Contactaanvraag
stage_image_1

ETD Double

De efficiency van
reprocessing bevorderen.

De ETD Double is een geavanceerde oplossing voor reproduceerbare hygiëneresultaten. Zijn veelzijdigheid en capaciteit optimaliseert de reprocessingsworkflow en produceert resultaten op een hoog hygiënisch niveau. De ETD Double is specifiek ontworpen om de veiligheid van patiënten en werknemers te garanderen en om gevoelige endoscoopinstrumenten te beschermen.

Ondersteunt een veilige en snelle doorvoer en vergroot de efficiëntie en kostenbesparingen van uw workflow

Scheiding tussen schone zijde/vuile zijde

image

De ETD Double is een pass-through reinigings-/desinfectiemachine. Dankzij het ontwerp met dubbele deur is een duidelijke scheiding mogelijk van vuile en schone endoscopen tijdens het reinigings- en desinffectieproces.

Gelijktijdige reprocessing van maximaal drie flexibele endoscopen

image

De ETD Double is ideaal voor drukke endoscopie-units en is de eerste reinigings-/desinfectiemachine van Olympus waarmee maximaal drie flexibele endoscopen gelijktijdig kunnen worden gereprocest.

Flow control voor ieder afzonderlijk endoscoopkanaal

Enkele-kanaal flowmonitoring is mogelijk voor maximaal zeven kanalen voor endoscopen die compatibel zijn met deze functie. Flowmonitoring wordt in iedere processtap toegepast.

Het laden van de manden en het aansluiten van de endoscoopkanalen vindt volledig plaats buiten de ETD Double

image

De endoscopen worden buiten de ETD Double in de mand geplaatst en aangesloten op de gebruiksklare adaptersets. Hierdoor is voorbereiding mogelijk terwijl de ETD Double een cyclus uitvoert, waardoor de workflow wordt geoptimaliseerd.

Innovatieve gebruiksklare adaptersets voor eenvoudige aansluiting

image

Kleur- en mechanisch gecodeerde adaptersets ondersteunen de veilige reprocessing van endoscoopkanalen en maken een eenvoudige aansluiting mogelijk. De adaptersets zijn gebruiksklaar.

De ETD Double is de eerste pass-through reinigings-/desinfectiemachine van Olympus en vertegenwoordigt de culminatie van meer dan 25 jaar ervaring in de endoscopenreprocessing. Dankzij het ontwerp met dubbele deur is er een strikte scheiding tussen schone zijde / vuile zijde voor de hoogste normen van endoscoophygiëne en patiëntveiligheid.

Het ontwerpconcept van de ETD Double optimaliseert de workflow met een reeks van kenmerken waaronder eenvoudig te gebruiken adaptersets en het extern laden van endoscopen. De mogelijkheid om gelijktijdig maximaal drie endoscopen te reprocessen vergroot de efficiency nog meer in zelfs de drukste endoscopie-unit.

Veiligheid bevorderen

 • Uitgebreide lektestfunctionaliteit
  De geautomatiseerde lektest van de ETD Double biedt precieze en stabiele sensoren en pompen voor hoge detectiepercentages van zelfs de kleinste lekken.
 • Ergonomisch laden van machine
  De waskamer van de ETD Double bevindt zich op een comfortabele, toegankelijke hoogte voor gebruikers, terwijl met de Olympus ETD Double laadtrolley een in hoogte verstelbare plaatsing van endoscoopmanden mogelijk is. Glazen schuifdeuren vergemakkelijken het proces van in- en uitladen.
 • Echte-waarde documentatie
  Met de ETD Double kunnen de echte waarden van een reprocessingscyclus worden gedocumenteerd. De waarden kunnen worden gemonitord gedurende elk proces op het gebruikersvriendelijke touchscreen, en deze gegevens zijn ook beschikbaar bij het voltooien van de cyclus in de processpecifieke record.
 • Zelfstandige monitoring van proceskritieke parameters
  Dankzij een innovatief zelfstandig monitoringsysteem is de supervisie mogelijk van proceskritieke parameters, zoals temperaturen en doseervolumes. Dit systeem met twee sensoren leidt tot uitmuntende veiligheidsstandaarden.
 • In overeenstemming met EN ISO 15883
  De Olympus ETD Double voldoet volledig aan EN ISO 15883-1 en 15883-4. Dit is bewezen met typetesten en grondige microbiologische testen in verschillende onafhankelijke hygiëne-instituten.
 • Verbeterde RFID-gebaseerde traceertechnologie
  Met de Olympus RFID-gebaseerde traceertechnologie is een duidelijke identificatie mogelijk van gebruikers, endoscopen en chemicaliën. Compatibiliteit met verschillende traceerbaarheidsoplossingen waaronder Olympus ENDOALPHA-documentatie is beschikbaar.


Hygiëne bevorderen

 • Detectie van verstoppingen op individueel kanaalniveau
  Met de ETD Double is de individuele aansluiting van maximaal zeven endoscoopkanalen mogelijk, dus zelfs complexe endoscopen kunnen worden aangesloten. Een volledig nieuw flow-control systeem detecteert geblokkeerde kannalen, onjuist aangesloten adapters en niet gekoppelde kanalen.
 • Effectieve zelf-desinfectie
  De ETD Double heeft een automatisch zelf-desinfectieproces dat dagelijks wordt uitgevoerd en dat kan worden voorgeprogrammeerd en automatisch geactiveerd voorafgaand aan het dagelijkse werkschema. Dit bespaart tijd en helpt de veiligheid te garanderen vanaf de allereerste cyclus van de dag.

SpecificatiesType/versiesETD Double
CapaciteitOveral flexibele endoscopen
  
Programma's- Standaardprogramma's voor flexibele medische
endoscopen met verschillende droogopties
- Thermisch programma voor starre instrumenten
- Thermische zelf-desinfectie
  
InterfacesLAN-printerpoort
GebruikersinterfaceTouchscreen
AfmetingenETD Double-eenheidB × D × H: 900 × 830 × 2140 mm
GewichtETD Double-eenheid≤570 kg
Elektrische stroomvoorzieningSpanning / frequentie400 V / 50 Hz
Zekeringen3 × 16 A
Stroomverbruik10,5 kW
WatertoevoerProceswater: koud water (drinkwater overeenkomstig microbiologische kwaliteit) en/of gedemineraliseerd/RO waterWaterhardheid: max. 4°dH
Temperatuur: max. 30°C
Water voor optionele stoomcondensator (koelcircuit
is eveneens mogelijk)
Leidingwater
Temperatuur: max. 20 °C
Omgevingsbedrijfs
voorwaarden
Omgevingstemperatuur5–40°C
Relatieve luchtvochtigheid10–80% bij max. 30°C
Afvoer
aansluitingen
RioleringDN50
Hoogte van afvoeraansluitingAfvoerput op vloerniveau of optionele afvoerpomp
(hoogte max. 1,5 m)
NalevingsstatusCertificatenDIN EN ISO 13485, DIN EN ISO 9001, DIN EN ISO 14001
CE-certificeringslabel overeenkomstig 93/42/EWG, klasse IIb
Voldoet aan DIN EN ISO 15883-1/2/4
VeiligheidVoldoet aan DIN EN 61010-2-40
EMCIn overeenstemming met 2004/108/EG-richtlijn
Bescherming tegen vervuiling van drinkwaterVloeistofcategorie 5
Voldoet aan DIN EN 1717
RoHSIn overeenstemming met 2011/65/EG RoHS-richtlijn

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.