Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Informatie over parallelimport (zogenaamde „Grijze invoer“)

Wat is parallelimport?

Onder parallelimport verstaan we het overwegend commercieel invoeren van goederen via een distributieketen waarvoor geen toestemming is gegeven door de fabrikant. De distributieketen van de fabrikant wordt bewust omzeild. Vormen van parallelimport, die ook wel onder de naam „Grijze invoer“ bekend zijn, geschieden zonder overeenstemming daarover met OM Digital Solutions, en deze producten zijn niet bestemd voor verkoop in Europa.

OM Digital Solutions werkt uitsluitend samen met erkende handelaren en distributeurs die de goederen namens OM Digital Solutions in de handel brengen. Een lijst van genoemde erkende handelaren vindt u op onze website onder „Dealer Locator“.

Welk voordeel hebben producten die bestemd zijn voor de Europese markt?

Producten die bestemd zijn voor verkoop in Europa, voldoen aan de Europese normen ten aanzien van bescherming van de consument. De gebruikershandleiding en veiligheidsaanbevelingen zijn opgesteld in de taal van uw land en zijn daardoor voor u volledig duidelijk. Bovendien kunt u uw Olympus-product uit hoofde van de garantie laten repareren bij gekwalificeerde reparateurs. U bespaart zo kosten die u anders zelf zou moeten dragen. Voor producten die bestemd zijn voor de Europese markt, bestaan voor Europa geschikte accessoires. Voor het in gebruik nemen hoeft u dus geen dure extra producten aan te schaffen.

Hoe herken ik parallelimport?

Een eerste indicatie voor parallelimport is de verkoopprijs. De verkoopprijs van een parallelimport ligt vaak ver onder de adviesprijs van de fabrikant. Vervolgens wordt het product gedeeltelijk niet in de originele verpakking geleverd.

Wees heel voorzichtig, vooral bij het doen van aankopen online. OM Digital Solutions verstuurt zijn producten altijd vanuit de zogenoemde Europese Economische Ruimte (EER). De Europese Economische Ruimte omvat Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Liechtenstein en Noorwegen. Wanneer een product van OM Digital Solutions bijvoorbeeld wordt verstuurd vanuit Azië, betreft het zeker een parallelimport.

In sommige gevallen klaart de verkoper de parallelimport niet correct in bij de douane en wordt er door de verkoper geen belasting betaald in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving. De invoerrechten of douanerechten moeten dan door u worden betaald.

De leveringsomvang kan ook verdacht zijn. De leveringsomvang van producten van OM Digital Solutions bevat altijd dezelfde elementen in de EER. Als het gaat om een parallelimport, dan kunnen de geleverde accessoires in aard en omvang verschillen van die uit de officiële winkel van OM Digital Solutions en ongeschikt zijn voor de Europese markt.

Daarnaast moet de garantiekaart voor elk product goed worden onderzocht. Als direct duidelijk is dat de garantiekaart niet is uitgegeven door OM Digital Solutions of door Olympus of zelfs helemaal afwezig is, dan is het gekochte product een parallelimport. Hier is een voorbeeld van onze garantiekaart.

Welke gevolgen zijn er voor mij bij de aankoop van een product uit een parallelimport?

1. U hebt geen recht op garantie.
2. U kunt het product niet laten registreren voor aanvullende service o.i.d..
3. Deelname aan Europese Promoties is niet mogelijk.
4. U kunt problemen ondervinden bij het instellen van vorderingen tot vergoeding tegen de verkoper, wanneer zijn maatschappelijke zetel buiten de Europese Economische Ruimte ligt.