Contactaanvraag

Verwijderen van lichaamsvreemde voorwerpen

Patiënten kunnen een groot aantal verschillende voorwerpen inslikken of inhaleren. Deze moeten vervolgens worden verwijderd uit hun tractus digestivus of de luchtwegen. Voorwerpen die vaak moeten worden verwijderd zijn onder andere lepels, steentjes, munten, naalden, batterijen, scheermesjes, kleine botjes en stents. Het verwijderen van lichaamsvreemde voorwerpen met behulp van endoscopie is een veilige en efficiënte techniek. Het is bovendien relatief comfortabel voor de patiënt.

Tijdens het verwijderen van het lichaamsvreemde voorwerp met behulp van endoscopie moet de paktang of een ander pakinstrument zo dicht mogelijk worden ingevoerd bij het doelobject. Het instrument moet vervolgens worden gedraaid voor de ideale hoek voor het pakken van het lichaamsvreemde voorwerp. Als het is gepakt, moet het lichaamsvreemde voorwerp stevig worden vastgehouden, zodat het niet wegglijdt tijdens het verwijderen. De keuze van een pakinstrument die is afgestemd op het materiaal waarvan het lichaamsvreemde voorwerp is gemaakt, is hier van vitaal belang.

Als het lichaamsvreemde voorwerp klein genoeg is, moet het worden verwijderd door het werkkanaal van de endoscoop. Voor grotere lichaamsvreemde voorwerpen moet de hele endoscoop worden teruggetrokken. In die gevallen kan er een ‘huls’ worden bevestigd aan het uiteinde van de endoscoop en voordat het wordt beetgepakt over het lichaamsvreemde voorwerp worden getrokken. Hierdoor wordt de patiënt tegen letsels beschermd die door het verwijderen van het voorwerp worden veroorzaakt.

Olympus biedt een groot aantal verschillende herbruikbare paktangen met kenmerken die zijn ontworpen voor het efficiënt verwijderen van veel verschillende lichaamsvreemde voorwerpen. Het assortiment omvat paktangen met een krokodillenbek of rattentandvorm. Deze zijn ideaal voor het beetpakken van verschillende voorwerpen en bieden een stevige grip. Forceps met V-vormige bekdelen zijn geschikt voor dunne, platte voorwerpen. Forceps met driepoot- en vijfpootuiteinden zijn ontworpen om minimale weefselschade te veroorzaken tijdens het verwijderen van poliepen of zacht weefsel. Paktangen met rubber-tipped uiteinden zijn ontworpen om een stevige grip te houden op zeer kleine, platte of scherpe metalen voorwerpen. Olympus biedt ook mand-type extractie-instrumenten. Deze zijn ontworpen voor het verwijderen van grote, ronde voorwerpen, galstenen en gruis.

Gerelateerde producten

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.

Gerelateerde toepassingen