Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Waarom E-M1X?

Scherpstelling op een professionele manier

De E-M1X sluit naadloos aan op de wensen van de professionele fotograaf waardoor hij blind kan vertrouwen op de E-M1X, mede dankzij - de verbeterde controle, de ergonomie en stabiliteit tijdens maken van beelden. Door de innovatieve technologie en de onderscheidende kenmerken van E-M1X brengt het de fotografie naar een hoger plateau.

Onbetwiste betrouwbaarheid en mobiliteit

 • Water
 • IJs
 • Zand

Vrijheid zonder compromissen

Voor uw werk de natuur in, of bij een sportevenement of in de studio, de E-M1X heeft professionele kenmerken die beantwoorden aan elke stijl van fotograferen - elke keer opnieuw.

Geïntegreerde verticale handgreep

Uitgevoerd met een geïntegreerde verticale handgreep, biedt de E-M1X u alles wat u nodig heeft. Het ontwerp van de verticale handgreep is hetzelfde als die van de horizontale handgreep, hierdoor hoeft u niet na te denken over uw handbewegingen tijdens het maken van staande dan wel liggende opnames. Dankzij de twee batterijhouders is de E-M1X uitstekend geschikt langdurige opdrachten.

's-Werelds beste beeldstabilisatie (IS)

De ingenieurs van Olympus hebben met de introductie van de aangepaste gyrosensor, IS aanmerkelijk verbeterd. Het biedt de precisie die de E-M1X vereist, en met ongekende resultaten. Deze geavanceerde technologie bereikt een 7,5 sluitertijd en biedt compensatiestappen die de noodzaak van een tripod wegnemen en vrij uit de hand fotograferen mogelijk maakt.

(Gebaseerd op de CIPA-standaard, binnen systeemcamera's, wanneer de E-M1X is gekoppeld aan de M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4.0 IS PRO-lens, vanaf 1/2019)

's-Werelds beste spatwaterdichte behuizing

Met dank aan de gerenommeerde OM-D-weersbestendige afdichtingen waarmee de E-M1X is uitgerust, kunnen professionele fotografen onbezorgd elke willekeurig scène vastleggen -in de regen, in de sneeuw en in het zand. De E-M1X heeft daarnaast ook een extra afdichting voor de SD-kaartsleuf en zo ook voor alle andere klepjes, zoals voor de afstandsbedieningskabel, de microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen.

(Gebaseerd op de IEC-standaard 60529, gecombineerd met M.Zuiko waterbestendige lens, vanaf 1/2019)

Haptische knoppen en verbeterde ergonomie

Bij het ontwerp is vooral nagedacht over de hoogte, de vorm en de kenmerken van elke afzonderlijke knop en het kiesmenu, zodat u moeiteloos de knoppen kunt voelen die u nodig heeft, terwijl u zich concentreert op fotograferen met behulp van de zoeker. De indeling en de bediening van de knoppen zijn in ergonomisch opzicht verbeterd, en dat maakt langdurig fotograferen een stuk prettiger.

Class-leading Supersonic Wave Filter (SSWF)

De beste van de klas, is nu nog beter. Dankzij de verbeterde SSWF kunt u nu met een nog geruster hart objectieven verwisselen. Vuil en stof krijgen nog minder kans om uw gemaakte foto's en apparatuur te ruïneren.

Lange gebruiksduur van de sluiter

Na zorgvuldig getest te zijn, blijkt dat het sluitergordijn van de E-M1X een uitzonderlijke prestatie van maar liefst 400.000 actuaties levert.

Dubbele kaartsleuven

Met twee UHS-II-sleuven bent u er altijd zeker van dat de camera dezelfde prestaties levert, ook als een kaart vol is. Fotografen kunnen op beide kaarten beelden opslaan en hebben daarmee altijd een back-up, dus een foto gaat nooit verloren.

USB-opladen

De E-M1X is de eerste Olympus-camera die een USB-stroomvoorziening van maximaal 100 watt ondersteunt. U hebt dus geen stopcontact meer nodig, vooral omdat u ook nog eens de batterijen kunt opladen met behulp van een powerbank. Met dubbele batterijondersteuning kunnen twee batterijen samen in twee uur tegelijkertijd volledig worden opgeladen

Lange batterijduur

Tot 2.580

De energie van de twee batterijen biedt de fotograaf de mogelijkheid om maar liefs 2.580 foto's te schieten voordat de batterijen weer opgeladen moeten worden, ideaal dus voor langdurige fotoshoots of als u op afgelegen locatie een shoot heeft.

Voor actiefotografie heb ik een robuuste camera nodig, die licht is en makkelijk draagbaar, een hoge kwaliteit biedt en daarnaast snel is. En dat vind ik allemaal in de OM-D E-M1X

Fernando Marmolejo
Olympus Visionary, Spanje

Bekijk de video

Opnieuw ontwikkelde autofocus

Precisie op de juiste plek

Voor de E-M1X is het OM-D autofocus (AF) -systeem volledig opnieuw ontworpen. Van extra brandpunten voor verschillende scènes tot een nieuw focusalgoritme, waardoor het vernieuwde AF de fotograaf de gelegenheid biedt om zich te kunnen concentreren op de compositie.

