Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

 

OM-D E-M5 Mark III
ALL YOU NEED. BREAK FREE.

Waarom E-M5 Mark III?

Geen grenzen met de E-M5 Mark III

Stedelijke jungle, hoog bovenin of op straat, op klaarlichte dag of met uitzicht op het nachtlandschap, onder regenachtige omstandigheden, of niet. De E-M5 Mark III kan het allemaal aan. Er zijn vrijwel geen grenzen aan hoe ver u kunt gaan. Met het compacte, lichtgewicht formaat laat u de zware last van grotere apparatuur achter zich. En u haalt meer uit uw fotografie - dit allemaal mogelijk gemaakt door het perfecte ontwerp, met geavanceerde technologie en onmisbare functionaliteit. Kortom: alles wat u nodig hebt, waar en wanneer u maar wilt.

Een topervaring

Top kenmerken

Het stijlvolle, compacte ontwerp zit boordevol technologie en functies die de E-M5 Mark III onderscheidt van de rest.

Verbazingwekkend draagbaar

~55% kleiner
~64% lichter

E-M5 Mark III
.Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO Maximaal diafragma: F2.8 Brandpuntsafstand: 12–40mm

Het logge systeem van de concurrent
Meer dan twee keer de afmeting en grootte als het E-M5 Mark III-systeem.

Als geen andere camera in zijn klasse, is de E-M5 Mark III licht van gewicht en compact van formaat, wat u nodig heeft om vrij te kunnen bewegen. Het gehele Olympus-systeem is extreem kleiner dan dat van de concurrent. Zie de wereld, leg hem vast. In foto's. In video's. Vanuit elk perspectief. Gebruik elk objectief die u maar wilt, passend bij uw persoonlijke fotografeer stijl - het E-M5 Mark III-systeem blijft altijd draagbaar.

Uitmuntende beeldkwaliteit

20M Live MOS-sensor
Een heldere rijke optiek en heldere details worden weergegeven terwijl u onderweg bent of op donkere locaties fotografeert - de krachtige sensor in de E-M5 Mark III is speciaal gebouwd om samen te werken met de krachtige beeldstabilisatie (IS). De anti-reflecterende AR-coating vermindert lensflare en 'ghosting' direct op de sensor.

TruePic VIII-beeldprocessor
Als perfecte aanvulling op de 20M Live MOS-sensor hebben we de geavanceerde beeldprocessor. Met de dubbele quad-core-systeem en het specifieke AF-berekeningscircuit krijgen we de kracht achter de ultrasnelle autofocussnelheid en briljante beeldkwaliteit.

In-body beeldstabilisatie
De E-M5 Mark III beschikt over een ingebouwde IS, deze biedt tot 5,5 sluitertijdstappen voor correctie*, u kunt dus rustig de wijde wereld intrekken en deze vastleggen. En de IS zit in de camera, dus u heeft bij fotograferen vanuit de losse pols altijd duidelijke resultaten ongeacht het gekozen objectief. Als u een compatibele objectief zoals de M.Zuiko Digital ED 12–100mm F4 IS PRO gebruikt, dan zorgt de Sync IS-functie ervoor dat de camera en objectief perfect samenwerken met als resultaat een tot 6,5 EV correctiestappen.

* Bij gebruik met M.Zuiko Digital ED 12–40mm F2.8 PRO ingesteld op 40mm.

Volledig assortiment M.Zuiko digitale objectieven
Met een keuze uit meer dan 20 objectieven, heeft u met de E-M5 Mark III een geweldig systeem waarmee u uw creativiteit, passie voor fotografie en uw stijl van fotograferen gemakkelijk tot bloei kunt laten komen. Macro, fisheye, ultra-telefoto ... grenzeloze mogelijkheden.

Hoogwaardige autofocus

121 punten all-cross type
Met een verbazingwekkende 121 punten in een all-cross-type lay-out, met on-chip Phase Detection AF, voldoet de E-M5 Mark III vast aan uw fotografie wensen. Zelfs patronen en bewegende onderwerpen kunnen bij hoge snelheiden met precisie worden vastgelegd.

Hoge precisie
Het maken van foto's in slechte lichtomstandigheden of van donkere voorwerpen voor een nog donkere achtergrond is bijzonder lastig - maar met de E-M5 Mark III zult u daar aanmerkelijk minder moeite mee hebben. De snelle autofocus blijft nauwkeurig zelfs bij de grootste diafragma-instelling en interpreteert kleuren en vormen zo dat uw onderwerp duidelijk te onderscheiden is.

AF-target modus
De E-M5 Mark III is gemaakt voor fotografie die bij u past, en beschikt o.a. over de AF Target-modus. De AF target-modus heeft zes opties om nauwkeurig op uw onderwerp scherp te stellen tijdens actie- of macrofotografie. Een enkele actieknop helpt u bij het snel en eenvoudig vastleggen van de gewenste scènes.

Gezicht / oogprioriteit AF
Voor portretfotografie of voor het eenvoudig fotograferen van mensen om u heen biedt de E-M5 Mark III u de mogelijkheid om automatisch gezichten en de ogen van mensen te detecteren. Het gevolg is nauwkeurige scherpstelling op uw onderwerp met elke klik of tik op de ontspanknop.

Ontwerp en ergonomie

Iconisch ontwerp
Met de E-M5 Mark III komt het iconische ontwerp van het originele OM-systeem nog een stapje hoger te liggen. Ook hier is de deltavorm aan de bovenzijde van de camera, een iconisch kenmerk van het OM-systeemontwerp, duidelijk te zien. De lichte schuine bovenrand zorgt voor een harmonie tussen het leerachtige materiaal en de hoogte van het bovenste gedeelte waarmee het geavanceerde uiterlijk van de camera wordt onderstreept.

Makkelijk bekijken
De bovenrand van de elektronische zoeker (EVF) op de E-M5 Mark III is breder waardoor de camera een stabieler uiterlijk krijgt - en gemakkelijker te bedienen is. Dankzij de grote EVF met lange oogpunt hoeft u uw bril niet meer af te zetten, als u foto's wilt maken.

Stabiele grip en controle
De greep is slim ontworpen om het comfort voelbaar te verbeteren als u de E-M5 Mark III vasthoudt met de duimsteun. Het resultaat is een veiligere grip, wat essentieel is voor het maken van spontane foto's of video-opnames. De plek van de moduskiezer is ook aangepast om de kiesregeling te verbeteren.

Flexibel fotograferen.
Met de zwenkbare LCD-monitor op de E-M5 Mark III hoeft u zich tijdens het fotograferen niet meer in ongemakkelijke of oncomfortabele posities te wringen. De monitor past zich aan u aan - of u nu van hoog of vanaf laag fotografeert. Dit is uiteraard een must bij het opnemen van films met dynamische scènes.

Veelgeprezen constructie

Weerbestendige behuizing
Waar uw bui u ook maar naar toebrengt, neem de E-M5 Mark III mee. De volledige set aan afdichtingen maakt de behuizing spatwaterdicht, stofdicht en vorstbestendig tot –10°C. De zwaarste omstandigheden - van regen tot sneeuw tot stof - vormen geen enkel probleem voor de E-M5 Mark III. *

* U wenst een weerbestendig systeem? Kies een weerbestendige M.Zuiko Digital-objectief.

Supersonic Wave Filter (SSWF)
Krijg de beste uit de klas! En weet dat u de voldoening krijgt van duidelijke resultaten. Wanneer u de objectieven op de E-M5 Mark III omwisselt, verwijdert de camera onmiddellijk stof van de sensor door te trillen met ultra-hoge snelheden van meer dan 30.000 keer per seconde. De speciale coating op de sensor voorkomt nog meer stof.

“Nachtopnamen zijn het lastigst. De juiste gradaties, duidelijke contouren, die geweldige warme gloed van lichten. De E-M5 Mark III is de camera die dit alles en nog meer kan doen. Met een betrouwbaarheid waarop ik kan rekenen.”

