Gezondheidszorg

Medische vooruitgang heeft in de afgelopen decennia aanzienlijk bijgedragen aan een betere levenskwaliteit en een hogere levensverwachting in geïndustrialiseerde landen. Toch zijn er nog veel te veel mensen die geen toegang hebben tot professionele gezondheidszorg. Bij Olympus, en voornamelijk bij onze divisie Medische Systemen, beschikken wij over de juiste competenties en producten om de medische capaciteit te maximaliseren en gezondheidszorg mogelijk te maken voor achtergestelde groepen in de samenleving en het leven van deze mensen in het algemeen te verbeteren.

  • Delen:
Social Responsibility - Healthcare - Midwife School

Vroedvrouwen krijgen een professionele opleiding in een overheidsschool voor verloskunde in Togo. Dit maakt ze de lifesavers van morgen voor moeders en hun baby's.

Voor een gezondere wereld

Minder sterfte onder moeders en baby's

In Togo sterven elke dag drie vrouwen en 50 kinderen als gevolg van complicaties tijdens de geboorte of vanwege onvoldoende medische zorg in de eerste maanden daarna. Vooral op het platteland heeft men nauwelijks toegang tot medische zorg. Meer geschoolde vroedvrouwen zou veel onnodige sterfgevallen helpen voorkomen. Daarom steunt Olympus onze langdurige partner Dokters van de Wereld met dit project om geboorten veiliger te maken voor baby's en hun moeders.

Hoe vroedvrouwen levens redden

Met de financiële steun van Olympus kan Dokters van de Wereld betere professionele training bieden in drie overheidsscholen voor verloskunde op verschillende plekken in Togo. Na de opleiding gaan de vroedvrouwen aan het werk in dunbevolkte gebieden, waar ze de lifesavers van morgen zullen zijn. Een voorbeeld: als de baby in stuitligging ligt, wordt in ontwikkelde landen normaal gesproken een keizersnede uitgevoerd. Dit is niet mogelijk in Togo omdat er niet genoeg ziekenhuizen zijn. Een vroedvrouw kan een risicovolle zwangerschap herkennen, beschikt over de vaardigheden om de baby te helpen draaien en kan helpen tijdens de bevalling. Op die manier kunnen vroedvrouwen een belangrijke bijdrage leveren om moeder- en kindersterfte in Togo terug te dringen.

Olympus Europa is een van de grootste zakelijke ondersteuners van Dokters van de Wereld. We werken al vele jaren nauw samen met de hulporganisatie, bieden financiële steun en schenken daarnaast onze producten en knowhow. Dokters van de Wereld richt zich op het opzetten van duurzame structuren in onderontwikkelde gebieden en werkt daarvoor op verschillende niveaus: met patiënten en medisch personeel, met de lokale gemeenschap door middel van onderwijs en opleiding, met andere non-profitorganisaties en met de lokale zorginstellingen.

Waarom Togo?

Togo is een klein landje in West-Afrika, tussen de grote buurlanden Ghana in het westen en Benin in het oosten. Dokters van de Wereld koos Togo omdat daar veel vraag is naar medische ondersteuning en er tegelijkertijd structuren aanwezig zijn die stabiel genoeg zijn om een blijvende impact te verwezenlijken.

Onze andere hoofdonderwerpen

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Siriusdreef 72
2132 WT Hoofddorp
Overige adressen