Natuurwetenschappen

Wetenschap en technologie bieden oplossingen voor veel problemen in de wereld. Met de industriële en Life Science producten van onze divisie Wetenschappelijke toepassingen dragen we daar ons steentje aan bij. Bij Olympus geloven we bovendien in de kracht van innovatie en daarom willen we inspireren tot intelligente ideeën. Zo stimuleren wij de ontwikkeling van jonge talenten en wetenschappers om de grenzen van hun kennis te verleggen. We doen dit door steun aan STEM-educatie (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en door beurzen voor wetenschappers.

  • Delen:
Social Responsibility - Natural Sciences

Op onderzoeksgebied: kikkervel in vergrote weergave, weergegeven met de Olympus FV3000 microscoop.

Talent promoten, innovaties aanmoedigen

Je onderdompelen in een vreemde cultuur, omgaan met leeftijdsgenoten en internationale vriendschappen opbouwen. Het is een speciale en vaak vormende ervaring voor uitwisselingsscholieren. Hun horizon wordt verbreed, er ontstaan nieuwe perspectieven en het is ook nog eens heel leuk.

Om permanent contact tussen Japanse en Duitse scholen te realiseren en voorlichting te geven over de positie van Japan op het gebied van STEM-educatie heeft het Japanisch-Deutsches Zentrum Berlin het JDZB-wetenschapsprogramma ontwikkeld, voor schooluitwisselingen tussen Duitsland en Japan. Het programma richt zich op de bovenbouw van middelbare scholen in Duitsland die Japanse les aanbieden en alle STEM-scholen, met een sterke focus op natuurwetenschappen. In samenwerking met een vergelijkbare partnerschool in Japan zullen projecten over wetenschappelijke of technische thema's worden bedacht en verder ontwikkeld.

Olympus verleent steun aan het programma en streeft daarbij niet alleen naar ondersteuning van de interculturele uitwisseling, maar ook van de wetenschappelijk-technische projecten van de middelbare scholieren.

Meer informatie over JDZB

Onze andere hoofdonderwerpen

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Siriusdreef 72
2132 WT Hoofddorp
Overige adressen