Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Sociaal & Levensstijl

Iedereen wil weten hoe ze hun Instagram-game kunnen verbeteren zodat ze hun foto's en account echt op kunnen laten vallen. De Olympus PEN zit boordevol opties voor het maken en uploaden van geweldige beelden naar Instagram zo makkelijk mogelijk te maken, dus hier zijn enkele toptips!

Maak gebruik van een kleurthema

Hoewel het belangrijk is dat iedere afzonderlijke foto geweldig is, is de algehele uitstraling van uw Instagram-raster ook uiterst belangrijk. Door het gebruik van een kleurthema waar al uw foto's aan voldoen, wordt uw Instragram presentatie meer een geheel, als voorbeeld: misschien hebben al uw foto's een witte of koele tint of mogelijk is uw feed wat warmer getint door het gebruik van meer oranje en gele tinten.

U kunt ervoor zorgen dat uw Olympus PEN zo is ingesteld om uw foto's automatisch een warme of een koelere tint mee te geven op het moment van opname. Druk op MENU - COG ICON - SCROLL NAAR NAAR F - WB AUTO. Hier kunt u kiezen om Warme kleur UIT of AAN te houden.

Denk aan de beeldverhouding

Om uw feed consistent te houden, wilt u dat al uw afbeeldingen in dezelfde verhouding worden gemaakt. Met de Olympus PEN kunt u fotograferen in elke gewenste verhouding, inclusief 1: 1 vierkant, zodat u uw afbeelding perfect kunt inkaderen zonder dat u later in een vierkant hoeft bij te snijden, wat het allemaal wel zo makkelijk maakt. U kunt de verhouding aanpassen in het menu Super Control. Druk op OK en u vindt het in het midden aan de rechterkant. Kies uit 4: 3, 16: 9, 3: 2, 1: 1 en 3: 4.
Let op: als u in 4: 3 of 3: 4 fotografeert, moet u het resultaat iets bijsnijden voor de portretverhouding 5: 4 van Instagram, dus zorg ervoor dat u ruimte overhoudt die u zonder problemen kunt wegsnijden.


Gebruik de Olympus PEN Flip Screen

Een van de briljante functies van de Olympus PEN is het flip-scherm, en dat maakt het zeker makkelijker. Bent u een zogenaamde flat lay createur, dan is het flip-scherm dat u naar zich toe kantelt een enorme uitkomst en helpt bij het maken van dat perfecte shot. En u hoeft niet meer boven uw compositie te hangen om via het scherm te zien hoe de shot er uit gaat zien.
Het neerklappen van het scherm naar u toe kan u van dienst zijn bij het maken van foto's van eten als u dat leuk zou vinden. U houdt dan de camera hoog boven u en u bekijkt het plaatje van uw eten eenvoudig op het scherm.
Het scherm omhoog klappen is uiterst geschikt om die low-down-opnamen te maken. Of dat nu is voor die perfecte foto van een schoen of een straattafereel gefotografeerd vanaf de vloer, het scherm betekent dat u niet zo laag hoeft te bukken terwijl u met de camera wel de perfecte beeld kunt bepalen.
Het flip-scherm klapt ook volledig naar beneden en dit is perfect als u een selfie voor uw feed wilt maken. Er is niet alleen een E-portret-optie als u in AUTO fotografeert die zorgt voor egale huidtinten, maar dankzij het Olympus PEN-touchscreen kunt u op de sluiterknop tikken en de camera maakt de foto pas na 2 seconden, heeft u de tijd om de perfecte pose aan te nemen.

Krijg grip op het raster

Een handige functie van de Olympus PEN waarmee u op Instagram kunt fotograferen, is het Framing Grid. U kunt het vinden door te drukken op MENU-COGS - MENU C1 - WEERGEGEVEN NET. Als uw feed voornamelijk over symmetrie gaat, probeer dan de eerste raster lay-out om u te helpen het perfect te maken of als uw feed het onderwerp altijd in het midden van de afbeelding heeft, dan helpt rasteroptie 4 of 5 u echt om dit te doen. Rasteroptie nummer 6 met twee lijnen boven en onder is erg handig als u landschappen fotografeert om u te helpen de horizon recht te krijgen. Overweeg een kaderraster in te schakelen en kijk of dit u kan helpen die perfecte Insta-opname te maken.

Wi-Fi-foto's rechtstreeks op je telefoon

De beste functie van de Olympus PEN moet haast wel de ingebouwde Wi-Fi zijn. Met de Olympus OI.Share-app kunt u uw Olympus PEN verbinden met uw telefoon en snel de gemaakte foto's overzetten en deze rechtstreeks uploaden naar Instagram. Kies de optie Foto's importeren en u kunt door alle afbeeldingen bladeren die u hebt gemaakt, vervolgens Importeren en opslaan op uw telefoon om vanaf daar rechtstreeks op Instagram te delen - zo eenvoudig is het!

Dat zijn slechts een paar manieren om gebruik te maken van enkele van de Olympus PEN-functies zodat u uw Instagram kunt verbeteren en vooral om het snel en gemakkelijk maken om uw beste 'snaps' op de app te delen.
Blijf op de hoogte voor meer Olympus PEN Tips & Tricks.

Auteur en fotograaf: Debs Stubbington

Foto-overzicht

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur