Contactaanvraag

Sfincterotomie

Sfincterotomie, ook bekend als papillotomie, wordt meestal uitgevoerd om een incisie te maken in de opening van de papil van Vater. Hierdoor is een verbeterde toegang tot de galwegen en ducti pancreatici mogelijk. Dankzij de vergrote opening van de papil, is niet alleen het verwijderen van galstenen eenvoudiger, maar ook het invoeren van stents om stenoses te draineren.

Er kunnen twee typen sfincterotomie worden uitgevoerd. Zo kan er een incisie worden gemaakt in de papil met een voorgebogen sfincterotoom na een selectieve ductuscannulatie. Cannulatie kan echter niet mogelijk zijn bij sommige patiënten vanwege kleinere of vernauwde papillae. Bij deze patiënten kan ook toegang tot de ductus choledochus worden verkregen met de voorsnij sfincterotomietechniek. In dit geval wordt er een naaldmes gebruikt, waarbij er vanaf de buitenkant een incisie wordt gemaakt in de papil. Deze techniek kan ook worden gebruikt om stenen te bevrijden die vast zijn komen te zitten in de opening van de papil. Sfincterotomen en naaldmessen snijden de papil met behulp van hoge radiofrequentie elektrochirurgische stroom.

Sfincterotomie wordt bereikt met de voerdraadcompatibele voorgebogen sfincterotomen met 2 of 3 lumens van Olympus. De CleverCutV-serie heeft een speciale coating op het proximale uiteinde van de snijdraad om schade aan het omringende weefsel te minimaliseren en om het risico voor elektrisch contact tussen de snijdraad en de endoscoop te verminderen. Voor het voorsnijden van de papilla biedt Olympus een reeks verschillende naaldmessen. Deze instrumenten worden geleverd als standaard naaldmessen of met CleverCut coating voor een gecontroleerde snijdiepte.

Sfincterotomie met een CleverCut sfincterotoom

Sfincterotomie met een CleverCut sfincterotoom

Sfincterotomie met een pre-cut naaldmes

Sfincterotomie met een pre-cut naaldmes

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.

Gerelateerde toepassingen

V-System
ERCP

V-System

Breid uw opties uit - schroef uw verwachtingen op

meer