Contactaanvraag

Vernauwingsmanagement

Ballondilatatie

Ballondilatatie is een effectieve, niet-invasieve manier om gastroïntestinale vernauwingen te verhelpen. Patiënten met maligne of benigne vernauwingen in de oesofagus, colon of pylorus kunnen baat hebben bij ballondilatatie.

Ballondilatatie in de oesofagus

Ballondilatatie in de oesofagus

Achalasie van de oesofagus kan ook worden behandeld met ballondilatatie.

De ballon wordt voorzichtig ingevoerd in de vernauwing. Een nauwkeurige plaatsing is hierbij van kritiek belang. Het meten van de lengte van een vernauwing vindt plaats door het observeren van de stroom van contrastvloeistof door de vernauwing op een röntgenbeeld. Als de lengte van de vernauwing bekend is, wordt er een ballon gekozen die de hele lengte kan bestrijken. Radiopake markeringen op de ballondilatator of op de voerdraad van exemplaren met een ingebouwde voerdraad maken de visualisatie van het instrument met röntgenstralen mogelijk. Dit helpt bij het geleiden van de plaatsing. De ballonnen zijn ontworpen met flexibele en taps toelopende distale tips om de invoer in de vernauwing te vereenvoudigen.

Als de ballon in de vernauwing is geplaatst, moet deze worden opgeblazen om de vernauwing te verwijden.

Ballondilatatie in de colon

Ballondilatatie in de colon

Het is belangrijk dat de ballon wordt opgeblazen tot een drukniveau dat hoog genoeg is om de vernauwing effectief te verwijden. Afhankelijk van de indicatie blaast u de ballon meerdere malen op en laat u hem leeglopen om een goed en stabiel resultaat te waarborgen. Als de vernauwing is verwijd, laat u de ballon leeglopen. Vervolgens wordt hij voorzichtig teruggetrokken uit de vernauwing zodat hij niet vast komt te zitten. Dankzij de snelle deflatie van de ballon kan de ingreep efficiënt worden uitgevoerd.

Olympus biedt een reeks van 15 verschillende ballondilatators voor gebruik in een groot aantal verschillende anatomische locaties en behandelsituaties. De dilatators zijn verkrijgbaar als voerdraad-compatibele modellen of met ingebouwde voerdraden. Ze zijn vervaardigd van stevig polyethyleen om te voorkomen dat ze scheuren in de vernauwing. Ze zijn bovendien zo ontworpen dat ze snel kunnen worden opgeblazen en weer kunnen leeglopen voor een maximale efficiëntie.

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.