Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Stad & Reizen

In 2003, toen ik mijn eerste Olympus Camedia-camera in handen wist te krijgen, kon ik me niet eens voorstellen wat voor een reis het zou worden. Ups en downs, veranderingen in stijl en begrip van fotografie, veel slechte keuzes en soms goede. Eén ding veranderde nooit... Olympus.
In het begin was ik nieuwsgierig, daarna raakte ik overtuigd door de fijne medewerkers bij Olympus, die altijd klaar stonden om te helpen, en nu door de kwaliteit van hun apparatuur die me nog nooit heeft in de steek heeft gelaten.

Mijn stijl is documentaire/tijdschrift, maar ik mag ook graag een uitstapje maken naar de wereld van de surrealistische en abstracte fotografie. Ik fotografeer graag concerten, optredens, bruiloften, landschappen en stadsgezichten—alle settings waar ik de scène voor me niet hoef te beïnvloeden. Ik hou van spontane momenten en gebeurtenissen.
Vanwege mijn fotografische stijl gebruik ik soms bokeh. Ik hou van bokeh, maar wanneer ik foto's neem, denk ik niet aan bokeh. Ik probeer gewoon de snelst mogelijk sluitertijd te hebben en de laagste ISO en F-stop. Bokeh is gewoon een resultaat. Het verschil in afstand met het object is natuurlijk heel belangrijk voor bokeh. Wat bokeh betreft, fotografeer ik graag 's nachts tegen een helder verlichte achtergrond, zoals straatverlichting.
Ik fotografeer voornamelijk mensen op allerlei feestjes, concerten, bruiloften, enz. Dus ik heb altijd te maken met omstandigheden met weinig licht.
De afgelopen periode heb ik steeds de 17mm gebruikt, die uitstekend geschikt is voor landschappen/stadsgezichten. Ik gebruik de 25mm en 45mm als het gaat om mensen, straatfotografie en natuurlijk situaties met weinig licht. Ik was positief verrast door de scherpte, de snelle focus, de mooie uitwaaierende bokeh en de snelheid van deze lenzen.

Ik ben niet al te technisch, dus ik kan geen uitgebreide technische uitleg geven, maar wanneer ik fotografeer, zijn adembenemend detail en hoge kwaliteit dingen die een glimlach op mijn gezicht toveren.
Ik werd onlangs gevraagd om tips voor deze lenzen. Ik antwoordde dat ik geen tips had anders dan het gewoon te proberen en je te laten overtuigen door de resultaten. Zonder overdrijven; vanuit mijn oogpunt en voor mijn fotografische behoeften zijn deze lenzen fantastisch!

Schrijver & Fotograaf: Silvijo Selman

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur