Contactaanvraag

Weefselmonstering

Weefselmonstering kan worden gebruikt wanneer er visueel of met met narrow band-beeldvorming (NBI) een verdachte laesie wordt gedetecteerd tijdens endoscopie. Als verder onderzoek van verdachte laesies is vereist, is het noodzakelijk om een weefselmonster te verkrijgen voor pathologische analyse.

Met behulp van endoscopische geleiding wordt de biopsietang exact naar de doellocatie in het maagslijmvlies gebracht. De bekdelen worden vervolgens gebruikt om een biopt van het weefsel te snijden. Het is noodzakelijk om de bekdelen nauwkeurig op de laesie te plaatsen om het beste biopt te waarborgen. Dit kan worden gedaan door de bekdelen te roteren. Het kan ook noodzakelijk de laesie tangentieel te benaderen.

Biopsietangen met bekdelen die onafhankelijk van elkaar werken, ondersteunen bij dit onderdeel van de ingreep. Het is belangrijk dat het biopt schoon van de patiënt wordt gesneden en niet wordt losgerukt, omdat hierdoor de bloeding wordt geminimaliseerd en een biopt van maximale kwaliteit wordt gewaarborgd. Nadat het biopt is verkregen, wordt deze vastgehouden in de cup van de biopsietang om een veilige passage door het endoscoopkanaal te waarborgen. Let op bij het terugtrekken van de biopsietang dat de endoscoop niet wordt beschadigd. Dit is met name het geval wanneer u terugtrekt door het kardan van de endoscoop.

Olympus biedt een reeks van biopsietangen met kenmerken die zijn ontworpen om een succesvolle weefselmonstering te waarborgen. De paktangen hebben dubbelstaps messen voor superieure snijprestaties. Hierdoor wordt gewaarborgd dat het biopt schoon van het slijmvlies wordt gesneden. Ze worden vervaardigd van roestvrijstaal voor een optimale precisie. Ze beschikken over een swing jaw-functie, waarbij ieder bekdeel wordt bediend door een afzonderlijke draad. Hierdoor wordt een tangentiële benadering mogelijk. Biopsietangen van Olympus zijn uitgerust met een optimaal flexibele schacht, met een slankere starre distale tip, een swing-kop en zonder scherpe randen. Al deze kenmerken helpen het werkkanaal van de endoscoop te beschermen.

Gerelateerde producten

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.