Mobile Version Hide

Je maakt waarschijnlijk gebruik van Internet Explorer 6. Deze browser is inmiddels verouderd.
Voor een veilig en betrouwbaar gebruik raden we je aan om over te stappen op een van de volgende browsers:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

E‑M5 MARK II

Krachtigste beeldstabilisatie
 • OM-D filmkwaliteit
 • Meest compact in zijn klasse
 • Bestand tegen stof, water en kou

SH‑2

Helderheid en schoonheid in één
 • Geavanceerd ontwerp - prettig gevoel
 • 5-assige optische beeldstabilisator voor haarscherpe beelden
 • Geavanceerde modus voor nachtopnamen

E‑M1

Presteert beter dan menig D‑SLR-camera
 • Body van een ideaal formaat
 • DUAL FAST AF voor een snelle en nauwkeurige scherpstelling
 • Geweldig ontwerp en groot gebruiksgemak

STYLUS 1

Superdun, extra krachtig,
 • Diafragma van 1:2.8
 • Ingebouwde OM-D-technologie
 • Intuïtieve professionele fotostijl

Ontdek de wereld van
Olympus cameras

OM-D

Gemaakt om te excelleren in snelheid, precisie en beeldkwaliteit - en bovendien een retro-design

Lees verder

PEN

Een stijlvol en handzaam systeem, in SLR uitvoering en met verwisselbare lenzen

Lees verder

STYLUS

Klein in omvang, groot in prestaties; compact camera's voor elke gelegenheid

Lees verder

LENZEN

Een indrukwekkende reeks zoom-, macro- en standaardlenzen voor al uw creatieve wensen.

Lees verder

Welke opname u ook gaat maken, er is een Olympus accessoire voor elke gelegenheid!

Dit is mogelijk ook interessant voor u

Laatste nieuws Naar het Perscentrum

Al het nieuws

 • NIEUW

  11-03-2015

  SH-2: Een must-have voor het vastleggen van herinneringen

  De meest fantastische foto’s maakt u op onverwachte momenten, maar juist dan heeft u geen perfect licht en u kunt van spelende kinderen niet verwachten dat ze het geduld hebben te wachten tot uw camera goed is ingesteld. Dat is de reden waarom Olympus de nieuwe Stylus SH-2 de compacte high-end technologie meegaf die nodig is om vliegensvlug, eenvoudig en zelfs in het donker video's en foto's vast te leggen. Het levert een kwaliteit die u op geen enkele mobiele telefoon kunt verkrijgen, en dat zelfs zonder enige fotografische deskundigheid. Olympus heeft de camera ook een fraai uiterlijk en een compacte lichtgewicht body meegegeven. De combinatie van een leer-achtige structuur en een semi-retro metalen behuizing geeft de SH-2 een look die past bij elke outfit, shabby of chic. Op een met kaarsen verlicht verjaardagsfeestje of onder een sterrenhemel zorgt de stand ‘nachtopname’ voor geweldig belichte foto’s. De optische 5-assige beeldstabilisatie technologie is afkomstig van de Olympus ‘high-end’ camera's en neutraliseert camerabewegingen veel effectiever dan vergelijkbare systemen. Dit is van groot belang bij het maken van close-ups met de krachtige 24x optische zoom, of bij het opnemen van een handheld time-lapse film in de nacht. Uiteraard beschikt de SH-2 over Wi-Fi voor het uploaden van beelden naar een smartphone, en wordt bovendien geleverd met alle creatieve functies en het bedieningsgemak dat u verwacht van Olympus camera's.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  Kleinere uitrusting en stabielere opnamen dankzij de krachtigste stabilisator ter wereld

