Leiderdorp, 17-10-2019 | Persbericht | Camera & Audio Olympus introduceert de langverwachte OM-D E-M5 Mark III: compact, lichtgewicht en vol geavanceerde functies

De nieuwe OM-D E-M5 Mark III: alles wat u nodig heeft om te ontsnappen aan zware apparatuur en de beperkingen van smartphonefotografie

Vandaag, slechts een paar dagen na het honderdjarig jubileum van het bedrijf, begint Olympus aan een nieuw hoofdstuk, met de introductie van de nieuwste versie van een van zijn populairste cameramodellen: de langverwachte OM-D E-M5 Mark III. Met deze camera brengt Olympus zijn meest geavanceerde beeldtechnologieën samen in een bijzonder compacte en lichtgewicht body. Fotografiefans en semiprofessionals kunnen hun hart ophalen. De E-M5 Mark III heeft een weerbestendige afdichting, een hoogwaardige autofocusfunctie en een krachtig beeldstabilisatiesysteem. Ook de veelzijdige opnamefuncties, kraakheldere beeldkwaliteit en een scala aan creatieve opties zullen zeker in de smaak vallen bij fotografen en filmmakers. Zelfs wanneer de camera wordt gecombineerd met een professionele M.Zuiko PRO- lens, blijft het volledige camerasysteem zo compact dat u het overal mee heen kan nemen.

Camera's & Lenzen
  • Delen:
0_Preview_F7_Splashproof-KV_Web

Dit camerasysteem van Olympus is slechts half zo groot en zwaar als andere uitwisselbare lenssystemen. De verbazingwekkende mobiliteit van dit compacte en lichtgewichte systeem, inclusief lenzen, is dan ook direct het grootste pluspunt. De combinatie van de hoogwaardige lenzen met hoge resolutie en de krachtige beeldstabilisatie zorgt voor scherpe foto's en video's van hoge kwaliteit bij verschillende opnameomstandigheden. De nieuwe OM-D E-M5 Mark III combineert de nieuwste beeldtechnologieën in een superkleine body en benut deze pluspunten dan ook volledig.

Geavanceerde beeldtechnologie in een piepkleine, weerbestendige body voor hoge beeldkwaliteit onder alle omstandigheden

Alle onderdelen van de OM-D E-M5 Mark III zijn flink verkleind om de kleinst mogelijke body te creëren. De E-M5 Mark III is een van de compactste en lichtste camera's in zijn klasse en kan eenvoudig worden meegenomen op reis, zelfs als u hem combineert met een standaard zoomlens met een grote diameter.

De camera combineert de Live MOS-sensor met 20,4 megapixel en de supersnelle TruePic VIII-beeldprocessor die we al kennen van de legendarische OM-D E-M1 Mark II van Olympus met een compact, geïntegreerd 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Wanneer de E-M5 Mark III VEELZIJDIGE wordt gecombineerd met M.Zuiko-lenzen met hoge resolutie, kan de camera beelden vastleggen met minimale ruis, zelfs bij een hoge ISO-instelling. De beeldkwaliteit is geweldig, met minimale vervorming, zelfs aan de randen van de opname.

De body van de camera is stof-, spat- en vorstbestendig, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op hun opnamen en zich geen zorgen hoeven te maken om de weersomstandigheden1. De veelgeprezen SSWF- technologie (Super Sonic Wave Filter) voor sensorreiniging van Olympus vermindert de hoeveelheid stof en vuil die mogelijk zichtbaar is op foto's of video's. Dit wordt bereikt door de beeldsensorfilter 30.000 keer per seconde te laten trillen bij het inschakelen van de camera.

Het karakteristieke ontwerp van de body van de OM-D E-M5 Mark III doet denken aan dat van de oorspronkelijke OM-D. Het is verder verbeterd met duimsteunen aan de achterkant en een grotere greep voor meer houvast bij het gebruik van de camera.

Razendsnel AF-systeem met 121 kruispunten voor ongekende precisie en meer vrijheid bij het scherpstellen

De OM-D E-M5 Mark III is voorzien van het legendarische, in de chip geïntegreerde fasedetectie-AF-systeem met 121 kruispunten van Olympus, met verschillende opties voor één of meerdere doelen. De voordelen van het gebruik van AF in het grootste gedeelte van het frame vielen al enorm in de smaak bij gebruikers van de professionele OM-D E-M1 Mark II. Bij de autofocus van DSLR-camera's neemt de precisie van de AF af wanneer er een snelle lens wordt gebruikt. Bij deze camera is dat niet het geval. De E- M5 Mark III stelt snel en precies scherp vanaf de maximale diafragmaopening van alle M.Zuiko-lenzen, welk patroon uw onderwerp ook heeft. Het algoritme is sinds de vorige modellen verder verbeterd, waardoor er niet meer onverwacht op de achtergrond wordt scherpgesteld, zelfs in scènes met onderwerpen die dichtbij en veraf staan.

De E-M5 Mark III gebruikt AF/AE tracking met maximaal 10fps om snel onafgebroken op te nemen, waardoor u onderwerpen die snel bewegen kunt vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan sport- of natuurfotografie. Het algoritme voor bewegende onderwerpen gebruikt AF-gegevens van de Live View en opgenomen beelden om onvoorspelbare bewegingen en snelheidsveranderingen van een onderwerp snel te traceren.

De snelle en precieze AF van de OM-D E-M5 Mark III benut het volledige potentieel van het onderscheidende MSC-mechanisme (Movie & Still Compatible). Dit maakt snel en stil automatisch scherpstellen met M.Zuiko- lenzen mogelijk.

Voorzien van een nieuwe, compacte beeldstabilisatie-eenheid en geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie voor een hoge beeldkwaliteit

Er is een nieuwe 5-assige beeldstabilisatie-eenheid ontwikkeld om de beeldstabilisatie van deze compacte en lichtgewicht body tot een hoog niveau te tillen. De TruePic VIII-beeldprocessor gebruikt camerabewegingsgegevens van de gevoelige gyrosensor en beeldanalyses om de IS-eenheid nauwkeurig aan te sturen en tot wel 5,5 sluitertijdstappen mogelijk te maken om deze bewegingen te compenseren2. Het veelgeprezen geïntegreerde beeldstabilisatiesysteem van Olympus zorgt voor stabilisatie met alle lenzen die worden gebruikt met de OM-D E-M5 Mark III. Alle vormen van vervaging worden gecorrigeerd, zodat er ook zonder statief optimaal opnamen kunnen worden gemaakt.

Doordat met Sync IS de geïntegreerde IS van ondersteunde lenzen3 wordt gesynchroniseerd met die van de OM-D E-M5 Mark III, presteert de beeldstabilisatie nog beter: tot circa 6,5 sluitertijdstappen ter compensatie4. Hierdoor is dit de ideale camera voor opnamen bij weinig licht en telefoto- opnamen.

Uitgerust met veelzijdige en unieke opnameopties, zoals Live Composite, Pro Capture, Focus Bracketing en High Res Shot

Live Composite voor opnamen met lange belichtingstijd

De OM-D E-M5 Mark III beschikt over de modus Live Composite, die meerdere opnamen die met dezelfde sluitertijd zijn gemaakt combineert en alleen de lichtste delen gebruikt. Zo ontstaan lichtsporen. Met deze functie wordt voorkomen dat beelden te licht zijn bij een lange belichtingstijd. Gebruikers kunnen de voortgang van de lichtsporen in realtime bekijken via Live View.

Pro Capture-modus om razendsnelle momenten vast te leggen

Met de Pro Capture-modus kunnen scènes worden vastgelegd die voor de fotograaf moeilijk te timen zijn, zoals een vogel die wegvliegt. De Pro Capture-modus begint met het maken van opnamen zodra de sluiterknop halverwege wordt ingedrukt. Hierbij wordt een buffer gebruikt dat kan worden ingesteld om maximaal 14 frames vast te leggen in hoge resolutie. Zodra de sluiterknop volledig wordt ingedrukt, kunnen de frames achteraf worden geselecteerd, naast de opnamen die zijn gemaakt bij het indrukken van de knop.

High Res Shot met statief voor 50M-equivalente foto's met hoge resolutie

High Res Shot met statief verschuift de beeldsensor met stappen van 0,5 pixel en neemt 8 opnamen achter elkaar. Deze worden vervolgens gecombineerd tot een 50M-equivalente foto met hoge resolutie. Deze functie is ideaal voor opnamen van landschappen, foto's van producten in een studio en andere situaties waarbij beelden met een hoge resolutie vereist zijn.

Focus Bracketing en Focus Stacking voor close-ups

Focus Bracketing kan tot wel 999 opnamen vastleggen met slechts één druk op de sluiterknop. De scherpstelling wordt bij elke opname iets gewijzigd. Voor het aantal verschuivingen van de scherpstelling kan worden gekozen uit tien niveaus. De vastgelegde beelden kunnen worden gecombineerd tot één foto met de beeldbewerkingssoftware Olympus Workspace. Zo kan er een afbeelding worden gemaakt met een scherptediepte die niet kan worden bereikt door de diafragmaopening te wijzigen.

Met de functie Focus Stacking kunnen automatisch beelden worden samengevoegd op de E-M5 Mark III. Acht foto's met verschillende scherpstellingen worden op de camera gecombineerd. Zo ontstaat een foto met een grotere scherptediepte die van de voorgrond tot achtergrond haarscherp is.

Andere functies die fotografen en filmmakers een uitgebreid scala aan creatieve opties bieden

OM-D Movie voor stabiele C4K-video-opnamen

Informatie van de geïntegreerde fasedetectie-AF-sensor wordt gebruikt voor optimale scherpstelling bij het opnemen van video's. Hiermee kunnen gebruikers 4K 30P HD-video's opnemen. Doordat de 5-assige IS wordt gecombineerd met elektronische stabilisatie, kunnen er stabiele video- opnamen worden gemaakt met minimale camerabewegingen. Er is geen speciale stabilisatieapparatuur vereist, zelfs wanneer de gebruiker actief beweegt.

Grote zoeker voor extra zicht

De E-M5 Mark III beschikt over een OLED-paneel met 2,36 miljoen punten voor hoog contrast en levendige kleuren. Daarnaast zorgt het EVF-systeem (elektronische zoeker) voor minimale vervorming aan de randen van het scherm. Het ontwerp zorgt voor een nauwkeuriger frame, zodat de gebruiker zich kan concentreren op het fotograferen. Dankzij het lange oogpunt kan de volledige compositie eenvoudig worden gecontroleerd, zelfs wanneer de gebruiker een bril draagt.

Razendsnelle mechanische sluitersnelheid van 1/8000 seconde

De camera beschikt over een snelle mechanische sluiter die een snelheid van maar liefst 1/8000 seconde behaalt. Zo kunnen er opnamen worden gemaakt met een grote diafragmaopening voor een vervaagd effect, zelfs wanneer er een lens met een grote diameter wordt gebruikt bij veel daglicht in de natuur.

Custom-modus om de camera aan te passen voor verschillende fotografiestijlen

Deze functie kan worden gebruikt om veelgebruikte camera-instellingen op te slaan in de Custom-modus (C op de modusdraaiknop). Nadat de instellingen zijn opgeslagen, kunnen gebruikers de modusdraaiknop naar C draaien om de modus direct te activeren en opnamen te maken met de opgeslagen instellingen.

Eenvoudige wifiverbinding met smartphones via Bluetooth met de OI.Share- app

Via Bluetooth kan de camera automatisch verbinding maken met een smartphone. Vervolgens hoeft de gebruiker alleen maar de app Olympus Image Share (OI.Share) op de smartphone te openen om opgenomen beelden via wifi naar de smartphone over te zetten. Met de functie Share Order kunnen geselecteerde afbeeldingen op de camera automatisch worden verzonden naar een smartphone wanneer de camera wordt uitgeschakeld.

Opladen via USB

De batterij in de camera kan worden opgeladen via USB (wanneer de gebruiker onderweg is of de camera niet gebruikt).

Anti-flikkeringopnamen en flikkeringscan

Met anti-flikkeringopnamen detecteert de camera de flikkeringen van lichtbronnen en past de timing van de sluiter aan op de hoogste helderheid. Hierdoor worden de belichting en kleurvariatie tussen frames verminderd. Met de flikkeringsscan kan de juiste sluitertijd worden gekozen om flikkeringseffecten te verminderen.

SCN-modus (Scene) en creatieve filters

In de modus SCN kunnen gebruikers een van de zes thema's kiezen en de foto kiezen die het meest lijkt op de scène die ze willen vastleggen, zodat de optimale instellingen worden geselecteerd.

Daarnaast is de E-M5 Mark III voorzien van zestien creatieve filteropties, zodat gebruikers creatieve foto's kunnen maken met een eenvoudige bediening. Gebruikers kunnen volledig unieke afbeeldingen maken door het effect van de filter te controleren op het lcd-scherm.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De OM-D E-M5 Mark III is vanaf halverwege november verkrijgbaar in zilver en zwart tegen een AVP5 van EUR 1.199,99 voor alleen de body. Daarnaast is hij vanaf dan verkrijgbaar in verschillende pakketten, zoals in combinatie met de M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO-lens tegen een AVP5 van EUR 1.899,99 of met de M.Zuiko Digital ED 12-200 F3.5-6.3-lens tegen een AVP5 van EUR 1.799,99.

Net als alle andere camera's en lenzen van Olympus wordt ook de E-M5 Mark III geleverd met gratis zes maanden extra garantie6 wanneer deze wordt geregistreerd via het MyOlympus-platform op http://my.olympus.eu

Geselecteerde accessoires

De nieuwe OM-D E-M5 Mark III is volledig compatibel met het uitgebreide assortiment Micro Four Thirds-lenzen en -accessoires van Olympus. Hieronder vallen op maat gemaakte cameratassen, elektronische flitsers, audiorecorders en microfoons, evenals de gratis beeldbewerkings- en workflowsoftware Olympus Workspace en de app OI.Share voor smartphones.

Externe greep ECG-5

In bepaalde opnamesituaties willen enthousiaste fotografen mogelijk een externe greep toevoegen aan de OM-D E-M5 Mark III. De ECG-5-greep heeft een eigen sluiterknop en bedieningsknop, en zorgt voor meer houvast bij het gebruik van de camera.

Olympus Everyday Camera Backpack

Neem de OM-D E-M5 Mark III overal met u mee in de nieuwe Olympus Everyday Camera Backpack. De roll-top rugzak biedt ruimte aan de body van de camera en minimaal vijf M.Zuiko-lenzen. De rugzak is gemaakt van waterafstotend materiaal. Dankzij de snelle toegang tot al uw spullen, de verstelbare binnenvakken, extra zakken en vakken voor SD-kaarten, documenten en een kleine notebook of tablet, is dit de ideale rugzak voor de E-M5 Mark III.

Meer informatie vindt u op www.olympus.eu/accessories.

Productspecificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Ga naar de website van Olympus op www.olympus-europa.com voor de meest recente specificaties.

1 Wanneer gebruik wordt gemaakt van een weerbestendige M.Zuiko-lens.

2 Met een M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO-lens op een brandpuntsafstand van f=40mm (35mm-equivalent: f=80mm), in overeenstemming met CIPA-standaarden op twee assen (yaw en pitch).

3 M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO (per 17 oktober 2019)

4 Met een M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO op een brandpuntsafstand van f=100mm (35mm-equivalent: f=200mm), beeldstabilisatie halverwege inschakelen: Uit, framesnelheid: hoge snelheid. In overeenstemming met CIPA-standaarden op twee assen (yaw en pitch).

5 Aanbevolen verkoopprijs.

6 Zes maanden bovenop de wettelijke garantie in het land van aankoop.

Downloads

Contact

Male Contact Icon

Cheyne Croes

PR & Marketing Communication Manager
Olympus Nederland B.V., Imaging Systems

Telefoon: 088 450 8182
E-mail: cheyne.croes@olympus.nl