Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Stad & Reizen

In de afgelopen jaren is het voor mij duidelijk geworden dat het Olympus OM-D systeem toch echt mijn voorkeur heeft op diverse expedities en uitdagende tochten. Een eerder model van het OM-D-systeem had ik al bij me in Bolivia, Peru, Noord-Zweden en de Alpen. Regen, hagel, vriestemperaturen van -35 ° C en hoogtes tot 5.500 meter waren nooit een probleem voor dit briljante systeem. En boven alles, met name het vrij kleine formaat en het lichte gewicht in vergelijking met een DSLR-camera, inclusief alle apparatuur, heeft me als fotograaf overtuigd. Door het lage gewicht van het totale systeem kon ik nog meer objectieven inpakken dan voorheen, zoals een telefotozoom, toen ik vertrok voor nog een tocht in de bergen.


De drie belangrijkste kenmerken opgesomd voor een camera op veeleisende tochten: flexibiliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

Om de nieuwe Olympus OM-D E-M5 Mark III te testen, besloot ik om in de omgeving van de Zugspitze en in het Saksisch Zwitserland te gaan reizen, twee van de mooiste en meest opwindende landschappen in het Duitste gebied. Ik begon mijn reis bij het Eibsee, een bergmeer met een perfecte ligging voor de Zugspitze-berg, het hoogste berg van Duitsland.

Ik had geen betere omstandigheden voor het testen kunnen vragen: het regende pijpestelen en ik was erg benieuws of de E-M5 Mark III net zo weersbestendig zou zijn als de E-M1 Mark II. En zonder dralen: absoluut. De regen had geen enkel effect op de camera. De camera deed uitstekend zijn werk, volledig onaangetast door de regen, en dat terwijl ik hem om mijn schouder droeg, en de camera blootgesteld werd aan de zware regenval.Toen ik aankwam op mijn gewenste fotoplek, plaatste ik de camera op een statief om de HiRes-modus te testen die ik al moeiteloos op andere modellen had gebruikt. Nadat ik het resultaat op de computer van dichtbij heb kunnen bekijken, was ik zeer onder de indruk van de details in de onbewerkte bestanden.

In de Partnach-kloof, de tweede plek voor foto's, liet ik mijn rugzak achter en nam ik alleen de M.Zuiko Digital ED 7-14 mm F2.8 PRO-objectief mee. Zelfs in de slechte lichtomstandigheden van de kloof presteerde de camera erg goed en de groothoeklens was perfect om de hele diepte van de kloof in één foto vast te leggen. Wat in dit geval een enorme indruk op me maakte, is hoe effectief het beeldstabilisatiesysteem werkt - met een sluitertijd van 1 / 2 sec kon ik met de camera in de hand fotograferen. Op deze manier kon ik de ISO-gevoeligheid vrij laag houden en zonder statief werken. Een ding minder om mee te dragen.

Tijdens de wandeling viel het lage gewicht me opnieuw op. Samen met de M.Zuiko Digital ED 7-14mm F2.8 PRO en de M.Zuiko Digital 12-40mm F2.8 PRO kon ik alles doen wat ik wilde zonder me overbelast te voelen.

Uiteindelijk kan ik gerust zeggen dat de nieuwe Olympus OM-D E-M5 Mark III meer dan mijn test heeft doorstaan ​​- het bleek een betrouwbaar hulpmiddel voor mijn fotografie te zijn. Regen en stof hebben de prestaties niet geschaad en ik had helemaal geen grenzen aan mijn creativiteit. Ik kan volledig op dit systeem vertrouwen.

Auteur en fotograaf: Daniel Ernst

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur