Contactaanvraag

Steenmanagement

Het verwijderen van galstenen is een integrale toepassing voor Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography (ERCP). Het vast komen te zitten van stenen vast in de papilla of in de ductus choledochus, is een indicatie voor urgente interventie. Steenextractie wordt nu routinematig uitgevoerd met endoscopie.

Meestal wordt er eerst een succesvolle cannulatie uitgevoerd, gevolgd door een sfincterotomie. Na deze voorbereidingen kunnen de stenen worden verwijderd via een aantal middelen, afhankelijk van hun grootte en consistentie. In het geval van kleinere stenen of ‘gruis’, kan er een ballon worden ingevoerd langs de voerdraad tot deze voorbij de obstructie is. Wanneer de ballon wordt opgeblazen en teruggetrokken, verwijdert de ballon de stenen uit de galweg. Grotere stenen kunnen worden gepakt en verwijderd met een verwijdermandje.

Steenextractie met ballon

Steenextractie met ballon

Steenextratie met mandje

Steenextratie met mandje

Mechanische lithotripsie

Mechanische lithotripsie

Uitzonderlijk grote stenen moeten mogelijk worden vergruisd voordat ze kunnen worden verwijderd (lithotripsie). Mechanische lithotripsie, de standaard tussen andere lithotripsie technieken, wordt uitgevoerd met een speciaal lithotriptormandje met sterkere draden. Wanneer de stenen worden gepakt, worden de manddraden aangetrokken, zodat de stenen in kleinere fragmenten worden vergruisd en kunnen worden verwijderd. Wanneer een steen in een verwijdermandje vast komt te zitten in de ductus choledochus, moet er mogelijk een noodlithotripsie worden uitgevoerd.

Olympus biedt een uitgebreid assortiment van steenextractie-instrumenten voor het verwijderen of vergruizen van galstenen in ieder formaat. De Multi-3V Plus ballon-tip katheters zijn gemaakt van dik, hoogwaardig latex, dat zorgt voor uitmuntende duurzaamheid voor herhaaldelijk gebruik. Er is een groot aantal verschillende verwijder- en lithotriptormandjes beschikbaar, zodat artsen veilig alle typen stenen kunnen pakken en verwijderen. De verwijdermandjes worden geleverd in een conventioneel ontwerp met vier draden evenals in een uniek ontwerp met acht draden voor het verwijderen van kleine stenen.

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.

Gerelateerde toepassingen

V-System
ERCP

V-System

Breid uw opties uit - schroef uw verwachtingen op

meer