Rungis, 13-02-2019 | Persbericht | Camera & Audio Olympus lanceert zjin krachtigste zoomlens in de categorie spiegelloze camera's

De nieuwe 16,6x zoomlens M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 is de ideale allround lens voor liefhebbers van fotografie.

De M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 zet de toon voor spiegelloze camera's. Deze 16,6x zoomlens biedt een hoge vergrotingsfactor in een prachtig ontwerp en een uitstekende beeldkwaliteit over de volledige brandpuntsafstand, van groothoek tot telelens. Met een snelle en uiterst nauwkeurige autofocus (AF) in een verbazingwekkend compacte en lichte behuizing met een stofvrij, spatwaterdicht en vriesbestendig ontwerp, is deze veelzijdige lens de perfecte metgezel en ideaal voor landschaps-, straat- en portretfotografie.

Camera's & Lenzen
  • Delen:
PR_12-200_Stage_3-2

Geavanceerde zoomprestaties in een weerbestendige lensbehuizing

Met een vergroting van 16,6x levert de M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5- 6.3 de krachtigste zoom van alle lenzen voor spiegelloze camera's tot nu toe1. Met een brandpuntsafstand van 12-200 mm (35 mm equivalent: 24- 400 mm) van groothoek tot telelens en met behoud van het compacte en lichte ontwerp waar Olympus bekend om staat, is deze lens ideaal voor verschillende opnamesituaties.

De betrouwbare stofvrije, spatwaterdichte en vriesbestendige constructie, bekend van de M.Zuiko PRO-reeks, voegt nog meer veelzijdigheid toe door gebruikers in staat te stellen in alle weersomstandigheid te fotograferen.

Optisch lensontwerp gericht op een hoge beeldkwaliteit met snelle, nauwkeurige AF-prestaties

Om chromatische afwijkingen en vervormingen over het gehele zoombereik grondig te onderdrukken met behoud van een compact lensontwerp, hebben de ingenieurs van Olympus bijzondere aandacht besteed aan de plaatsing van speciale lenzen, waaronder Super ED en asferische lenzen. De ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) coating helpt om ghosting en flaring drastisch te verminderen.

Bovendien is de ED 12-200mm F3.5-6.3 uitgerust met het MSC (Movie and Still Compatible) focusmechanisme dat gebruik maakt van een intern focussysteem dat een enkele lichte lens beweegt om scherp te stellen. Dit maakt snelle AF-prestaties mogelijk, zodat geen mogelijkheden voor foto's in een fractie van een seconde worden gemist.

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 zal vanaf eind maart 2019 beschikbaar zijn tegen een aanbevolen verkoopprijs2 van 899 EUR. Net zoals elke Olympus-camera en lens wordt de ED 12-200mm F3.5-6.3 geleverd met een gratis zes maanden garantie-uitbreiding3 bij registratie via het www.my.olympus.eu platform.

Productspecificaties kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Raadpleeg de website van Olympus op www.olympus.be voor de laatste specificaties.

1 Hoogste vergrotingsfactor op verwisselbare zoomlenzen voor spiegelloze camera's (vanaf februari 2019).

2 Aanbevolen verkoopprijs

3 Zes maanden bovenop de wettelijke garantie in het land van aankoop.

Beelden & Video's

Downloads

Contact

Male Contact Icon

Cheyne Croes

PR & Marketing Communication Manager
Olympus Nederland B.V., Imaging Systems

Telefoon: 088 450 8182
E-mail: cheyne.croes@olympus.nl