Onbeperkte mogelijkheden

E-M5 Mark III fotografeertechnologie

Als hulp om uw fotografie naar een hoger niveau te tillen, beschikt de compacte en lichtgewicht body van de E-M5 Mark III een krachtige sensor, een geavanceerde beeldprocessor en een massa aan gerenommeerde Olympus-engineering.

De unieke camerafuncties van Olympus

Focus Bracketing en Stacking
De functie waar de E-M5 Mark III mee is uitgerust, vooral perfect voor macro-opnamen, zorgt voor een helderheid van uw foto's van rand tot rand zoals u die vaak kunt vinden in natuurgidsen. Focus Stacking maakt verschillende opnames van uw onderwerp die vervolgens door de camera worden gestapeld tot een ​​enkel, volledig gefocust en topkwaliteit beeld te komen. Focus Bracketing werkt op een vergelijkbare manier en geeft u toch volledige controle doordat u de afbeeldingen handmatig op een computer kunt compileren.*

* Zie de technische specificaties voor informatie over compatibele M.Zuiko Digital-objectieven.

Live Composite- en Live Bulb-modus
Zich vrij voelen met de E-M5 Mark III betekent ook dat u foto's kunt maken wanneer u maar wilt, ook 's nachts of bij weinig licht. Dit zijn de moment waar de Live Composite- en Live Bulb-modi van pas komen. U kunt stadsgezichten vastleggen tegen een sterrenhemel of creatief zijn met lichtstrepen. Waarbij u eerst de belichting op het LCD-schermp kunt controleren voordat u de foto maakt.

Statief 50M opname met hoge resolutie
Als u deze E-M5 Mark III functie gebruikt dan is het resultaat gedetailleerde foto's met een hoge resolutie en definitie. Het verschuift de sensor en maakt opeenvolgende opnamen, die vervolgens worden samengevoegd. Het resultaat is een verbluffend beeld van 50 megapixels.

Anti-Flicker
Aan
Anti-Flicker
Uit

Anti-flicker-opnamen en Flicker Scan
Hoogwaardige technologie die ook nog eens makkelijk in gebruik is, daar draait het om bij deze E-M5 Mark III-functies. Ze onderdrukken de effecten van flikkering tijdens het gebruik van de mechanische of elektronische sluiterfuncties. In beide gevallen worden flikkeringen of gestreepte patronen veroorzaakt door de lichtbron tegengegaan voor een perfect belichte uiteindelijke foto.

Pro Capture

Druk de ontspanknop half in – 14 beelden zijn vastgelegd in een buffer
Het moment dat u de ontspanknop volledig indrukt

Leg exact dat moment vast die u wilt- dankzij Pro Capture op de E-M5 Mark III. Het begint met opnames op het moment dat u de ontspanknop half indrukt - tot 14 beelden, die tijdelijk worden opgeslagen. Wanneer u de knop volledig indrukt, begint het non-stop te fotograferen. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om terug te gaan in de opnames en de gewenste scène te selecteren.

Subject Tracking Cluster Display

Nu nog eenvoudiger dan voorheen om scherp te stellen op bewegende onderwerpen wanneer u de geavanceerde AF Tracking-functie van de E-M5 Mark III gebruikt. Het maakt gebruik van een cluster van volgvelden die direct op de monitor worden getoond om precisie en snelle resultaten te garanderen.

Hoge snelheid mechanische sluiter

Onscherpe effecten tijdens het fotograferen in heldere buitenomstandigheden - nu mogelijk dankzij de mechanische sluiter van de E-M5 Mark III op maximaal 1/8000 seconden. Zelfs als u een lens met een grote diameter gebruikt, krijgt u een nauwkeurige belichting met het grootste diafragma zonder dat u daarbij een ND-filter nodig heeft.

