Leiderdorp, 07-02-2018 | Persbericht | Camera & Audio De NIEUWE Olympus PEN E-PL9: De camera die je raakt aan jouw creatieve kant

Hoewel steeds meer mensen naar hun smartphone grijpen om foto’s te maken, zijn de voordelen van echte camera’s door hun progressie ongekend. De NIEUWE Olympus PEN E-PL9 zet een grote stap met haar verbluffende uiterlijk, bewezen kwaliteit en ongelooflijke creatieve mogelijkheden. Dankzij touchbediening en de Advanced Photo modus is de bediening eenvoudiger dan ooit.

Camera's & Lenzen
  • Delen:

Deze kleine beauty is compatible met de alom geprezen M.Zuiko lenzen line-up, die uit meer dan 20 verschillende objectieven bestaat, waaronder de superieure M.Zuiko Digital 45mm F1.8, die uitermate geschikt is voor portretten met een verbluffende scherpte en een natuurlijk bokeh.

Filmliefhebbers kunnen nu hun voordeel halen uit de in de camera ingebouwde beeldstabilisatie, gecombineerd met 4K video resolutie.

Kom je licht tekort, dan in de ingebouwde flitser een uitermate geschikt hulpmiddel en beschik je altijd over die extra boost van licht. Kun je niet wachten om je nieuwste creaties met vrienden te delen, dan kun je eenvoudig je camera via Bluetooth of Wi-fi met je smartphone verbinden en je foto’s de wijde wereld insturen.

De verwachte verkoopstart is half maart. De Olympus PEN E-PL9 zal beschikbaar worden in de kleuren wit, zwart en bruin.

Expressie… daar draait het om!

De uitbreiding van extra functies en mogelijkheden gaat vaak gepaard met onwerkbare menu’s waar geen eind aan lijkt te komen. Olympus doorbreekt deze grens. Middels het touch-screen kun je nu eenvoudig creatieve opties selecteren, voordat je met traditionele settings aan de slag gaat. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit de AUTO modus eenvoudig je programma kiezen en middels sliders je instellingen aanpassen. Het kantelbare scherm helpt je om vanuit diverse posities briljante opnames te maken. Een selfie is nu eenvoudiger dan ooit.

Art Filters…een kunst op zich

Sinds jaar en dag hebben Olympus camera fantastische Art Filters aan boord, die je realtime op je scherm of in je zoeker ziet. Het aantal Art Filters is in de E-PL9 uitgeroeid tot maar liefst 16 stuks. Nieuwe Art Filters als Bleach Bypass en Instant Film geven een stukje nostalgie terug aan je zojuist gemaakt foto’s, effecten zoals je ze kent van de instant camera’s van vroeger.

Via de het touch-screen maak je nu ook eenvoudig een keuze uit alle scenesmodi (SCN-modi): tik simpelweg dubbel op de pre-set, die het dichtst in de buurt van je idee komt en de camera kiest de beste instellingen. Een nog innovatievere benadering van je creatieve ideeën komt tot uiting in de Advanced Photo (AP) modus. Waar voorheen functies als Live Composite ver verstopt zaten in de diepe menustructuren van de camera, is deze nu zeer makkelijk te activeren. Wil je nu een fantastisch foto maken van een vriend die aan het lightpainten is, dan kan je nu simpelweg het juiste icoon aantikken op het uitklapbare scherm. Op dezelfde manier kan je ook Multi Exposure, HDR, Sweep Panorama en zelfs Focus Bracketing kiezen.

Leren kennen

Wil je de E-PL9 snel en makkelijk leren kennen? De gratis OI.Share app bevat een aantal ‘How to’-filmpjes en laat je op die manier nog sneller je camera kennen. De app, die ook bedoeld is om je camera op afstand te bedienen en je foto’s draadloos over te dragen, zorgt nu middels Bluetooth LE en Wi-Fi dat je camera en je smart device altijd optimaal zijn verbonden. Je kan zelfs je camera nu via de app inschakelen, zonder je camera uit je tas te hoeven halen. Zo kan je snel je laatst gemaakte foto’s terugkijken.

Kwaliteit door techniek

Wat heeft de E-PL9 nog meer in huis om je foto’s uit te laten steken boven die van anderen? Allereerst de door Olympus geïntroduceerde in-body beeldstabilisatie, waarmee foto’s in moeilijke lichtomstandigheden tóch scherp en onbewogen zijn. De beeldprocessor, de snele Truepic VIII, komt van het topmodel in de OM-D-serie, de E-M1 Mark II, die ervoor zorgt dat er hogere snelheden gehaald kunnen worden, waarmee de kans op scherpe foto’s nog groter wordt, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Het kiezen van waar de camera moet scherpstellen kan dankzij het touch-screen gewoon door aanraking. Tik simpelweg op je scherm op het onderwerp om te focussen. Dankzij maar liefst 121 scherpstelpunten kunnen gebruikers scherpstellen waar dan ook op het scherm.

Leer van meerdere lenzen te houden

Een camera-systeem valt of staat bij het aanbod van lenzen, passend bij verschillende onderwerpen en vormen van fotografie. Veel PEN liefhebbers gebruiken een M.Zuiko Digital 45mm F1.8 portretlens. Waarom? Een klassieke portretlens als de 45mm 1.8 plaatst het onderwerp in een perfect perspectief. Het grote diafragma staat daarbij garant voor een fantastisch bokeh. Wil je nog meer uit je camera halen? Kies dan uit een grote range aan lenzen, waaronder de nieuwe M.Zuiko Digital ED 30mm F3.5, die special ontwikkeld is voor alledaagse macro-opnames. Deze lens leent zich perfect voor sieraden, food of bloemen. Een perfecte match dus met je PEN E-PL9. Momenteel zijn er meer dan 20 Olympus M.Zuiko lenzen beschikbaar.

Uitgebreide garantie en fotografietips op MyOlympus

De Olympus PEN E-PL9 maakt deel uit van een uitgedokterd systeem voor avontuurlijke mensen die hoge eisen stellen en grote ambities kennen. Gebruikers ontvangen gratis een uitbreiding van zes maanden** op hun garantietermijn als ze hun product registreren op ons online platform my.olympus.eu. Tevens is dit de perfecte plek om tips & tricks te vinden en in contact te komen met andere Olympus gebruikers.

Kits, prijzen en beschikbaarheid

  • Olympus PEN E-PL9 body voor € 549,- RRP*** incl. BTW vanaf half maart maart 2018
  • Olympus PEN E-PL9 met M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ Pancake lens voor € 699,- RRP*** vanaf medio maart 2018

Beschikbare accessoires (apart verkrijgbaar)

  • Lenzen zijn essentieel voor alle systeemcamera’s en dat geldt natuurlijk ook voor de E-PL9. Momenteel zijn er meer dan 20 Olympus M.Zuiko lenzen variërend van ultra groothoek tot super-tele voor het fotograferen van wildlife. Lees meer op www.olympus.nl/lenzen

Er is een groot aantal stijlvolle Fashion Accessoires beschikbaar zoals design straps, leren camera tassen en stijlvolle lens tasjes. Meer details op www.olympus.nl/site/nl/c/cameras/pen_cameras/fashion_accessories_pen/index.html

Volg ons ook op onze PENGeneration blog via www.my.olympus.nl/PEN-Generation voor meer informatie over Olympus PEN features en accessoires mede als de officiele @olympus_pengeneration kanaal op Instagram.

Productspecificaties kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Kijk voor de meest recente specificaties op de Olympus website: www.olympus.nl/pen

* De Olympus PEN E-PL9 AUTO modus kan gebruikt worden met ISO 6400 (E-PL8 3200)
** Zes maanden als aanvulling op de wettelijke garantietermijn zoals die geldt in het land van aankoop.
*** Recommended Retail Price

Beelden & Video's

Downloads

Contact

Male Contact Icon

Cheyne Croes

PR & Marketing Communication Manager
Olympus Nederland B.V., Imaging Systems

Telefoon: +31 71 5821 895
Fax: +31 71 5821 885
E-mail: cheyne.croes@olympus.nl