Contactaanvraag

Identificatie van een occulte bloedingsbron

De diagnose van occulte bloedingen vanuit de tractus digestivus kan lastig zijn. Twee benaderingen voor de diagnose van occulte bloedingen in de dunne darm zijn capsule-endoscopie en single balloon enteroscopie (SBE).

Capsule-endoscopie is geschikt voor de diagnose van verborgen bloedingen in het duodenum en voor de diagnose van de ziekte van Crohn en tumoren in de dunne darm. Met SBE is de visualisatie van de volledige dunne darm in real time mogelijk, met als aanvullend voordeel dat er een endoscopische behandeling kan worden uitgevoerd van gedetecteerde laesies. Het is ook een eenvoudigere en snellere techniek dan dubbele-ballon enteroscopie.

Voordat patiënten met occulte bloedingen capsule-endoscopie ondergaan, moeten zij een negatieve onderste en bovenste endoscopie hebben. De patiënt wordt vervolgens uitgerust met een draadloze antenne en gegevensrecorder. De capsule-endoscoop wordt vervolgens ingeslikt. Na 8 -12 uur worden de geregistreerde beelden gedownload en geanalyseerd met speciale software. Moderne capsule-endoscopiesoftware heeft ingebouwde automatische diagnostische functies die bloedingen en andere verdachte zaken kunnen detecteren. Hierdoor wordt het proces efficiënter.

Bij SBE wordt een endoscoop diep in de dunne darm ingevoerd. De endoscoop wordt vervolgens gekwispeld om de darm vast te pakken. Er wordt een splinting tube (overtube) over de endoscoop naar voren geschoven naar het starre gedeelte. Vervolgens wordt de ballon die aan de splinting tube is bevestigd, opgeblazen. De kwispeling van de endoscoop wordt vrijgegeven en de splinting tube en endoscoop worden teruggetrokken om de darm te verkorten. Dankzij herhaling van deze techniek kan de darm in secties worden bekeken van zowel de antegrade (via de mond) en de retrograde (via de anus) benaderingen. Bloedingen die tijdens SBE worden ontdekt, kunnen vervolgens worden gecauteriseerd of geclipt.

Olympus biedt innovatieve oplossingen voor capsule-endoscopie en SBE. De EndoCapsule biedt een supergevoelige CCD met een ultracompacte lens en automatische helderheidscontrole voor high-resolution beelden. Er is een real-time viewer beschikbaar voor het controleren van de functionaliteit en het volgen van de voortgang van de capsule. Olympus biedt ook geavanceerde beeldanalysesoftware met speciale functies, ontworpen om artsen tijd te besparen. Olympus levert een groot assortiment apparatuur voor SBE, waaronder een endoscoop die high-resolution beeldverwerking combineert met een uitmuntende manoeuvreerbaarheid, een disposable schuivende overtube voor een betrouwbare, soepele invoer en een geavanceerde ballonbesturingsunit voor moeiteloze bediening.

EndoCapsule

EndoCapsule

Single Balloon enteroscopie (SBE)

Single Balloon enteroscopie (SBE)

Gelijktijdige push-and-pulltechniek: de enteroscoop wordt geduwd...

Gelijktijdige push-and-pulltechniek: de enteroscoop wordt geduwd...

... terwijl tegelijkertijd de opgeblazen overtubeballon wordt getrokken

... terwijl tegelijkertijd de opgeblazen overtubeballon wordt getrokken

EndoCapsule biedt uiterst geavanceerde softwarefuncties voor het automatisch detecteren van zaken.

EndoCapsule biedt uiterst geavanceerde softwarefuncties voor het automatisch detecteren van zaken.

... en het aanzienlijk verkorten van de observatietijd.

... en het aanzienlijk verkorten van de observatietijd.

Gerelateerde producten


				ENDOCAPSULE 10 Systeem - Meer dan alleen een capsule
ENDOCAPSULE 10 Systeem - Meer dan alleen een capsule

Contact en Ondersteuning

Waarmee kunnen we u helpen?

Contact opnemen

Of u nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons simpelweg wilt spreken, u kunt hier contact met ons opnemen.

Naar Contactaanvraag

Activiteitenkalender

Ontvang meer informatie over onze gecertificeerde internationale trainingscursussen door medische experts in meer dan 25 referentiecentra in 13 landen in Europa.

Om onze trainingen en evenementen

Mediacenter

Ontdek ons mediacenter met meer informatie over onze producten en diensten, zoals brochures, documenten, beelden en video's.

Om onze Mediacenter

Deze site is alleen bedoeld voor inwoners van de Europese Unie, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika. Goedgekeurde productindicaties, -registraties en -presentaties kunnen per land verschillen. Ga voor andere landen naar de wereldwijde website van ons bedrijf, op www.olympus-global.com , of de bedrijfswebsite van uw land, voor informatie over de beschikbaarheid van onze producten in uw woongebied en voor de meest recente registratiegegevens en het meest recente productlabel.