Contactaanvraag

Poliepverwijdering

Allereerst wordt de poliep weggesneden van het slijmvliesoppervlak, vaak met behulp van een elektrochirurgische lis. Als de poliep vrij is van het maagslijmvlies, is het belangrijk dat deze snel en veilig wordt gepakt en uit het lichaam wordt verwijderd. Tevens is het belangrijk dat de poliep niet wordt beschadigd tijdens de verwijdering, omdat deze noodzakelijk kan zijn voor weefselanalyse door een patholoog.

Een paktang wordt doorgeschoven in het werkkanaal van de endoscoop en in positie gebracht met behulp van het endoscopische beeld. Het beeld kan helder worden gemaakt met waterirrigatie die uit de schacht van de tang komt. De poliep wordt stevig beetgepakt met de tang. Vervolgens wordt de poliep verwijderd terwijl deze wordt vastgehouden met de tang.

Kleinere poliepen kunnen worden verwijderd via het werkkanaal van de endoscoop. Voor grotere poliepen moet de endoscoop worden verwijderd. Als u de poliep via de endoscoop verwijdert, is het belangrijk dat de paktang de binnenkant van het werkkanaal niet beschadigt. Na verwijdering van de poliep kan deze worden opgestuurd voor pathologische analyse.

Olympus levert zowel herbruikbare als single-use poliepverwijderinstrumenten. De herbruikbare instrumenten zijn volledig autoclaveerbaar en de single-use instrumenten worden voorgesteriliseerd geleverd. Herbruikbare instrumenten zijn verkrijgbaar met drie of vijf tanden. De instrumenten met drie tanden bieden een brede greep voor grotere items. De instrumenten met vijf tanden zorgen voor een zekere een eenvoudige greep van kleinere poliepen. De poliepverwijderproducten van Olympus zijn uitgerust met een geringde distale tip ontwerp. Dit garandeert minimale weefselschade. De instrumenten hebben ook een flexibele schacht om schade aan de endoscoop te minimaliseren. De herbruikbare instrumenten hebben een ingebouwde aansluiting voor waterirrigatie in de handgrip. Zo heeft u de controle over irrigatie vanuit de schacht onder uw vingertoppen.

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.

Gerelateerde ingrepen