Fotografie

Op basis van onze kennis op het gebied van camera's en lenzen die we hebben opgedaan in onze voormalige beeldvormende bedrijfstak*, richten onze MVO-activiteiten zich op fotografische projecten met een educatieve aanpak. Als sponsorpartner van Deichtorhallen, het Foam fotografiemuseum in Amsterdam en het Fotografie Forum Frankfurt, stellen we onze camera's langdurig ter beschikking als onderdeel van ons streven om cultuureducatie te promoten.

*Olympus heeft op 1 januari 2021 de beeldvormende bedrijfstak overgedragen aan het bedrijf OM Digital Solutions, dat wordt beheerd en geëxploiteerd door Japan Industrial Partners Inc.

  • Delen:
Photography

Nieuwe perspectieven

Door het aanbieden van dit samenwerkingsverband konden de vier partners (Deichtorhallen Hamburg, het Foam fotografiemuseum in Amsterdam, Fotografie Forum Frankfurt en Olympus) de hedendaagse fotografie in de kunstwereld promoten. Het bood jonge fotografen een effectieve ondersteuning op een cruciaal moment in hun carrière. Een belangrijk onderdeel van deze ondersteuning was de persoonlijke begeleiding door de ervaren curatoren en de tentoonstellingen op de drie locaties. Dit idee wordt samengevat in de aanbevolen titel - een persoonlijke aanbeveling aan het publiek door doorgewinterde curatoren.

Het programma ondersteunde de drie verkozen fellows op verschillende niveaus: ze ontvingen elk een beurs van 10.000 euro, evenals camera-apparatuur van Olympus, persoonlijke coaching van een van de drie fotocuratoren op de tentoonstellingslocaties, en de mogelijkheid om hun werk op die locaties te presenteren. Dankzij de financiële ondersteuning kon ieder zijn eigen fotoproject verwezenlijken, terwijl de tentoonstellingen hun werk onder de aandacht brachten van een groter publiek en de kunstwereld.

Fotografen werden genomineerd door de tentoonstellingscuratoren. De fellows voor het cohort 2019/2020 werden in januari 2019 geselecteerd door de curatoren van de locaties uit een lijst van negen genomineerden. Ze zijn afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, Rusland en Duitsland, en ze wonen en werken allemaal in Zwitserland en Duitsland. Meer informatie over de fellows en het programma is te vinden op www.recommended.photo.

Met zijn twee historische gebouwen, open staal- en glasconstructies daterend van 1911 tot 1913, is Deichtorhallen Hamburg een op zichzelf staand kunstwerk. Tegenwoordig vormt de architectuur het decor voor spectaculaire grote internationale shows die regelmatig tot 60.000 bezoekers trekken.

Website van Deichtorhallen

Het Foam Fotografiemuseum is gevestigd in Amsterdam. Het museum informeert en inspireert een zo breed mogelijk publiek door alle facetten van hedendaagse fotografie te laten zien. Het museum organiseert een scala aan activiteiten, variërend van tentoonstellingen en publicaties tot debatten en educatieve projecten.

De uitwisseling van expertise en netwerkactiviteiten staan centraal in de samenwerking tussen Foam en Olympus, met een focus op educatieve programma's. Het trainingsprogramma dat Olympus ondersteunt, bereikt meer dan 15.000 jongeren en helpt nieuwe generaties om de wereld van kunst en fotografie te ontdekken, ervaren en van te genieten.

Website van Foam

Fotografie Forum Frankfurt © Georg Dörr/lumenphoto.de

Het FFF combineert alle aspecten van fotografie door middel van een breed programma van tentoonstellingen, publicaties, workshops, lezingen en symposia. Het belicht zowel evoluerende als klassieke interpretaties van het fotografische medium en presenteert het werk van vooraanstaande fotografen in Duitsland.

De non-profitorganisatie wordt ondersteund door haar leden, toegangsprijzen, de verkoop van boeken en drukwerk, de stad Frankfurt en door sponsors zoals Olympus.

Website van Fotografie Forum Frankfurt

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in Nederland

Olympus Nederland B.V.
Simon Smitweg 18
2353 GA Leiderdorp
Overige adressen