Handmatige scherpstelling

Nauwkeurige handmatige scherpstelling
Met de functie Handmatig scherpstellen van de E-M5 Mark III, is het handmatig scherpstellen niet meer lastig. Het vergroot het gebied waarop u wilt scherpstellen en zorgt daardoor dat u de focus precies goed krijgt.

Topprestatie
Een andere handige functie bij de E-M5 Mark III bij het handmatig scherpstellen op uw onderwerp: Focus Peaking. Het benadrukt en toont focuspieken op contouren, zodat u ervoor kunt zorgen dat u scherpe contouren krijgt.

AF-begrenzer

Een handige functie die elke fotograaf wil hebben: AF-begrenzer. Ongeacht het objectief kunt u het autofocus-bereik beperken, waarbij u voorkomt dat de E-M5 Mark III op andere objecten in de scène zich scherpstelt, waardoor u sneller focusresultaten heeft. Stel maximaal drie AF-gebieden in en pas de bedieningselementen aan voor onmiddellijke activering van functies.

Superieure bediening

Touchpad AF
Om u meer vrijheid te geven bij het fotograferen met behulp van de elektronische zoeker (EVF), kunt u het aanraakscherm op de E-M5 Mark III gebruiken als een touchpad om het autofocuspunt te slepen waar u het wilt hebben - net zoals met een cursor. U kunt dus door de EVF blijven kijken terwijl u snel het focuspunt van de foto verandert.

Touch AF en Touch Ontsluiter
Met het aanraakgevoelige LCD-scherm op de E-M5 Mark III kunt u niet alleen de autofocus intuïtief instellen met een druk van de vinger of met een vingerbeweging - u kunt ook de foto maken met een enkele tik.

“Het hebben van een lichtgewicht en compacte camera maakt een enorm verschil in reisfotografie. Voor mij maakt de nieuwe E-M5 Mark II dat verschil. Ik kan vrijwel overal heen en heb alles wat ik nodig heb bij me. ”

Gemaakt voor videografie

Sublieme films maken

Wordt van een fotograaf een videograaf wanneer u dat maar wilt. De E-M5 Mark III is tenslotte ook ideaal voor het maken van videos in heldere kwaliteit, met een dynamisch bioscoop-achtig gevoel.

5-assige beeldstabilisatie voor video

Beeldstabilisatie (IS) bij het maken van video's is volkomen logisch, vooral bij freestyle filmen. Want laten we wel zijn, tijdens het "pannen" van de camera zien de bewegende beelden er zelfs nog duidelijker en scherper uit met een IS-systeem dat ongewenste camerabewegingen compenseert. De E-M5 Mark III biedt deze compensatie - over alle vijf assen.

Hoogwaardige 4K-video

De E-M5 Mark III is ideaal voor authentieke filmproductie dankzij de compatibiliteit met de formaten 4K (3840 x 2160) en C4K (4096 x 2160). Met een beeldsnelheid van 30p, 25p of 24p met 4K, of 24p beeldsnelheid met C4K, en een max. bitsnelheid van 237 Mbps, kunt u opnemen in de digitale bioscoopstandaard voor 4K.

Microfoonaansluiting

Mocht u het geluid in uw film willen versterken met een extern apparaat*, dan kunt u gebruik maken van de makkelijke en handige toegang tot de microfoonaansluiting aan de zijkant van de E-M5 Mark III. U kunt een keuze maken uit o.a. ME-31 compacte pistoolmicrofoon of de LS-P4-recorder voor Hi-Res-geluid, bevestigd op de flitsschoen.

Microfoonaansluiting

* Vereist flitsschoenbevestiging, die in de handel verkrijgbaar is.

Weerafdichting

Regenachtige dagen, temperaturen onder nul, stoffige locaties - de E-M5 Mark III kan ze allemaal aan. Het is volledig afgedicht tegen de elementen met het gerenommeerde Olympus weersafdichtingssysteem. Dus je kunt je passie waarmaken wanneer je maar wilt.

