Fotografie

Eén van de creatieve vormen van menselijke expressie is fotografie. Het biedt nieuwe perspectieven en een kijkje in andere werelden, laat sociale bewegingen zien en vormt ook vaak een inspiratiebron. Daarom zijn we bij Olympus ervan overtuigd dat het onze investering waard is. Onze MVO-activiteiten bouwen voort op onze unieke expertise op het gebied van camera's en lenzen binnen de afdeling Consumentenproducten en zijn gericht op fotografieprojecten met een educatieve benadering.

  • Delen:
Photography

Nieuwe perspectieven

Met deze fellowship streven de vier partners (Haus der Photographie / Deichtorhallen Hamburg, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Fotografie Forum Frankfurt en Olympus) ernaar om de hedendaagse fotografie op artistiek gebied te promoten. Jonge fotografen krijgen zo effectieve ondersteuning op een cruciaal moment in hun carrière. Persoonlijke begeleiding door de ervaren curatoren en tentoonstellingen op de drie locaties vormen een belangrijk onderdeel van deze ondersteuning. Dit idee wordt pakkend samengevat in de naam recommended - een persoonlijke aanbeveling aan het publiek door ervaren curatoren.

Het programma ondersteunt drie gekozen fellows op verschillende niveaus: zij ontvangen ieder een bedrag van € 10.000,- en camera-apparatuur van Olympus, persoonlijke begeleiding van één van de drie fotografiecuratoren van de tentoonstellingslocaties en een expositie van hun werk bij de betrokken organisaties.

Met de financiële bijdrage kan elke fellow een fotografieproject realiseren en de tentoonstellingen zullen hun werk onder de aandacht brengen van het grote publiek en de kunstwereld.

Fotografen kunnen zich niet aanmelden voor de fellowship. Ze worden genomineerd door de curatoren van de tentoonstelling. In januari 2019 hebben de curatoren van de tentoonstellingscentra uit negen genomineerden de winnaars gekozen van de beurs voor 2019/2020. De winnaars komen uit de Dominicaanse Republiek, Rusland en Duitsland, en wonen en werken in Zwitserland en Duitsland. Meer informatie over de beurswinnaars en het programma kunt u vinden op www.recommended.photo.

Met zijn twee historische gebouwen - open constructies van staal en glas - uit 1911-1913 is Deichtorhallen Hamburg een kunstwerk op zich. Tegenwoordig vormt deze architectuur het decor voor spectaculaire internationale shows die regelmatig wel 60.000 bezoekers trekken.

Als producent van camera's levert Olympus een belangrijke bijdrage aan het maken van kunst door middel van fotografie. En daarom vinden wij het belangrijk om dit te promoten. Als sponsorpartner van Deichtorhallen verstrekken wij onze camera's op lange termijn en streven we naar gedegen cultuureducatie. Zodoende steunen we niet alleen de educatieve programma's van Deichtorhallen, maar ook tentoonstellingen.

Website van Deichtorhallen

Het Foam Fotografiemuseum is gevestigd in Amsterdam. Het museum informeert en inspireert een zo breed mogelijk publiek door alle facetten van hedendaagse fotografie te laten zien. Het museum organiseert een scala aan activiteiten, variërend van tentoonstellingen en publicaties tot debatten en educatieve projecten.

De uitwisseling van expertise en netwerkactiviteiten staan centraal in de samenwerking tussen Foam en Olympus, met een focus op educatieve programma's. Het trainingsprogramma dat Olympus ondersteunt, bereikt meer dan 15.000 jongeren en helpt nieuwe generaties om de wereld van kunst en fotografie te ontdekken, ervaren en van te genieten.

Website van Foam

Fotografie Forum Frankfurt © Georg Dörr/lumenphoto.de

Het Fotografie Forum Frankfurt (FFF) verenigt alle aspecten van fotografie via een uiteenlopend programma van tentoonstellingen, publicaties, workshops, lezingen en symposia. Het forum belicht zowel originele als klassieke interpretaties van het medium fotografie en het werk van vooraanstaande fotografen in Duitsland.

De non-profitorganisatie wordt ondersteund door leden, entreegelden, verkoop van boeken en foto's, de stad Frankfurt en natuurlijk sponsoren zoals Olympus. Als onderdeel van deze sponsoring verstrekken wij camera's voor het junior-educatieprogramma van het FFF. De camera's worden gebruikt tijdens de workshops en leden van het FFF kunnen ze lenen om uit te proberen. Bovendien krijgen deze leden een speciale training over Olympus-camera's.

Website van Fotografie Forum Frankfurt

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Simon Smitweg 18
2353 GA Leiderdorp
Overige adressen