Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Natuur & Wildleven

Natuurlijk welzijn

Het obeserveren van de prachtige natuur brengt ons in balans en geeft nieuwe energie. Het vastleggen van die schoonheid laat ons de pracht herbeleven als we binnen moeten zitten. Olympus verrekijkers en camera's dragen veelzijdigheid, compactheid en ergonomie uit, zodat we volop kunnen genieten van het kijken naar wildlife en het fotograferen ervan met een behendigheid en snelheid die we wensen om al die prachtige beelden vast te leggen.

Lichtgewicht is fijn! Maar daarbij aansluitend garandeert het kunnen fotograferen vanuit de hand in iedere omstandigheid een extra flexibiliteit om dat perfecte shot te kunnen maken. De ongeevenaarde beeldstabilisatie in de OM-D camera bodies en ook in lenzen als de M.Zuiko ED 300mm F4 PRO lens en de M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS maken deze producten tot must-haves voor iedere natuurfotograaf.

Om het maximale uit technologie te halen, zelfs bij langzame snelheden, is het altijd belangrijk om je camera juist ingesteld te hebben. De automatische stabilisatie die we in deze situaties gebruiken is S-IS AUTO..

Het scherp vastleggen van vogels in vlucht laten de ongekende nauwkeurigheid en snelheid zien van het imponerende AF-systeem van de Olympus OM-D camera's. Voor aktie-foto's stellen we de camera het liefst als volgt in om zoveel mogelijk foto's raak te schieten. C-AF modus, AF Scanner in mode1 en de C-AF +2 Gevoeligheid. .Een ander voordeel zijn de maar liefst 121 AF-punten, waar je snel doorheen kunt gaan met de joystick. Dit maakt onze gear onverslaanbaar als het gaat om het vastleggen van bewegende onderwerpen. Een veel gekozen AF-instelling is het gebruik van de 5-punts kruisfocus. – Probeer het eens!

Nog een tip: Ook de stille burstmodus van 10 beelden per seconde (we kunnen maximaal naar 18 beelden in deze modus) levert perfecte resultaten op voor snel bewegende onderwerpen.

Draagbaar powerteam om snel bewegende onderwerpen te volgen en te fotograferen

Het is als een reflex: het snel wisselen van verrekijker naar camera. De Olympus 10x50 S verrekijker is perfect van begin af aan te gebruiken, om zo vooraf onderwerpen van dichtbij te bekijken voor de beste resultaten.

Het brede gezichtsveld maakt het makkelijk onderwerpen te lokaliseren. Een bijkomende voordeel is de perfecte draagbaarheid dankzij een superieure ergonomie, voortkomend uit bijvoorbeeld de rubber coating die toegepast is voor een fijne grip. Kristalheldere beelden met verwaarloosbare vertekeningen kenmerken de kijker, evenals een grote en makkelijk te bereiken en hanteren scherpstelwiel. Deze features helpen ons snelle dieren beter te kunnen volgen. Zo kunnen we bijvoorbeeld duidelijk de favoriete plek van een havik observeren of de plek waar een kleine vos komt drinken, zonder opgemerkt te worden.

Misschien vraag je je af hoe je het beste dit soort fotosessies kan plannen en hoe je je er op kan voorbereiden. Goed nieuws. Dat hoeft niet! We kunnen al onze spullen, van verrekijker tot favoriete camera, altijd tot onze beschikking hebben. Ze zijn immers zo klein en licht van gewicht dat het geen enkele moeite kost ze altijd bij je te dragen.

Probeer het eens. Ga er op uit en fotografeer er op los. Je zult goede resultaten behalen. En je hoeft geen lens thuis te laten.

Dankzij het kleine formaat en het lage gewicht kun je ze allemaal meenemen met de rest van je spullen. Berg het veilig op in onze veelzijdige emn functionele camera-rugzak. Waarom ga je niet de zonsondergang fotograferen met onze groothoeklens na een fantastische dag vol vogelfotografie met onze telelens?
Gelukkig, met Olympus hoef je geen compromis te sluiten.
Geeft niet en nooit op. Met Olympus is het mogelijk.


Auteurs en fotografen: Marisa Martínez and Javier Parilla Pérez

Dit is mogelijk ook interessant voor u