Onze basisbeginselen

  • Delen:

Onze focus

We doen onze uiterste best om relevante maatschappelijke uitdagingen op te pakken en zo positieve resultaten te genereren, voor begunstigden en voor de gemeenschappen waarin we actief zijn. Aan de hand van een impactgerichte MVO-aanpak proberen we onze expertise en onze unieke sterke punten als onderneming in te zetten om gunstige kansen te creëren voor alle betrokken partijen. We geven de samenleving wel iets terug, bijvoorbeeld donaties, schenkingen en andere bijdragen gebaseerd op onze belangrijkste competenties.

Uitgaande van onze divisies Medische Systemen, Consumentenproducten en Wetenschappelijke toepassingen geven we prioriteit aan onze MVO-activiteiten op de volgende vlakken: Gezondheidszorg, Natuurwetenschappen, Toekomstige carrières en Milieu.

Normen

Als mondiale onderneming neemt Olympus bovendien wereldwijde richtlijnen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, zoals ISO 26000, in acht. In 2004 trad de Olympus Corporation toe tot de Global Compact van de VN, een vrijwillig initiatief om een wereldwijd kader voor duurzaam ondernemen te creëren met universele principes inzake mensenrechten, arbeid (met name arbeidsrechten en bescherming), milieu en corruptiebestrijding. In dit initiatief kunnen bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam groeien door middel van verantwoordelijk en creatief leiderschap. We hebben de principes van de Global Compact opgenomen in ons Corporate Conduct Charter en onze Gedragscode. Daarnaast zijn de principes vertegenwoordigd in onze bedrijfsactiviteiten en organisatie. We streven er onophoudelijk naar om te werken conform de tien basisprincipes van de Global Compact, onder meer op het gebied van mensenrechten, arbeid en corruptiebestrijding.

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Siriusdreef 72
2132 WT Hoofddorp
Overige adressen