Leiderdorp, 24-01-2019 | Persbericht | Camera & Audio De nieuwe OM-D E-M1X stelt professionele gebruikersbehoeften centraal met verbeterde betrouwbaarheid en prestaties

Olympus breidt haar assortiment voor professionele fotografen uit met een nieuwe OM-D-camera en telelenzen

Olympus introduceert vandaag hun nieuwe OM-D E-M1X-camera: ontworpen voor de behoeften van professionele gebruikers op het gebied van betrouwbaarheid, snelheid, precisie en beeldkwaliteit, blijft de E-M1X trouw aan de belofte van Olympus om het meest compacte en lichtgewicht camerasysteem in zijn klasse aan te bieden . De nieuwste toevoeging aan de professionele OM-D-lijn van Olympus onderstreept het potentieel van het Micro Four Thirds sensorformaat en zit vol met de nieuwste imaging-technologieën in een robuuste behuizing met geïntegreerde verticale grip ontwikkeld voor maximale betrouwbaarheid en bruikbaarheid onder alle omstandigheden. Met 's werelds beste beeldstabilisatie (IS) -prestaties1, een opnieuw ontwikkeld en snel autofocus (AF)-systeem, evenals twee TruePic VIII beeldprocessors die zorgen voor snelle reactiesnelheid en High Res Shots uit de hand, biedt deze krachtige camera een aantrekkelijke mix van indrukwekkende functies en draagbaarheid. In combinatie met de M. Zuiko high resolution lens line-up van Olympus bereikt het een hoogwaardige beeldkwaliteit en toont het zijn ware capaciteiten, vooral op gebieden waar draagbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid absoluut essentieel zijn, zoals natuurfotografie, documentaire fotografie en sportfotografie.

Camera's & Lenzen
  • Delen:
0_oly_press_FZ2H_keyvisual_3-2

Twee jaar na het neerleggen van een benchmark in de professionele cameracategorie met de OM-D E-M1 Mark II, nieuwe M.Zuiko PRO-lenzen en de lancering van de Olympus PRO-service, zal de nieuwe E-M1X nu worden toegevoegd aan Olympus ' aanbod voor professionele gebruikers.

Met zijn geïntegreerde verticale greep, 's werelds beste stof-, spat- en vorstbestendige behuizing2 en talrijke nieuwe functies die professionele fotografen eisen, biedt de E-M1X ongekende controle, ergonomie en stabiliteit terwijl professionele resultaten worden geleverd onder alle weersomstandigheden. Met een nieuwe gyrosensor heeft Olympus hun veelgeprezen 5-assige sync image beeldstabilisatie naar een nieuw niveau gebracht tot een maximale compensatie1 van 7,5 sluitertijdstappen.

Het OM-D AF-systeem is volledig opnieuw ontwikkeld en biedt extra focuspunten en een nieuwe intelligente AF dat het onderwerp kan herkennen en deze dan automatisch volgt. De snelle opnamemogelijkheden zijn verbeterd en een anti-flickerfunctie is toegevoegd. Verdere verbeteringen, omvatten o.a. handheld High Res Shot, een live ND-filterfunctionaliteit, evenals een aanpasbaar menu, USB-voeding & oplaadmogelijkheden en twee UHS II SD-kaart slots. In combinatie met hoogwaardige M.Zuiko-lenzen, een nieuwe draadloze flitser en de fotobewerkingssoftware "Olympus Workspace", is de E-M1X de perfecte tool om professionele resultaten vast te leggen en deze te bewerken.

Een nieuwe maatstaf voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en bruikbaarheid

Met een geïntegreerde verticale handgreep levert de E-M1X dat extra in veilig vasthouden en betrouwbaarheid waar veel professionals naar op zoek zijn. Omdat het ontwerp hetzelfde is voor zowel de verticale als horizontale positie, genieten gebruikers van dezelfde intuïtieve handbewegingen in portret- en landschapsformaatopnames.

De lay-out, vorm en hoogte van alle knoppen en schakelaars zijn volledig opnieuw ontworpen om een bediening te leveren waarbij de gebruikers zich kunnen concentreren op het maken van foto's via de zoeker - met een nieuw optisch ontwerp met een vergroting van 0,83x (35mm-equivalent). Een multi-selector joystick is inbegrepen in zowel de horizontale als de verticale positie, zodat gebruikers snel focusgebieden kunnen verplaatsen. Naast de standaard vergrendelschakelaar, kunt u met de nieuwe C-lock-schakelaar de besturingselementen in de verticale positie vergrendelen en kiezen voor vergrendeling van door uzelf geselecteerde besturingselementen.

De gerenommeerde OM-D-weerafdichting is in de E-M1X naar een nieuw niveau gebracht en is hierdoor de beste ter wereld. De tests2 die strenger zijn dan IPX1 stellen de gebruikers in staat in de meest extreme weersomstandigheden te kunnen blijven fotograferen. Stof-, spatwater- en vorstbestendige2-prestaties blijven behouden, zelfs wanneer een afstandsbediening, microfoon of hoofdtelefoon wordt aangesloten.

Het stofreductiesysteem van de sensor is nu voorzien van een verbeterd Super Sonic Wave Filter (SSWF) met speciale coating die 30.000 keer per seconde trilt. Dit vermindert de kans dat foto's en apparatuur door stof of vuil worden verknoeid met factor 10. Verdere functies die de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de camera verbeteren, zijn onder andere een constructie die warmte afvoert bij het opnemen van films en bij repeterende opnamen en een topklasse sluiter met een levensduur van wel 400.000 bewegingen.

Door een cartridge systeem voor twee BLH-1-batterijen (ook gebruikt in de E-M1 Mark II) in de E-M1X, kunnen gebruikers tot 2.580 beelden vastleggen voordat ze opnieuw moeten opladen. Met USB Power Delivery (USB-PD) kunnen beide batterijen in de body van de camera volledig worden opgeladen in ongeveer twee uur, via een powerbank tot maximaal 100 W.

Opnieuw ontwikkeld autofocussysteem voor optimaal comfort,

snelheid en precisie

Het OM-D AF-systeem is volledig opnieuw ontwikkeld voor de E-M1X: voortbouwend op de 121-punts all-cross-type Fase Detection AF-sensor op de chip van de OM-D E-M1 Mark II, is het AF-algoritme opnieuw verwerkt en drastisch verbeterd. De E-M1X maakt verder gebruik van AF-informatie van reeds opgenomen beelden om het snel volgen van onvoorspelbare bewegingen van het onderwerp en veranderingen in de snelheid daarvan mogelijk te maken.

Er zijn verschillende extra AF-instellingen beschikbaar op de OM-D E-M1X, waaronder verschillende AF-target modes (die nu groepen met 25 focuspunten ondersteunt) en aparte AF-gebieden wanneer de camera verticaal of horizontaal wordt gehouden. Focuspunten kunnen snel worden verschoven met de nieuwe multi-selector (joystick).

Met de nieuwe Intelligent Subject Detection AF kan het AF-systeem automatisch bepaalde onderwerpen herkennen (motorsport, vliegtuigen, treinen), scherpstellen en het blijven volgen, zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op de compositie.

Met een low-light AF tot -6 EV-stappen4, neemt de E-M1X ook de zorgen weg tijdens het fotograferen bij weinig licht.

Hoge snelheidsprestaties en uitstekende beeldkwaliteit

Snelheid en beeldkwaliteit van de nieuwe E-M1X worden geleverd door een 20,4 MP Live MOS-sensor met een nieuwe coating om een verbeterde gevoeligheid te leveren, evenals twee TruePicVIII high-speed beeldprocessors die de snelheid van belangrijke functies verbeteren, zoals opstarttijd en hersteltijd vanuit slaapmodus. Het ontwerp met de dubbele processor draagt niet alleen bij aan een snellere camera, maar maakt ook de ondersteuning mogelijk van twee supersnelle UHS-II SD-kaartsleuven en maakt de nieuwste opnamefuncties mogelijk, zoals Handheld High Res Shot, Live ND en Intelligent Subject Detection AF.

Met de E-M1X hebben Olympus-ingenieurs beeldstabilisatie nog verder verbeterd: door de introductie van een herontwikkelde gyrosensor, zorgt de camera voor de beste beeldstabilisatie ter wereld. In combinatie met een M.Zuiko IS PRO-lens maakt deze technologie het mogelijk om de 5-assige sync Stabilisation te compenseren tot ongeveer 7.5 stops1, waardoor een statief overbodig is en opnamen uit de losse hand onder verschillende omstandigheden kunnen worden gemaakt.

Met vergrendelde AF biedt de E-M1X snelle repeterende opnamen met een snelheid van maximaal 60 fps om het moment vast te leggen die het menselijk oog niet kan zien. Bij AF / AE-tracking kan een maximum van 18 fps worden bereikt.

De Pro Capture Mode van de camera legt met terugwerkende kracht tot 35 beelden vast vanaf het moment dat de ontspanknop tijdens het fotograferenwordt ingedrukt. Deze functie werd al geprezen toen ze werd geïntroduceerd op de OM-D E-M1 Mark II en is ideaal voor actiefotografie om opnamen te maken van onderwerpen die onvoorspelbaar bewegen.

Naast de foto’s welke met een resolutie van maximaal 80 MP-beelden kunnen worden vastgelegd met Tripod High Res Shot, is nu een Handheld High Res Shot-functie beschikbaar op de OM-D E-M1X: ontworpen voor fotografen die niet willen worden beperkt door gebruik van een statief. Deze functie maakt het mogelijk een enkele hoge resolutie-opname te maken die gelijk is aan die van een 50 MP-sensor - zonder tekenen van onscherpte veroorzaakt door beweging tijdens het maken van deze foto.

Een nieuwe Live ND-functie bevat langzame sluitertijdeffecten alsof een NDfilter wordt gebruikt. De scène kan in de zoeker worden bekeken en het effect kan worden aangepast voordat gebruikers de foto maken. Het effect kan op vijf niveaus worden ingesteld: ND2 (gelijk aan één stop), ND4 (2 stops), ND8 (3 stops), ND16 (4 stops) en ND32 (5 stops).

Filmmogelijkheden en andere functies

Naast professionele foto's is de nieuwe E-M1X een meester in het maken van films. Het bevat alle extra's die videografen nodig hebben om momenten vast te leggen terwijl ze zich voordoen. Met het ultrahoge Cinema 4K (C4K, 4096 x 2160) filmformaat hebben videografen niet alleen de hoogste opnamesolutie tot nu toe, maar ook meer flexibiliteit als het gaat om postproductie. De krachtige 5-assige IS en elektronische stabilisatie maken verfijnde handheld 4K- en C4K-video-opnamen mogelijk met drie selecteerbare niveaus van bewegingscompensatie, afhankelijk van de houding en beweging van de fotograaf. Om veranderende lichtomstandigheden tegen te gaan die typisch zijn voor documentaire en natuurfotografie, ondersteunt de E-M1X log-opnamen. OM-Log400 levert films zonder verlies van details in schaduwen of hooglichten, en grotere vrijheid over videocreativiteit door middel van kleurcorrectie. Bovendien worden 120 fps high-speed films nu ondersteund in Full HD, wat resulteert in de mogelijkheid om filmische opnamen met slowmotionbeleving te maken.

De OM-D E-M1X bevat een ingebouwde GPS-sensor, temperatuursensor,manometer en kompas, ook wel 'veldsensoren' genoemd. Naast locatieinformatie zoals lengtegraad en breedtegraad, detecteren en registreren deze sensoren de temperatuur, hoogte en richting van de camera voor het toevoegen van gedetailleerde informatie aan opnamen.

Met een anti-flickerfunctie neemt de camera de frequentie van kunstmatige lichtbronnen waar en activeert de sluiter enkel op het moment dat het licht zijn maximale helderheid heeft bereikt om onregelmatige belichting van en kleurverschillen tussen opvolgende beelden tegen te gaan. Flicker scan onderdrukt de strepen die verschijnen tijdens het gebruik van de Silent Mode (elektronische sluiter) en tijdens het maken van video’s, zodat de gebruiker zijn sluitertijd kan fine-tunen.

Een nieuwe Wi-Fi-functie maakt tethered-opnamen zonder kabel mogelijk en maakt het mogelijk beelden draadloos over te zetten naar een computer met de camerabesturingssoftware "Olympus Capture".

Bechikbaarheid & prijzen

De OM-D E-M1X is compatibel met het Olympus assortiment professionele Micro Four Thirds lenzen en accessoires, waaronder op maat gemaakte cameratassen, elektronische flitsers en flitsaccessoires (zie hieronder). De OM-D E-M1X is vanaf eind februari beschikbaar als een body tegen een adviesprijs van € 2.999,-. Eigenaars van de camera kunnen deelnemen aan het Olympus PRO-serviceaanbod zoals beschreven op www.olympus.eu/proservice.

Zoals elke Olympus-camera en -lens wordt de E-M1X geleverd met een gratis garantieverlenging van zes maanden6 wanneer deze wordt geregistreerd via het MyOlympus-platform op www.my.olympus.eu.

Geselecteerde accessoires

Met de E-M1X wordt een nieuwe fotobewerkingssoftware, een nieuwe elektronische flitser en draadloze controllers geïntroduceerd. "Olympus Workspace" –fotobewerkingssoftware. Deze software levert authentieke beeldweergave- en bewerkingsfuncties met verschillende workflows voor professionele fotografen. Olympus Workspace kan gratis worden gedownload voor gebruikers die een Olympus-camera bezitten.

Elektronische flitser FL-700WR

De FL-700WR is een hoogwaardige elektronische flitser die compatibel is met draadloze bediening via RF. Tijdens draadloos fotograferen kan het worden gebruikt als controller of flitser met ingebouwde ontvanger. Het compacte, lichtgewicht ontwerp biedt uitstekende draagbaarheid met hoge intensiteit bij een maximaal richtgetal van 42 (ISO 100 / m). Vanwege de stof-, spatwater- en vorstbestendige constructie (-10 ° C) biedt de flitser betrouwbaarheid bij het fotograferen in verschillende omgevingen, inclusief regen.

Draadloze controller FC-WR & draadloze ontvanger FR-WR

De FC-WR en FR-WR kunnen meerdere flitsers op afstand bedienen vanaf de camera, waardoor veelzijdige draadloze flitsfotografie mogelijk is. Zoals het geval is met de FL-700WR-flitser, maakt het stof-, spatwater- en vorstbestendige (-10 ° C) ontwerp het gebruik in verschillende omgevingen mogelijk. De controller kan verbinding maken met drie groepen en een onbeperkt aantal flitsers.

Vooruitblik: Aankondiging voor ontwikkeling van nieuwe telelenzen waarmee super tele-opnamen vanuit de hand kunnen worden gemaakt.

Om de mogelijkheden van telelensopnamen van de E-M1X verder te verbeteren, kondigt Olympus vandaag de ontwikkeling aan van de M.Zuiko Digital ED 150-400 mm F4.5 TC1.25x IS PRO supertelezoomlens. Ook in ontwikkeling is de M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20. Door beide producten te combineren, kunt u superteleopnamen vanuit de hand maken op 2000 mm (35 mm-equivalent). Met deze producten gaat Olympus haar supertelefoto line-up verder uitbreiden, waardoor de voordelen van het Micro Four Thirds-systeem worden gemaximaliseerd, namelijk functies zoals uitstekende beeldkwaliteit, een compact, lichtgewicht ontwerp en uitstekende draagbaarheid.

De M.Zuiko Digital ED 150-400 mm F4.5 TC1.25x IS PRO is een super telezoomlens in de M.Zuiko PRO-serie ontworpen voor uitstekende optische prestaties in een compacte, lichtgewicht vorm, samen met stof-, spat-, en vorstbestendige (-10 ° C) prestaties en uitstekende draagbaarheid dankzij de compacte constructie. Het zal een ingebouwde 1.25x teleconverter bevatten, die onmiddellijk kan worden gebruikt om de maximale brandpuntsafstand te verlengen tot 1000 mm5 (equivalent van 35 mm).

De lens bevat ook IS in de lens en ondersteunt 5-assige Sync IS wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met de beeldstabilisatie van de camerabehuizing. De ingebouwde teleconverter biedt gebruiksgemak en maakt daarmee deze lens de optimale supertelezoomlens voor natuurfotografie en sportfotografie. Dit product zal in 2020 in de verkoop gaan.

De M.Zuiko Digital 2x Teleconverter, MC-20 is een teleconverter die de brandpuntsafstand van de hoofdlens verdubbelt en beschikt over uitstekende draagbaarheid en stof-, spat- en vriesbestendige (-10 ° C) prestaties. Het kan worden bevestigd aan de M.Zuiko Digital ED 150-400 mm F4.5 TC1.25x IS PRO die momenteel in ontwikkeling is, evenals op de M.Zuiko Digital ED 300 mm F4.0 IS PRO en M.Zuiko Digital ED 40-150 mm F2 .8 PRO-lenzen. Dit item breidt niet alleen het telefotobereik uit, maar verdubbelt ook de maximale vergroting van de lens voor ongekende super telefoto-macro-opnamen. Dit product zal in de zomer van 2019 in de verkoop gaan.

Productspecificaties kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Kijk voor de meest recente specificaties op de Olympus website: http://www.olympus.nl.

1 Ongeveer 7.5 EV-stappencompensatie in combinatie met de M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4.0 IS PRO op een brandpuntsafstand van 100 mm (35mm-equivalent: 200 mm) en de functie “halfindrukken bij IS”: uit. Voldoet aan CIPA-normen, indien gecorrigeerd op 2 assen (Yaw en Pitch). Actueel vanaf 24 januari 2019.

2 D-stofdicht, spatwaterdicht en vorstbestendig (-10 ° C) volgens de testvoorwaarden van Olympu. Voldoet aan IPX1 op basis van IEC-standaard publicatie 60529.

3 Geheel vrijblijvende verkoopadviesprijs

4 Gebruikte lens: M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 IS PRO

5 Wanneer u de ingebouwde teleconverter gebruikt. De grootste diafragma-instelling is F5.6.

6 Zes maanden bovenop de wettelijke garantie in het land van aankoop.

Downloads

Contact

Male Contact Icon

Cheyne Croes

PR & Marketing Communication Manager
Olympus Nederland B.V., Imaging Systems

Telefoon: 088 450 8182
E-mail: cheyne.croes@olympus.nl