Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Natuur & Wildleven

Ik ben dol op de Olympus M.Zuiko PRO-objectieven! Zodra je een Olympus M.Zuiko PRO-objectief in de hand hebt, voelt u meteen dat u te maken heeft met een eersteklas product. Alle Olympus M.Zuiko PRO-objectieven hebben het - uitstekende lenskwaliteit, uitstekende beeldkwaliteit, snelle en nauwkeurige autofocus en extreem hoge mechanische kwaliteit. De behuizing en bajonet zijn van metaal en zo behandeld zodat ze tegen stof, water en vorst kunnen. En in combinatie met de OM-D-Modellen, een traditioneel alles-in-één product.

Zoals bijvoorbeeld de M.Zuiko 40-150mm F2.8 PRO-objectief: is er een andere fabrikant met zo'n coole lenskap? Wij denken dus van niet! Bij die andere producten moet u eerst de lenskap losmaken, omdraaien en dan opnieuw op het objectief bevestigen. Hier hoeft u hem slechts ietsje naar links te draaien en naar achter te trekken om de lens weer klein te maken. - "Pure magie!"

Wisselen tussen handmatig en autofocus werkt als magie - u trekt simpelweg de lensring naar voren of naar achteren, afhankelijk van de situatie. Uiteraard is het gewicht ook een bonuspunt. Dankzij de grootte van de sensor is het mogelijk om kleine, lichtgewicht, compacte en snelle lenzen te produceren.

Met de 5-assige beeldstabilisatie en lensstabilisator van de camera kunt u uit de vrije hand foto's maken (2 seconden lang). Dit is toch echt waar de OM-D zich in onderscheidt van de rest, dankzij deze combinatie van stabilisatie en sluitertijden van maar liefst twee seconden en zelfs langer, is vrijwel uniek voor de industrie. Bovendien werkt de autofocus ook briljant in het donker en stelt zonder enige moeite scherp.

Ik vroeg een goede vriend wat hij van het Olympus M.Zuiko PRO-objectief vond. Dit is wat hij zei: “Toen ik in 2017 mijn eerste PRO-objectief, de Olympus M.Zuiko 7-14mm F2.8 PRO, kocht, kreeg ik allemaal nieuwe mogelijkheden in de fotografie. Dit was met name te danken aan het extreem hoge technische niveau, dat de grensverleggend was op het gebied van wat toen fysiek mogelijk was. De kleine brandpuntsafstand en het grote diafragma in combinatie met de uitstekende beelddefinitie in alle delen van het beeld maken het uiterst geschikt voor verschillende situaties. Dit houdt in dat ik de verfijnde en compacte objectief kan gebruiken voor op avontuurlijke reizen, in extreme weersomstandigheden en voor de wat serieuze evenementen.

Ik wil graag afsluiten met dit citaat: "Een menigte klapt voor vuurwerk, maar niet voor een zonsopgang. ”- Friedrich Hebbel

Auteur & Fotograaf: Hayrettin Bilgin

Foto-overzicht

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur