Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Digital Speech Standard (.dss)

Digital Speech Standard is een universele standaard voor de compacte opslag van digitale spraakopnamen, die gezamenlijk is ontwikkeld en geïntroduceerd door Olympus, Grundig en Philips.

Verwante onderwerpen

Het doel van de standaard is ervoor te zorgen dat spraakopnamen die zijn gemaakt met producten van de marktleiders compatibel zijn. Dit resulteert in een grotere markt en geeft de eindgebruiker een grotere flexibiliteit en keuzevrijheid.

Deze standaard speelt duidelijk in op de huidige vraag naar hoogwaardige, professionele dicteer- en spraakoplossingen. De .dss-bestanden worden gekenmerkt door een uitstekende geluidskwaliteit, ondanks de hoge compressie en het kleine bestandsformaat. Ook kan extra informatie worden opgeslagen, zoals de naam van de klant of patiënt en het documenttype. En dat vergemakkelijkt het beheer.

DSS Pro (.ds2) is een verdere ontwikkeling van het .dss-formaat en biedt een nog betere geluidskwaliteit voor een nog nauwkeurigere spraakherkenning en betere bestandsversleuteling bij vertrouwelijke gegevens.

De speciale spraakcompressie technologie zorgt voor kleine bestanden die u gemakkelijk kunt mailen en archiveren.

Voor professionele spraakopnamen zijn .dss en .ds2 ideale bestandsformaten. Het betreft industriestandaarden zodat u ook in de toekomst zeker bent van een prima opslag.