Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Stad & Reizen

2020 is een jaar als geen ander geweest vanwege de wereldwijde COVID-19-pandemie en de beperkingen waarmee we allemaal te maken hebben gehad en nog steeds mee worden geconfronteerd. Nog altijd genietend van het fotograferen van steden, geniet ik van de uitdaging om foto's te maken in drukke stedelijke plekken, over de hele wereld, wachtend op 't moment om de scène vast te leggen zonder dat er mensen in zitten.

Toen ik werd benaderd om met de E-M10 Mark IV te fotograferen, kon ik niet wachten, want dit had zo zijn eigen uitdagingen. In het verleden kon ik urenlang door steden zwerven, wachtend tot een scène zich zou ontwikkelen of voor een enkel moment om een ​​vreemdeling in beeld te hebben voor het perspectief. Bij deze gelegenheid moest ik mijn benadering van mijn fotografie aanpassen, 'sociale afstand' bewaren en alleen maar voor een zeer beperkte tijd fotograferen.

Als sleutelfiguur voor de NHS (National Health Service) moest ik voor werk nog steeds naar Londen reizen terwijl de rest van de stad in "lockdown" was. Ik gebruikte de wandeling naar huis van mijn werk als mijn dagelijkse oefening en om mijn hoofd leeg te maken. Ik vond het belangrijk om vast te leggen hoe het leven plotseling was veranderd en te proberen de zin er van in te zien.

In de afgelopen paar jaar heb ik het geluk gehad dat ik de wereld heb kunnen rondreizen en ik kan zonder aarzeling zeggen dat de E-M10-serie mijn meest betrouwbare en vertrouwde metgezel is geweest. De E-M10 Mark IV was niet anders, met de opnieuw gevormde grip waardoor de camera meteen geruststellend comfortabel aanvoelde in mijn hand. Als alles om je heen constant en onvoorspelbaar in beweging lijkt te zijn, dan was de vertrouwdheid met de E-M10 Mark IV om foto's te maken een welkome afleiding.

Ik heb in het verleden de fout gemaakt om meer dan 160 km te reizen om een ​​gebouw te bezoeken om foto's te maken, om vervolgens alleen te ontdekken dat ik mijn camerabatterij niet had opgeladen! Ik heb van die fout geleerd; echter, je kunt de camera nu opladen met een draagbare oplader. Weer een ding minder waar ik me geen zorgen over hoef te maken als ik op reis ga met mijn camera, en ik vond het een handige extra.

Foto's maken is altijd spannend geweest en het geeft me rust. Ik heb gemerkt dat de E-M10-serie en lenzen betrouwbaar zijn en beelden van kwaliteit produceren zonder me tegen te houden. Wanneer ik eropuit ga om foto's te maken, reis ik graag zo licht mogelijk, en het gebruik van de E-M10 Mark IV is perfect voor iemand zoals ik die altijd onderweg is.

Auteur en fotograaf: Martina Govindraj

Alle beelden zijn gemaakt met de volgende apparatuur