Toekomstige carrières

Bij Olympus geloven we dat jongvolwassenen, en dan met name jongeren met een achterstand, in hun ontwikkeling profijt kunnen hebben van de ervaring en knowhow die onze medewerkers opdoen tijdens hun professionele leven. Om de volgende generatie te laten floreren, delen wij onze kennis op de meest passende manier: op lokaal niveau. Niet iedereen heeft dezelfde kansen in onderwijs en werk. Daarom zijn onze lokale MVO-activiteiten gericht op begeleiding van jongvolwassenen naar een professioneel leven. Lees hoe medewerkers van Olympus optreden als mentor voor jongeren in deze overgangsperiode.

  • Delen:
Social Responsibility - Future Careers

De weg banen naar de arbeidsmarkt

Jongeren in Hamburg op weg helpen op de arbeidsmarkt

Tijdens een programma van zes maanden doorlopen JOBLINGE-deelnemers (tussen 18 en 25 jaar) verschillende stages en trainingssessies die hen helpen een baan te krijgen. Bovendien hebben ze geregeld contact met een mentor (een volwassene met een solide carrière) die luistert en praktische adviezen geeft.

Olympus is sinds september 2014 aandeelhouder en mede-oprichter van JOBLINGE gAG en ging in 2016 aan de slag als mentorpartner. We stimuleren onze medewerkers om als mentor voor JOBLINGE aan te slag te gaan. Zo kunnen ze hun ervaring en kennis delen met jongvolwassenen en bovendien hun eigen vaardigheden als mentor ontwikkelen. Om dergelijke vaardigheden te verbeteren, bieden we een speciaal trainingsprogramma aan voor mentoren, voor zowel onze medewerkers als andere vrijwilligers. Het programma vindt plaats bij het Europese kantoor van Olympus in Hamburg. Een aantal medewerkers van Olympus is al met succes mentor geweest en zal dat ook in de toekomst blijven.

Het werkt!

Elke deelnemer aan het JOBLINGE-programma heeft een duidelijk doel voor ogen: hij of zij wil een stage vinden. Met persoonlijke inzet en investeringen aan alle kanten betreedt ongeveer 80 procent van alle deelnemers uiteindelijk met succes de arbeidswereld. Voor dit indrukwekkende rendement ontving JOBLINGE het PHINEO label in 2016. Dit label erkent effectieve projecten en zeer goed presterende organisaties.

Maar het zijn niet alleen de JOBLINGE-deelnemers die profijt hebben van het programma. Door jongeren te helpen, kunnen veel mentoren hun eigen netwerk uitbreiden, krijgen ze nieuwe perspectieven, verbeteren ze hun gespreks- of coachingvaardigheden en leren ze bovendien meer over zichzelf.

“Door mentor te zijn, ontdek je andere perspectieven. Daarnaast leert het je om dankbaar te zijn voor wat je hebt en waar je vandaan komt.”Björn Redlich, medewerker bij Olympus Surgical Technologies Europe.

Website van JOBLINGE

Onze andere hoofdonderwerpen

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Siriusdreef 72
2132 WT Hoofddorp
Overige adressen