Voor een veiliger en betrouwbaarder gebruik, raden wij aan om uw browser te upgraden naar een van de volgende browsers:
For safer, more reliable browsing it is recommended that you upgrade your browser to one of these browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

Bedrijfsstructuur

Olympus Europa heeft 6.400 werknemers in dienst die werkzaam zijn in het hoofdkantoor in Hamburg en in 32 dochterondernemingen in de EMEA-regio. In het boekjaar 2015/2016 boekte Olympus Europa een omzet van €1,74 miljard.

De divisie Medical Systems

De divisie Medical Systems vertegenwoordigt het grootste bedrijfsdomein van Olympus. Olympus streeft voortdurend naar betere en goedkopere oplossingen voor medische kwesties die het welzijn van patiënten verhogen, de werkomgeving voor artsen en verplegend personeel verbeteren en helpen de algemene prestaties van gezondheidswerkers verder te ontwikkelen. In dagelijkse nauwe samenwerking met professionals in de gezondheidszorg combineert Olympus haar innovatieve kracht in de medische technologie en precisieproductie met de kennis en kunde van deze professionals om de best mogelijke resultaten voor patiënt en maatschappij te bieden. Terwijl de gezondheidszorg zich richt op het vroegtijdig opsporen van ziekten en de behandeling daarvan met zo min mogelijk invasieve methoden, levert Olympus de noodzakelijke diagnostische en therapeutische technieken. Het portfolio varieert van endoscopen, laparoscopen en video- en beeldvormende systemen tot elektrochirurgische apparatuur, oplossingen voor systeemintegratie en een breed scala aan endotherapie-instrumenten.

Scientific Solutions

Olympus biedt wetenschappelijke oplossingen aan op basis van innovatieve producten en diensten die op de veranderende behoeften inspelen en de hoge verwachtingen van professionals in industriële en biowetenschappelijke sectoren overtreffen.
Onder industriële oplossingen verstaan wij alles van kleine microscopen en industriële videoscopen tot niet-destructieve onderzoekstechnologie en röntgenanalyseapparatuur. Deze worden veel gebruikt voor kwaliteitscontroles, inspecties en metingen. De technologie van Olympus verhoogt de kwaliteit van producten, verbetert de veiligheid van infrastructuur en faciliteiten voor klanten in vakgebieden als productie, onderhoud, milieu en natuurlijke bronnen.
Als toonaangevend leverancier van biowetenschappelijke microscopen voor professioneel gebruik zijn microscoopoplossingen van Olympus een integraal onderdeel in de biologie en medische wetenschappen en worden eveneens veelvoudig gebruikt in klinische, natchemische, educatieve en onderzoekstoepassingen.

De divisie Consumer Products

Met een ruime selectie aan digitale camera’s en audiorecorders legt de divisie Consumer Products zich erop toe een breed scala aan mogelijkheden aan te bieden om de meest kostbare momenten van het leven vast te leggen. Olympus heeft een lange geschiedenis in het combineren van innovatieve technologie, bruikbaarheid en uitstekende kwaliteit met een buitengewoon maar zeer functioneel ontwerp. Met de productenseries PEN en OM-D verricht Olympus pionierswerk in de nieuwe klasse van compacte systeemcamera’s met verwisselbare objectieven. Door de kwaliteitskenmerken van DSLR-technologie te combineren met het bedieningsgemak van compactcamera’s komt deze nieuwe generatie camera’s tegemoet aan de verwachtingen van kritische fotografen die hoge prestaties en draagbaarheid verwachten.