Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sociaal & Levensstijl

Mijn naam is Fiona Bishop. Ik fotografeer mensen, en ik ben gespecialiseerd in portret- en trouwfotografie. Al meer dan 10 jaar fotografeer ik mensen vanaf hun jonge kinderjaren tot op hoge leeftijd. In 2015 besloot ik me te concentreren op de nieuwste innovatie in de fotografie; spiegelloze camera's. Na een korte testfotoshoot viel ik snel voor de Olympus E-M1. In vergelijking tot de kleine, lichtgewicht Olympus was mijn 4 kg-spiegelreflexcamera zwaar en omslachtig. Overstappen op de Olympus was een makkelijke keuze. Sinds januari fotografeer ik met de E-M1 Mark II, en ik ben erg blij dat ik de nieuwste ontwikkeling mag meemaken.

Ik wil jullie graag meenemen naar een fotosessiein de stijl van een bruiloftreporter. Een bruilof is een van de mooiste dagen in je leven. Door de dag vast te leggen in foto's kunnen we later de speciale momenten herbeleven en in de toekomst zelfs de herinneringen delen met onze kleinkinderen. Ik beschouw trouwfotografie als de toppunt van alles fotografiegenres. De trouwdag vliegt voorbij en elk moment moet op een prachtige manier met snelheid en nauwkeurigheid vastgelegd worden. Het is een veeleisend vak dat veel aspecten van andere fotografiegenres omvat. Een huwelijksfotograaf spendeert gebruikelijk iets van 9 tot 15 uur per dag achter de camera. Geposeerde en spontane foto's worden gemaakt in fotoshoots en de hele dag door. Macro-afbeeldingen moeten worden gemaakt. We moeten ook de sfeer van de gelegenheid proberen vast te leggen, door bijvoorbeeld de architectuur of de omgeving te fotograferen. En natuurlijk ook al het heerlijke eten en de bruidstaarten moeten worden gefotografeerd. De verscheidenheid aan de te maken foto's maakt trouwfotografie juist zo charmant.

Achter elke bruiloft schuilt een heel bijzonder liefdesverhaal

De bruid en bruidegom, Muriel en Fabian, ontmoetten elkaar toen ze nog klein waren. Ze zijn samen opgegroeid in de kleuterschool in Oost-Zwitserland en werden later verliefd op elkaar. Het jonge paar trouwde in de prachtige stad Diessenhofen, pal aan de rivier de Rijn.

Ik ben dol op hoe geruisloos de camera foto's maakt op bruiloften. Mooie, natuurlijke foto's kunnen van 'achter de schermen' worden gefotografeerd zonder de ceremonie of viering te verstoren. De nieuwe E-M1 Mark II kan nu perfecte foto's maken in donkere kerken, in het hogere ISO-bereik. Met de fantastische beeldstabilisator kan ik ook langere sluitertijden gebruiken. Ik fotografeer graag bruiloften met mijn camera in de hand, met behulp van een polsriem. Na jarenlange ervaring ben ik ervan overtuigd dat dit de beste aanpak is. Tijdens de testfotoshoot met de nieuwe Olympus E-M1 op een bruiloft, nam ik mijn Nikon-camera ook mee, gewoon voor de zekerheid. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.Sensationele fotografie van dichtbij overtuigde me voor de volle 100%

Om de ringen perfect vast te leggen, wilde ik mijn tweede tas uit de auto halen. Maar zoals dat gaat op bruiloften, was er gewoon niet genoeg tijd om de tas te halen. Ik nam een ​​snelle beslissing om de ringen dan maar te fotograferen zonder een macro. Ik was van plan om de macro-opnamen later op de avond goed te maken. Maar tot mijn verbazing ontdekte ik dat ik de foto's niet van ver hoefde te nemen of deze fase in de avond hoefde te herhalen. Dit kwam door de extreem korte instellingslimiet van de Olympus-objectief. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Het korte bereik van de camera biedt enorm veel flexibiliteit op bruiloften. Het is ongelooflijk eenvoudig om te schakelen tussen deze modus en rapportage tijdens de snellere momenten. Nu kan ik me niet meer voorstellen om zonder deze flexibiliteit te werken.
Authentiek en natuurlijk

Het maken van oprechte foto's van de bruid en bruidegom en hun gasten is niet zo eenvoudig als het klinkt. De fotograaf zou eigenlijk onzichtbaar moeten zijn. De beste foto's worden genomen als de gasten zich er niet van bewust zijn dat ze gefotografeerd worden. Dankzij het compacte en lichtgewichte ontwerp van de camera is het stuk makkelijker geworden om onopvallend te kunnen fotograferen. In het begin maakte ik me een beetje zorgen of ik als fotograaf wel serieus genomen zou worden, zonder een groot log objectief. Maar daar ben ik snel overheen gestapt. Want laten we wel zijn, als je foto's maakt van hoge kwaliteit, dan heb je geen grote camera nodig om te zeggen: "Ik ben een fotograaf"

Ik ben dol op de kleine behuizing en dat ik foto's kan maken zonder batterijgrip. Hierdoor kan ik veel discreter werken zonder onnodig gewicht te dragen.

Verfijnd en gewaagd

Mijn camera is klein en handig, maar heeft wel alles wat ik nodig heb en zelfs nog meer. De gezichtsherkenningsfunctie is ongelooflijk nuttig bij het snel nemen van spontane foto's en ik ben onder de indruk van de nauwkeurigheid en snelheid. De LiveView-boost geeft een gevoel van veiligheid en het innovatieve kantelbare scherm biedt geweldige nieuwe perspectieven, iets wat voorheen nog niet mogelijk was. Kortom, ik ben erg blij met mijn nieuwe Olympus-apparatuur voor de ongelooflijke kansen die het me biedt.

Auteur en fotograaf: Fiona Bischof

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur