Milieu

In het verlengde van onze missie om het leven van mensen gezonder, veiliger en tevredener te maken, is het onze verantwoordelijkheid om het milieu en natuurlijke hulpbronnen waarvan we allemaal afhankelijk zijn, te beschermen. Om onze bijdrage aan een groene aarde te leveren, streven wij naar een verantwoorde en duurzame benadering bij het gebruik van hulpbronnen en technologieën en bij de ontwikkeling van productoplossingen voor onze klanten.

  • Delen:
Social Responsibility - Environment

Centraal staat de boodschap dat kleine stappen van elk individu een groot verschil kunnen maken voor de bescherming van het milieu. In de loop van deze maand worden onze medewerkers uitgenodigd om milieuvriendelijke producten zoals elektrische auto's of fietsen te testen, tips te krijgen over duurzaamheid in het dagelijks leven en deel te nemen aan andere activiteiten.

Tot 2030 hebben wij voor onze vestigingen het bereiken van netto nul CO2-emissies voor emissies volgens scope 1 en 2 van het Greenhouse Gas Protocol en de omschakeling van de stroomvoorziening naar hernieuwbare energieën ten doel gesteld.

Wij erkennen het belang om in de gehele leveringsketen de gevolgen voor het milieu te beperken en blijven werken aan een milieuvriendelijke stroomvoorziening, de inzet van schonere transportmiddelen, het verbeteren van de logistieke efficiëntie en het verlagen van het energieverbruik en het productgewicht.

Lees hier meer.

Het zeer moderne kantorencomplex waarin het Olympus Europa-hoofdkantoor gevestigd is en het Europese ontwikkelings- en productiecentrum Olympus Surgical Technologies Europe (OSTE) in Hamburg dragen het certificaat van Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (Duitse vereniging voor duurzaam bouwen) in de categorie 'Gold'. Het energieverbruik van alle productie-installaties in het gebouw van OSTE worden via een zeer modern gebouwbeheersysteem continu gecontroleerd en geminimaliseerd. Olympus wekt zelf stroom op met de eigen blokverwarmingscentrale in Jenfeld en gebruikt tegelijkertijd restwarmte voor de verwarming en warmwaterbereiding van het gebouw.

De hoofdvestiging van Olympus Medical Products Portugal in Coimbra is een modern industriegebouw dat bestemd is voor de reparatie van medische apparatuur uit heel Europa en aan de hoogste milieunormen en sociale normen voldoet. Het gebouw maakt bijvoorbeeld gebruik van een baanbrekende waterzuiveringsinstallatie, een van de eerste in zijn soort in Portugal, die gebruikt water reinigt zodat het kan worden hergebruikt om groene ruimten te besproeien. Dit bespaart drinkwater en vermindert de impact op het milieu. Lees hier meer.

Beheer van de levenscyclus van producten

Wij streven ernaar innovatieve, duurzame en herbruikbare producten te ontwikkelen om daarmee onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en het ecologische balans in de hele waardeketen te verbeteren. Onze verpakkingen zijn recyclebaar of gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Onze andere hoofdonderwerpen

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Siriusdreef 72
2132 WT Hoofddorp
Overige adressen