Rijkdom aan accessoires

Naast de ME-31 compacte pistoolmicrofoon* en LS-P4-recorder* kan de E-M5 Mark III ook worden uitgerust met de speciale externe ECG-5-handgreep. Het biedt een veiligere grip en geeft u tegelijkertijd toegang tot een ontspanknop en bedieningsknop.

* Vereist flitsschoenbevestiging, die in de handel verkrijgbaar is.

“De E-M5 Mark III stelt me ​​in staat emotie in de kijker op te wekken. Mijn eigen perspectief op de natuur gaat perfect samen met de krachtige en precieze autofocus om bokeh te krijgen net zoals ik het nodig heb voor het onderwerp."

All-round gemak

Assistentie in gebruik

De E-M5 Mark III is gemaakt om het leven als fotograaf gemakkelijker te maken. Met een breed assortiment aan handige functies en bijkomende comfort maakt deze OM-D het voor u een genot om vrij te bewegen en te genieten van elke opnamestijl.

Zeer goed zichtbare elektronische zoeker

De levendige kleuren en contrastrijke weergaveprestaties van de elektronische zoeker (EVF) op de E-M5 Mark III is ongeëvenaard. OLED met ongeveer 2,36 miljoen dots maakt het bekijken eenvoudig, met een vergroting van 1,37x. De oogafstand van ongeveer 27 mm is ideaal voor brildragers.

Aangepaste modus

Krijg direct toegang tot uw meest gebruikte instellingen - met een simpele draai aan de draaiknop of met een tikje. In de C-modus kunt u uw favoriete instellingen, zoals opname-instellingen of modi, opslaan voor eenvoudig en snel gebruik. Twee extra vaak gebruikte instellingen kunnen ook worden opgeslagen en snel toegankelijk via het menu.

Gemakkelijke wifi en Bluetooth®

De mogelijkheid van de E-M5 Mark III om draadloos verbinding te maken met andere apparaten - zoals een tablet of smartphone met OI.Share-software - via Wi-Fi of Bluetooth® betekent dat u meer vrijheid heeft om opnames te maken en deze te delen, zonder dat u vastligt aan kabels.

Handig opladen via USB

Met de E-M5 Mark III heeft u beschikking over een OM-D die u onafhankelijk van de stroomvoorziening maakt - dankzij handig opladen via USB, waar u ook maar bent. In de auto, uw hotelkamer of de luchthaven. U heeft ook de mogelijkheid om de batterijen op te laden met een powerbank.

Scènemodi en kunstfilters

Onder uw vingertoppen heeft u zes thema's met in totaal 22 scènemodi als keuze voor de opname-instellingen op de E-M5 Mark III die precies passen bij uw onderwerp of scène - van portret tot nachtlandschap van binnenshuis tot close-ups. Voeg een van de 16 kunstfilters toe voor indrukwekkende resultaten.

Vergelijk de E-M5 Mark III

E-M5 Mark III
E-M10 Mark IV
E-M10 Mark III S
Vergelijk nu

M.Zuiko Digital-lenzen

Lees verder

Camera-accessoires

Lees verder

Software

Lees verder

Sound for video

Lees verder
Dit is mogelijk ook interessant voor u
 • test-and-wow

  Test 'm nu

  Kom langs en ontdek onze camera’s

  Test 'm nu
   
   
  test-and-wow

  Test 'm nu

  Kom langs en ontdek onze camera’s

  Test 'm nu
   
   
 • storelocator

  Verkooppunten

  Stelt u prijs op persoonlijke service? Kijk dan waar de dichtstbijzijnde OLYMPUS-dealer zich bevindt en breng een bezoek aan deze winkel.

  Zoek een dealer
   
   
 • cart

  Bestel online

  Bestel uw nieuwe OLYMPUS-product snel en gemakkelijk in onze Online Shop. Deze is dag en nacht geopend.

  Bestel online
   
   

MyOLYMPUS-nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws en geniet nog meer van OM Digital Solutions.

Klantenservice

Kies uit onderstaande lijst het probleem waarvoor u ondersteuning wenst.