Intelligente onderwerpdetectie AF

Deze intelligente autofocus is perfect voor wildlife en snelle actie in de natuur dankzij onderwerpherkenning. Firmware 2.0 brengt zelfs Vogeldetectie AF, die het mogelijk maakt het oog van een vogel te herkennen en er voortdurend op scherp te stellen. Zo hoef jij je alleen maar te concentreren op je compositie en framing.

AF Lage intensiteitsgrens

Verlaagd tot -6 EV-stappen kunt u dankzij deze funcie zorgeloos fotograferen bij weinig licht. De gevoelige AF voert een zeer nauwkeurige scherpstelling uit, ook in duistere situaties.

(Gebaseerd op de M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 Pro-lens in S-AF-modus bij ISO 100)

Multi Selectietool (joystick)

Deze intuïtieve joystick zit bij beide handvatten en maakt het schakelen van AF-gebieden tijdens repeterende opnamen en het opnemen van films snel en gemakkelijk, vooral tijdens het fotograferen door de zoeker.

AF-target modus

Enkelvoudig AF / Klein AF

Het raster is ideaal voor het duidelijk vastleggen van kleine onderwerpen in elke situatie. Met kleine AF is fijne, nauwkeurige scherpstelling eenvoudig bij macrofotografie.

Groep 5-punten

Deze AF-modus is ontworpen met sport in gedachten waarbij er een groep mensen is en het doel is om een middelgroot gebied scherp te stellen terwijl het onderwerp beweegt.

Groep 9-punten

Voor grotere bewegende onderwerpen of sporten, zo ook voor allerlei verschillende evenementen, stelt deze AF-modus de scherpstelling op een groter gebied van 9 punten.

Groep 25-punten

Aan te passen voor elk onderwerp of elke setting, de AF-target modus omvat ook scherpstelling van 25-punten, in het geval 121 punten te breed is.

121-punten

Met de meeste autofocus-punten als maar mogelijk kan de fotograaf snelle foto's maken, zoals bijvoorbeeld van een groep mensen of dieren die over de hele setting beweegt.

Mijn menu

Stel uw eigen menu in met de door u meest gebruikte instellingen - maximaal 35 - zo heeft u ze altijd onder handbereik zonder gedoe. De GUI is speciaal ontworpen in samenwerking met professionele fotografen.

Pro Capture

 • Het moment dat u wilt vastleggen

  Pro Capture, vooral ontwikkeld voor actiefotografie, begint met het opnemen van frames - tot maximaal 35 in het RAW-formaat met volledige resolutie - voordat de ontspanknop volledig wordt ingedrukt. Dit stelt de fotograaf in staat om het exacte moment met een hoge beeldkwaliteit vast te leggen.

Handheld High Res Shot

Gemaakt voor fotografen die niet willen worden beperkt door 't gebruik van een statief, en voor fotografen die tijdens bepaalde gelegenheden niet toegestaan zijn een statief mee te nemen, verkrijgt u met deze functie een enkele hoge resolutie-opname die gelijk is aan die van een 50M-sensor - zonder enige spoor van onscherpte, veroorzaakt door het trillen van de hand.

Live ND

In Live ND kunnen fotografen langzame sluitereffecten krijgen zonder dat een duur extern filter nodig is. In de zoeker kan de scène worden bekeken en het effect worden bewerkt nog voordat u de foto maakt.

Veld sensorsysteem

Met name ideaal voor fotografen die gebruik maken van fotografische informatie voor efficiënt beeldbeheer. De E-M1X beschikt over een ingebouwd systeem dat de locatie, tijd, hoogte en richting registreert als u een foto neemt.

Wi-Fi capture

Profiteer van de voordelen van tethering - zonder gebonden te zijn. Met wifi kunt u draadloos foto's overzetten van de E-M1X naar de computer. Nog meer vrijheid en beweegruimte voor fotografen, met name in de studio.

Professionele fotografen zijn altijd op zoek naar een 'ultra-high-performance' camera , die resultaten levert bij snelle bursts en beschikt over een supersnelle autofocus, en met een keuze uit een immense selectie aan professionele objectieven. Ik vond dit met de E-M1X.

Laurent Vu
Olympus Visionary, Frankrijk

Bekijk de video
 • Firmware-update 2.1

Haal meer uit je fotografie!

Download nu de nieuwste firmware voor jouw E-M1X en ontdek hoe nieuwe topfeatures jou een nieuwe, ongeëvenaarde fotografie- en video-ervaring geven.

 • Vogeldetectie AF

  Ideaal voor vogels in vlucht en zittende vogels! Deze feature maakt het zelfs mogelijk om scherp te stellen op vogels, die zich achter een bladerdek verstoppen. Zo wordt fotograferen van vogels vanuit d hand nog eenvoudiger. Het detecteert het oog van de vogel en stelt er direct en voortdurend op scherp. Als het oog niet gedetecteerd kan worden, dan herkent het het hoofd of lijf en zal het deze volgen. Vogeldetectie AF werkt ook met de Pro Capture modus en alle M.Zuiko Digital objectieven.

 • Uitvoer van Video RAW data en verbeterde IS.

  Met deze nieuwste features kun je je videografie ervaring verbeteren. Firmware 2.1 ondersteunt uitvoer van Video RAW data naar een externe Atomos Ninja V Monitor Recorder via HDM, zodat professionele nabewerking mogelijk is. De uitvoer vindt plaats in 12-bit 4K 24/25/30P of Cinema 4K 24P-formaat. Dankzij de verbeterde beeldstabilisatie van de E-M1X is een gimbal bij het gebruik van de externe monitor niet nodig bij het filmen vanuit de hand.

 • Focus Indicator

  De mogelijkheid tot manueel scherpstellen opent een nieuwe, creatieve wereld! De Focus Indicator geeft je alle informatie die je nodig hebt. Terwijl je aan de scherpstelring draait, weet je dankzij de Focus Indicator de scherpstel-richting en de vermoedelijke scherpstelpositie. Die informatie wordt duidelijk weergegeven op het display van de E-M1X.

Video van superieure kwaliteit

't Leven staat niet stil.

Met de E-M1X maakt u niet alleen kwalitatief professionele foto's, met de E-M1X toont u zich meester in het maken van films. Het beschikt over alle extra's die videografen nodig hebben om precies die momenten vast te leggen terwijl ze net gebeuren.

C4K Film

Met het ultrahoge C4K (4096 x 2160) filmformaat beschikken videografen niet over alleen de hoogste opnamesresolutie tot op heden, maar ook nog eens over meer flexibiliteit als het gaat om post-productie.

Full HD Ultra HD (4K) C4K

's-Werelds beste beeldstabilisator (IS)

Het vastleggen van bewegende beelden vraagt om een flexibel IS-systeem dat de compensatie afstemt op de manier waarop de camera wordt bewogen. De E-M1X is 's-werelds eerste camera die deze flexibiliteit biedt aan de videograaf - op een kwaliteitsniveau dat niemand anders op de markt kan bieden.

(Gebaseerd op de CIPA-standaard, binnen systeemcamera's, wanneer de E-M1X is gekoppeld aan de M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4.0 IS PRO-lens, vanaf 1/2019)

's-Werelds beste weerbestendige behuizing

De E-M1X is volledig beschermd tegen water, temperaturen onder nul en stoffige lucht. Dankzij de extra afdichting voor de afstandsbedieningskabel, microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen is de noodzaak van een omslachtige regenhoes overbodig.

(Gebaseerd op de IEC-standaard 60529, gecombineerd met M.Zuiko objectief, gemaakt van waterafstotend materiaal, vanaf 1/2019)

OM400-log

Bij het maken van documentaires en natuurfotografie hebben fotografen altijd te maken met veranderende lichtomstandigheden. Om dit te corrigeren, maakt de E-M1X log-opnamen met behulp van OM400-log, resultaat: films zonder verlies van details in schaduwgebieden of door heftige overbelichting. Uw videocreativiteit krijgt nu nog meer ruimte dankzij deze kleurcorrectie.

Topsnelheid 120fps

Nu voor Full HD-opnamen. Deze functie biedt meer filmische beelden met een langzame waarneming. Bewegingen van het onderwerp kunnen worden uitgesteld om dynamiek aan de film toe te voegen.

De geboden beeldkwaliteit, de werkwijze, zijn robuutstheid, zijn stabilisatie, wat voor mij toch wel heel belangrijk is, geeft mij nog meer de ruimte om andere manieren te ontdekken om met de camera te werken op de set, en in de wijze waarop ik scènes neerzet.

Janne Amunét
Olympus Visionary, Finland

Bekijk de video

Ontdek meer E-M1X kenmerken

Vergelijk nu

Ontdek Pro-objectieven

Lees verder

Ontvang Pro Service

Lees verder

Ontvang garantie

Lees verder
Dit is mogelijk ook interessant voor u
 • test-and-wow

  Test 'm nu

  Kom langs en ontdek onze camera’s

  Lees verder
   
   
  test-and-wow

  Test 'm nu

  Kom langs en ontdek onze camera’s

  Lees verder
   
   
 • storelocator

  Verkooppunten

  Stelt u prijs op persoonlijke service? Kijk dan waar de dichtstbijzijnde OM Digital Solutions-dealer zich bevindt en breng een bezoek aan deze winkel.

  Zoek een dealer
   
   
 • cart

  Bestel online

  Bestel uw nieuwe OLYMPUS-product snel en gemakkelijk in onze Online Shop. Deze is dag en nacht geopend.

  Bestel online
   
   

MyOLYMPUS-nieuwsbrief

Ontvang altijd het laatste nieuws en geniet nog meer van OM Digital Solutions.

Klantenservice

Kies uit onderstaande lijst het probleem waarvoor u ondersteuning wenst.