Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Stad & Reizen

Onze namen zijn Lisa Nuber en Patrick Scholz, de fotografen achter ‘Social Travelling’! In de afgelopen weken hebben we wat 'quality time' doorgebracht met de nieuwe OM-D E-M10 Mark IV, waarmee we talloze promotionele foto's hebben gemaakt.

We brachten vaak hele dagen door met het verkennen van onze verschillende bestemmingen, waarbij we de straten uitkamden om de beste plekken te vinden om te fotograferen. Naast de camerabody uitgerust met de M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ pancake-lens, hadden we ook diverse andere verwisselbare lenzen meegenomen, waaronder de M.Zuiko Digital 17 mm F1.8, 25 mm F1. 8 en 45 mm F1.8 om ook drie vaste lenzen te hebben, en de M.Zuiko Digital ED 12-45 mm F4 PRO en de M.Zuiko Digital ED 14-150 mm F4-5.6 II.
Ondanks dat we al deze spullen bij ons hadden, was onze rugzak verrassend licht - dit is een van de dingen van het Olympus-camerasysteem waar we erg blij mee zijn. De body en lenzen hebben een compact, lichtgewicht ontwerp, waardoor de E-M10 Mark IV de perfecte reisgenoot is voor iedereen die niet graag met zware apparatuur rondsjouwt, maar toch een robuuste camera wil die geweldige foto's kan maken.

Onze roadtrip begon op onze thuisbasis in de meest zuidelijke uithoek van Duitsland, waar we de bezienswaardigheden van Wangen im Allgäu, Ravensburg en een paar andere plaatsen fotografeerden. Volgende stop op het reisschema was Frankfurt, waar we veel tijd besteedden aan het testen van de automatische gezichtsherkenning met Eye Priority. Zelfs in deze stedelijke jungle hoefden we het brandpunt nooit handmatig aan te passen, omdat de camera elke keer scherp kon stellen op de ogen van het foto-onderwerp.

Een andere geweldige functie die voor ons heel goed werkte in de stad, was de modus voor meervoudige belichting.
Dit is een van de verschillende AP-modi (Advanced Photography) die de camera biedt, en het kan worden gebruikt om met meervoudige belichting te spelen op zeer eenvoudige maar creatieve manieren.

Onze tussenstop in Freiburg bood ons de gelegenheid om met een andere handige AP-modus te leren omgaan.
Met de Live Composite-functie kun je spectaculaire nachtscènes vastleggen zonder dat je ingewikkelde trucs nodig hebt. Om deze modus te gebruiken, moet je de camera op een statief monteren. Als je eenmaal je onderwerp hebt gevonden, hoef je alleen nog maar de ontspanknop in te drukken. De camera begint met het maken van een foto met de ideale belichting, alvorens eventuele wijzigingen in lichtbronnen op te nemen. Dit betekent bijvoorbeeld dat een verlicht object niet te helder getoond wordt, omdat de helderheid in dit deel van de foto niet verandert. Echter, de lichten van passerende auto's, of misschien de lichtstrepen van vallende sterren aan de hemel, worden echter in het samengestelde beeld weergegeven. Het resultaat is een verbluffend kunstwerk dat alle verschillende elementen in één afbeelding combineert - zonder dat omslachtige bewerking nodig is.

Een ander ding dat we erg handig vonden tijdens het fotograferen in deze modus, was hoe makkelijk het is om de camera met een smartphone te verbinden. Met de Ol.Share-app konden we toekijken hoe de afbeelding live tot stand kwam op het smartphonescherm. Dit was een enorm voordeel, aangezien we de camera heel dicht bij de grond hadden geplaatst, waardoor het lastig was om de foto te maken en de Live View-functie te gebruiken.

Dankzij de snelle wifi-verbinding op de camera en smartphone konden we ook onze foto's in een oogwenk opslaan op de telefoon. We maken veel gebruik van deze functie omdat we vaak op reis zijn en geen toegang hebben tot onze computer. Dit betekent dat we, waar we ook foto's maken, ze meteen naar onze vrienden en familie kunnen sturen en ze ook meteen op onze verschillende online kanalen kunnen publiceren.

Naast een fantastische 20MP-sensor en een schat aan intelligente modi, beschikt de E-M10 Mark IV ook over de krachtige 5-assige beeldstabilisatie, die cameratrillingen tijdens het filmen vermindert en fotograferen bij weinig licht tot een waar genoegen maakt. We zijn verbaasd hoeveel geavanceerde technologie er in zo'n compacte camera zit!

Als je meer over ons en onze projecten wilt weten, bezoek ons ​​dan op. www.social-traveling.de.

Auteurs en fotografen: Lisa Nuber en Patrick Scholz

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur