Contactaanvraag
Narrow Band Imaging (NBI)

Narrow Band Imaging (NBI)

Een nieuwe golf van diagnostische mogelijkheden

NBI in een oogopslag

Narrow Band Imaging (NBI) van Olympus heeft een nieuwe norm gesteld in kankerbeheer. Op deze pagina leert u het principe achter deze unieke optische-filtertechnologie kennen en leert u begrijpen hoe deze uw diagnose ondersteunt.

NBI in Gastro-enterologie

NBI in Gastro-enterologie

Olympus Narrow Band Imaging (NBI) heeft een nieuwe standaard gezet voor endoscopie. De verbeterde NBI met EVIS EXERA III tilt de beeldvorming naar een compleet nieuw niveau.

Meer informatie

NBI in Urologie

NBI in Urologie

Ontdek hoe NBI u kan helpen in uw klinische praktijk door het nieuwe NBI Urology Portal te bezoeken.

Meer gegevens
NBI in ENT

NBI in ENT

Ontdek hoe NBI u kan helpen in uw klinische praktijk door te lezen over NBI in ENT.

Meer gegevens

Het technische principe: weefselabsorptie

Normaal wit licht bestaat uit een specifiek aantal golflengten en wordt gebruikt als de norm tijdens cystoscopie. NBI-licht van Olympus werkt anders en geeft u aanzienlijk meer details over het weefsel dat wordt onderzocht.

NBI-licht passeert een speciaal narrow-band-filter voordat het op het weefsel terechtkomt. De filter elimineert alle andere golflengtes, met uitzondering van de kortere blauwe en de langere groene golflengtes.

Wanneer de blauwe en de groene golflengtes het weefsel raken, wordt het licht geabsorbeerd door de hemoglobine dat in de bloedvaten aanwezig is. De omliggende mucosale gebieden reflecteren het licht terug naar de endoscoop. Als resultaat hiervan wordt het contrast van de bloedvaten in relatie tot de mucosa significant verbeterd. Dat maakt de mucosale en de vasculaire structuur veel helderder. Met andere woorden: omdat tumoren vaak worden gekenmerkt door specifieke vaatstructuren, helpt het NBI-licht deze eerder te identificeren en de pathologie te begrijpen.

Hoe helpt NBI medisch specialisten?

NBI geeft het ziekenhuis veel extra klinisch bewezen diagnostische mogelijkheden. Het hoge contrast tussen vaten en de omliggende mucosa betekent dat NBI de detectie en karakterisering van tumoren faciliteert en zelfs zeer gevasculariseerde verdachte laesies in diepere weefsellagen weergeeft. In vergelijking met witlichtendoscopie zijn de beelden van capillaire vaten minder wazig en wordt de mogelijkheid op het missen van een laesie verkleind. Daardoor verbetert NBI de mogelijkheid van de specialist om een vroege en nauwkeurige optische diagnose te stellen

NBI-licht maakt gebruik van specifieke eigenschappen van licht

De blauwe golflengte dringt alleen door in de oppervlakkige lagen van de mucosa en wordt geabsorbeerd door de bloedvaten aan de oppervlakte. De groene golflengte wordt gereflecteerd, wat de groene kleur van NBI-beelden verklaart. Dat maakt de oppervlakkige structuur van weefsel veel helderder en beter zichtbaar voor specialisten, wat de detectie van zeer gevasculariseerde tumoren faciliteert.

Omgekeerd wordt de groene golflengte geabsorbeerd door bloedvaten binnen de diepere mucosale lagen. Dit is bijzonder nuttig voor het weergeven van zeer gevasculariseerde verdachte laesies in diepere weefsellagen. Bovendien wordt de visualisatie van het capillaire systeem met NBI-licht minder wazig en/of vervormd door verstrooiing in vergelijking met witlichtendoscopie.

Uiteindelijk is dat wat het verschil maakt: omdat NBI-licht wordt geabsorbeerd door vaten maar wordt gereflecteerd door mucosa, bereikt NBI-licht het maximale contrast voor vaten en mucosa. Hierdoor stelt NBI een nieuwe norm in endoscopie en worden veel diagnostische mogelijkheden toegevoegd die de mogelijkheid van de specialist verbeteren om een vroege en nauwkeurige optische diagnose van een tumor te kunnen stellen.

Wilt u de ins en outs weten van hoe NBI werkt?

image

Normaal wit licht bestaat uit licht van verschillende golflengtes. Maar een klein deel van het spectrum is zichtbaar - het deel dat het menselijk oog waarneemt als kleuren. Wanneer een object wordt verlicht wit licht, worden sommige van de kleuren geabsorbeerd en anderen gereflecteerd. De gereflecteerde kleuren zijn de kleuren die we zien. Van witlichtendoscopie is aangetond dat deze een uitstekende weergave geeft van vaatstructuren en de omliggende mucosa, in het bijzonder met HDTV. Maar er is nog steeds ruimte voor verbetering. En dat is wat NBI-licht van Olympus biedt.

NBI-licht van Olympus passeert door een speciaal narrow-band-filter voordat het op het weefsel terechtkomt. Het filter elimineert alle andere golflengtes, behalve de kortere blauwe golflengte van 415 nm en de langere groene golflengte van 540 nm. Zowel de blauwe als de groene golflengtes komen exact overeen met het absorptiespectrum van hemoglobine. Dus wanneer de blauwe en de groene golflengtes het weefsel raken, worden deze selectief geabsorbeerd de hemoglobine en gereflecteerd andere structuren.

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.

EVIS EXERA III

EVIS EXERA III

Advancing the Art of Endoscopy

meer
NICE Classificatie App

NICE Classificatie App

10 minuten online karakterisering training

meer
EndoAtlas
Training tool

EndoAtlas

Klinische data en endoscopische training van gerenomeerde Medisch Specialisten.

meer