Contactaanvraag

Poliepectomie en hot biopsies zijn routine elektrochirurgische ingrepen geworden voor het verwijderen van poliepen. Terwijl poliepectomie wordt uitgevoerd om vlakke en gesteelde poliepen te verwijderen, worden hot biopsies uitgevoerd om zeer kleine poliepen (met een diameter van maximaal 5 mm) te verwijderen.

Tijdens poliepectomie wordt een elektrochirurgische lis onder endoscopische geleiding naar de poliep gebracht en erop gedrukt of eromheen gelegd. Vervolgens wordt er een hoogfrequente elektrische stroom door de lis gevoerd terwijl deze wordt aangetrokken. Dit verwijdert de poliep snel en veilig, terwijl de onderliggende vasculatuur thermisch wordt gecoaguleerd.

Deze techniek veroorzaakt een minimale bloeding. Het is van vitaal belang om de hoogfrequente elektrische stroom te starten wanneer de lis wordt gesloten. Zo wordt een ‘koude snede’ voorkomen die bloedingen kan veroorzaken. Als de poliep los is van het slijmvliesoppervlak, kan deze worden verwijderd.

Doordat er verschillende poliepen zijn, zijn er ook verschillende lissen nodig om deze succesvol te verwijderen. Starre en gedraaide draadlissen maken de resectie van vlakke laesies eenvoudiger. Deze kunnen op de laesie worden gedrukt en de slijmvliezen kunnen veilig beetgepakt worden.

Voor zachtere, buigbaardere draden is minder kracht nodig om ze te openen en te sluiten. Draden met een grote diameter minimaliseren het bloeden tijdens de snede. Draden met een dunnere diameter waarborgen een snelle, schone snede. Halvemaanvormige lissen kunnen worden gebruikt om vlakke laesies te grijpen in combinatie met een distale bevestiging tijdens de endoscopische mucosale resectie.

Olympus biedt een reeks van single-use lissen en hot biopsietangen voor iedere gelegenheid. Standaard, zachte, spiraalvormige en halvemaanvormige lissen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende formaten met verschillende lusvormen en draadstijfheid. Olympus levert bovendien single -use-hot biopsietangen. De lissen en paktangen zijn ontworpen met een flexibele schacht. Hierdoor is een soepele invoer en passage van de lis door de endoscoop mogelijk, zonder dat er schade wordt veroorzaakt.

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.

Gerelateerde ingrepen