Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Houd uw camera in conditie

Alleen materialen van de beste kwaliteit worden gebruikt in de productie van onze cameras. Hierdoor verschaffen zij u jarenlang probleemloos plezier. Mochten er echter toch problemen optreden, dan kan OM-D Digital Solutions uw camera snel en professioneel repareren. Wend u zich aub tot onze reparatieservice voor meer informatie.

Select a topic

Het schoonmaken van de camera

Buitenkant
Wrijf voorzichtig met een zachte doek. Wanneer de camera erg vuil is, gebruikt u dan een in een sopje gedoopte en goed uitgewrongen doek. Met deze nog vochtige doek wrijft u de camera schoon, en droogt u de camera met een droge doek af. Heeft u uw camera op het strand gebruikt, maakt u dan de camera schoon met een in schoon water gedoopte en goed uitgewrongen doek.

Lens
Gebruik een (hand)droger om de stof van de lens af te blazen. Doe een klein beetje schoonmaak vloeistof voor de lens op een lensschoonmaakdoek en wrijf voorzichtig over de lens.

LCD beeldscherm
Wrijf voorzichtig schoon met een zachte doek.

Picture card, accu en lader
Wrijf voorzichtig schoon met een droge doek.

Waarschuwing
Gebruik geen agressieve middelen zoals benzine of alcohol, of met chemicaliën behandelde doeken. Het schoonmaken van de accu mag alleen gebeuren als deze verwijderd is of als de AC adapter losgekoppeld is. Bergt u de lens vies of nat op, dan kan er schimmel onstaan op de lensoppervlakte.

Condensatie binnen in de camera

Wat is condensatie?
Als het buiten koud is dan verandert waterdamp snel in waterdruppels. Condensatie komt voor als de camera plotseling van een koude omgeving naar een warme omgeving gebracht wordt.

Condensatie voorkomen
Wanneer u de camera (plotseling) van een koude naar een warme plek neemt, plaatst u de camera dan in een plastic zak. Sluit deze zo luchtdicht mogelijk af en laat de camera daar ongeveer een uur inzitten en wennen aan het temperatuurverschil.

Het opbergen van de camera

Wanneer u uw camera voor lange tijd niet wenst te gebruiken, verwijdert u dan de accu en de geheugenkaart en berg de camera op in een koele, droge en goed geventileerde ruimte. Wij adviseren u de accu met regelmaat op te laden en de camera te gebruiken, om de camera in goede conditie te behouden.