kleuren en heldere handriemen, tot avondtasjes voor avondevenementen, Olympus heeft iets voor elke gelegenheid. De Olympus PEN E-PL9 overtuigt niet alleen met zijn unieke uiterlijk maar ook juist door zijn vaardigheden. Er is echt helemaal niets meer aan toe te voegen dan – Ik ben een grote fan!

Autheur & Fotograaf: Karin Teigl

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur