Hamburg, 14-09-2021 | Persbericht | Onderneming Update: Olympus-onderzoek naar cyberbeveiligingsincident loopt nog

Het onderzoek van ons responsteam naar het cyberbeveiligingsincident van vorige week boekt nog steeds vooruitgang.

  • Delen:
Logo

We kunnen bevestigen dat het incident op 8 september 2021 een beoogde malware-aanval was, waarbij delen van onze verkoop- en productienetwerken in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) zijn aangetast. We hebben de gegevensoverdracht in de betrokken gebieden onmiddellijk opgeschort en de relevante externe partijen op de hoogte gesteld. We willen graag al onze klanten en partners geruststellen dat onze dagelijkse bedrijfsvoering normaal verloopt en de ononderbroken levering van onze diensten aan patiënten gewaarborgd blijft.

We hebben het incident gemeld bij de betreffende overheidsinstanties. We zullen alle noodzakelijke maatregelen blijven nemen om onze klanten en zakenpartners op een veilige manier van dienst te kunnen zijn.

Vooralsnog is er op grond van de onderzoeksresultaten geen bewijs gevonden van verlies, ongeoorloofd gebruik of openbaarmaking van onze gegevens. Daarnaast is er geen bewijs dat het cyberbeveiligingsincident gevolgen heeft gehad voor systemen buiten de EMEA-regio.

Als topprioriteit doen wij er alles aan om onze klanten en partners te beschermen en hun vertrouwen in ons te behouden. We nemen de veiligheid en beveiliging van gegevens zeer serieus en we blijven doorlopend maatregelen nemen om onze IT-beveiliging te verbeteren.

Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit incident heeft veroorzaakt.

Contact

portraitCS

Claudia Schanz

Olympus Europa SE & Co. KG

Telefoon: +49 40 23773 4191
E-mail: claudia.schanz@olympus.com
M Gengenbach new

Matthias Gengenbach

Group Leader B2B Communications EMEA
Olympus Europe SE & Co. KG

Mobiel: +49 15142369420
E-mail: matthias.gengenbach@olympus.com