Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Stad & Reizen

Dit uiteenlopende portfolio van foto's in zoveel verschillende omstandigheden en met instellingen kwam tot stand met slechts één camera, de OM-D E-M1X en twee objectieven, de M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO en de M.Zuiko Digital ED 7-14 mm F2.8 PRO, die allemaal makkelijk in een kleine tas passen. Zo mobiel en flexibel is het ecosysteem van Olympus Camera's geworden..

Het discrete karakter van de objectieven en kleine body's helpen bij het maken van snelle straatopnames zonder lastige momenten en blikken.. De verbluffende beeldstabilisatie maakt het nog eenvoudiger: je hebt geen driepoten of enkelvoudig statief nodig. Dankzij de spatwaterdichte body's en de objectieven kan de fotograaf doorgaan met fotograferen, ongeacht het slechte weer. Een bijzonder nuttige eigenschap wanneer u een beperkte hoeveelheid tijd tot uw beschikking heeft.

Op de eerste dag liepen een vriendin van mij, de actrice Vasia Badiou en ik rond op de belangrijkste toeristische plekken en de verborgen steegjes van de stad en in een prachtige zon.

 Zoals voorspeld was de tweede dag echter regenachtig en donker. We bleven 's ochtends binnen, maar het weer werd niet beter. Dus besloten we toch maar het weer te trotseren en dit was waar de beeldstabilisatie-mogelijkheden van de nieuwe camera schitterden. De OM-D E-M1 X maakt de meest verbazing- wekkende foto's, bij trillen, in hevige regen, als het ijskoud is en zelfs bij grimmig licht.

Als de zon ondergaat, wordt alles blauw. We ervaren de verbazingwekkende en beroemde "Blue Prague". En dan vervolgens duisternis overal om ons heen, maar nog steeds is geen statief of monopod nodig. Het krachtige beeldstabilisatiesysteem zorgt voor perfecte opnamen uit de hand met 1 of zelfs 5 seconden en bij 50 megapixels bij deze sluitertijden!
Dit was het ultime bewijs van de kracht, mobiliteit en flexibiliteit van het systeem.

Auteur en fotograaf: George Marinakis

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur