Management

  • Delen:

Europa, Midden-Oosten en Afrika

De Executive Management Board stuurt Olympus Europa SE & CO. KG aan en leidt de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarbij verplicht de Board zich om de belangen van de onderneming in acht te nemen en de bedrijfswaarde op een duurzame manier te vergroten.

Voortbouwend op een carrière in HR bij het Duitse warenhuis Karstadt en reisorganisatie Thomas Cook, kwam Stefan Kaufmann in 2003 bij Olympus in dienst als General Manager HR. In 2008 werd hij Managing Director van de Corporate Division. In november 2011 werd Kaufmann benoemd tot Executive Managing Director van Olympus Europa SE & Co. KG. Daarnaast is hij sinds september 2013 verantwoordelijk voor de Consumer Divisie. In april 2017 is hij benoemd tot Executive Officer van Olympus Corporation.

“Ik ben ervan overtuigd dat de troeven van Olympus te vinden zijn in onze sterke wortels, waaruit we onze optische en digitale vaardigheden hebben verwezenlijkt, samen met ons vermogen om innovatief te denken en te handelen. Dankzij de combinatie van deze gunstige achtergrond, gedreven mensen en een ruimdenkende cultuur kunnen wij ertoe bijdragen om het leven van mensen een beetje gezonder, veiliger en tevredener te maken, vandaag en in de toekomst.”

Frank Drewalowski heeft zijn carrière binnen de onderneming vormgegeven. Hij begon als Assistant Product Manager en heeft ervaring opgedaan in verschillende bedrijfstakken van ons medische portfolio - van productbeheer tot sales en service. Hierbij heeft hij alle hiërarchische niveaus van nationale of regionale functies doorlopen tijdens zijn carrière bij Olympus. In april 2011 is hij benoemd tot Managing Director Medical Systems Division bij Olympus Europa SE & Co. KG.

“Olympus bekleedt een unieke positie als marktleider én technologisch koploper op het gebied van minimaal invasieve endoscopie. Op deze manier kunnen wij helpen om de diagnose en behandeling van patiënten revolutionair te veranderen. Ons Olympus medische team is zeer gedreven en werkt samen met zorgprofessionals in geheel EMEA om extra klinische en economische waarde te creëren. Zo leveren we niet alleen een bijdrage aan een sneller en vollediger herstel van de getroffen personen, maar helpen we ook om meer mensen hoogstaande zorg te bieden, ondanks het dilemma van demografische trends en beperkte zorgbudgetten. Met deze motivatie in het achterhoofd streven we ernaar het meest gerespecteerde medisch-technische merk te worden voor een gestaag groeiend aantal medische disciplines.”

In 1993 begon Matthias Jakob zijn carrière bij Olympus als Sales Controller. Vervolgens klom hij in 2008 op tot Olympus Europa CFO en Secretary to the Board. Tussen december 2011 en januari 2013 was hij naast zijn financiële rol ook Regional Managing Director voor Centraal-Oost-Europa. Matthias Jakob werd in 2013 benoemd tot Managing Director Corporate Division van Olympus Europa SE & Co. KG.

“De sleutel tot succes is open blijven staan voor verandering en een relevante partner blijven voor onze klantgerichtheid. Gecombineerd met 'lean' en efficiënte processen en ons vermogen om innovatieve producten te ontwikkelen, zullen we een nog sterkere mondiale speler op het gebied van medische techniek worden, die een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheidszorg wereldwijd.”

Na academische functies aan de Technische Universiteit Berlijn en de Vrije Universiteit Berlijn begon dr. André Roggan in 2001 zijn carrière als Director of Research & Development bij Celon AG. Vervolgens werd hij in 2008 CEO van deze onderneming. Hij leidde de volledige integratie van het bedrijf in Olympus Winter & Ibe GmbH en in april 2012 werd hij benoemd tot Speaker of the Board of Directors. In april 2013 ontving hij een promotie tot Executive Managing Director en Chairman van Olympus Surgical Technologies Europe, evenals Managing Director van Olympus Europa SE & Co. KG.

“Mijn visie op het wereldwijde ontwikkelings- en productielandschap van Olympus is een 'lean' en efficiënte organisatie met duidelijke rollen en processen. Een organisatie die bovendien zijn innovatiebronnen van over de hele wereld snel kan combineren om onze klanten de beste oplossingen te bieden.”

Michael Speiser is afkomstig uit de B2B-sector van de machinebouw en trad in 2005 in dienst bij Olympus als Managing Director voor de dochteronderneming Olympus Austria. Nadat hij verantwoordelijk is geweest voor verschillende landelijke organisaties en bedrijfsonderdelen, is hij benoemd tot Regional Managing Director van de regio Central. Bovendien aanvaardde hij in oktober 2014 de rol van Managing Director Scientific Solutions voor Olympus in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en trad hij ook toe tot de Management Board.

“Meer dan ooit dragen wetenschappelijke toepassingen in hoge mate bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor veel mensen, met name wat betreft gezondheid en veiligheid. Dat is een belangrijke reden waarom ik met genoegen verantwoordelijk ben voor dit werkgebied. Ook in de toekomst willen wij de voorkeurspartner blijven en effectieve oplossingen bieden om de uitdagingen op het gebied van microscopie en industriële testen aan te pakken.”

Akihiro Taguchi kwam direct na zijn studie in de jaren 1980 in dienst bij Olympus. Hij deed waardevolle kennis op in diverse bedrijfsfuncties, trad vervolgens in 2002 in dienst bij Olympus Surgical Technologies Europe en werd hier Managing Director in 2004. Na zijn terugkeer in Tokio in april 2008 nam hij leidende rollen op zich binnen de divisie Medische Systemen. In april 2012 ontving hij promotie en werd hij President van Olympus Medical Systems Corporation en Senior Executive Managing Officer van Olympus Corporation. Daarnaast nam Akihiro Taguchi in april 2015 ook de functie over van Head of Sales Group van Olympus Corporation. Taguchi-san is lid van de Europa Management Board in zijn rol als vertegenwoordiger van de aandeelhouders en als contactpersoon van Olympus Corporation.

“Olympus staat midden in de samenleving en zet zich in voor het verwezenlijken van een passende zorgomgeving voor alle mensen. We streven ernaar om toonaangevende technologie, producten en diensten te bieden die een vroege diagnose en minimaal invasieve behandeling mogelijk maken. Het creëren van dergelijk profijt voor de samenleving is mijn drive sinds mijn eerste dag bij Olympus.”