  De nieuwe OM-D E-M5 Mark II verandert een veelvuldige bekroonde fotocamera in een geavanceerde tool voor liefhebbers van creatieve fotografie en video, met de professionele uitstraling van topapparatuur. De eerste generatie E-M5 gaf ambitieuze fotografen de mogelijkheid om moeiteloos de kwaliteit van een D-SLR te evenaren – zonder gebruik van een statief of extra apparatuur. Belangrijk hierbij was het lichtgewicht en compacte ontwerp en het unieke 5-assige beeldstabilisatiesysteem. Olympus heeft dit systeem verder doorontwikkeld voor de E-M5 Mark II, die nu beschikt over de krachtigste stabilisator ter wereld. De compensatie voor camerabewegingen staat gelijk aan een 5 stappen snellere sluitertijd, en dat vertaalt zich in geweldige resultaten bij weinig licht. En ook de kwaliteit van de weersbestendige OM-D-behuizing is van een geweldig niveau. De combinatie van een uitzonderlijk snelle autofocus en beeldstabilisatie en een compact, lichtgewicht ontwerp van zowel de camera als objectieven maakt de OM-D E-M5 Mark II bij uitstek geschikt voor het vastleggen van snelbewegende voorwerpen, ongeacht de omstandigheden. Dit nieuwe model zal verkrijgbaar zijn vanaf eind februari.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  De in alle opzichten verbeterde allround zoom

  Wanneer fotografie een hobby is in plaats van werk is het belangrijk dat de apparatuur er goed uitziet, makkelijk kan worden meegenomen en buitengewoon veelzijdig is. De tweede generatie van het M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150 mm 1:4.0-5.6 II telefoto-objectief voldoet aan al deze eisen dankzij een ingenieus nieuw ontwerp en de Olympus ZERO-coating die zorgt voor een nog betere optische kwaliteit. De ontwerpers bij M.ZUIKO hebben dit 14 150 mm objectief ook voorzien van geweldige weersbestendige eigenschappen, waardoor 'ie nog beter past bij de bekroonde OM-D-camera's van Olympus. Net als zijn flexibele voorganger is dit fraaie model buitengewoon licht en compact. Hij is vanaf eind februari 2015 verkrijgbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  De breedste groothoeklens is klaar voor actie

  De nieuwe Olympus Tough TG-860 geeft actievelingen alles wat ze nodig hebben: een ultragroothoeklens, een groot bedieningsgemak (met één hand), een kantelbaar lcd dat zich prima leent voor selfies en geweldige opties voor een goede bescherming. Of u nu aan het mountainbiken bent of aan het kitesurfen: als u mooie actiemomenten perfect wilt vastleggen is een ultragroothoeklens onontbeerlijk – zeker wanneer u maar één hand vrij hebt en maar één kans om die ene, perfecte opname te maken. En daarom heeft Olympus de nieuwe STYLUS Tough TG-860 voorzien van de breedste groothoek¬lens die op dit moment verkrijgbaar is voor compactcamera's (21 105 mm*). En dankzij meerdere ontspanknoppen kunnen de echte adrenalinejunkies op elk moment haarscherpe foto's maken, onbewogen selfies en prachtige filmopnamen – met of zonder hand¬schoenen en met de rechter- of linkerhand. De TG-860 is verkrijgbaar vanaf half maart 2015.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  High five! Vijfde M.ZUIKO Pro-objectief in de planning

  In 2015 zal de bekroonde M.ZUIKO PRO-serie van Olympus, dat professionele prestaties combineert met een compact en lichtgewicht design, worden uitgebreid met een vijfde objectief voor Micro Four Thirds-camera's. De heldere M.ZUIKO DIGITAL ED 8 mm visoog 1:1.8 PRO zal in de loop van het jaar samen met een ander PRO-objectief – een groothoekzoom – op de markt komen. Verder is er nog een supertelefotozoomobjectief in ontwikkeling. De Olympus PRO-serie bestaat op dit moment uit twee objectieven. Alle M.ZUIKO PRO-objectieven voldoen aan de hoogste standaarden en leveren de beste beeldkwaliteit die ooit is gerealiseerd door optische apparatuur van Olympus.

  Meer informatie over de M.ZUIKO
 • NIEUW

  05-02-2015

  Nieuwe firmware-upgrade voor het OM-D E-M1 topmodel

  De nieuwe firmware-upgrade v3.0 voor de OM-D E-M1 voegt twee functies toe aan dit veelvuldig bekroonde topmodel. Zo zorgt de upgrade voor een 9-fps repeterende autofocus als uitbreiding op de Dual Fast AF-functie. Hierbij wordt bij elke opname opnieuw scherpgesteld en dat vertaalt zich in haarscherpe foto's zonder enige vervorming. Verder zorgt deze upgrade voor compatibiliteit met de nieuwste versie van OI.Share (v2.5), zodat Live View-controle via een voor wifi geschikte smartphone mogelijk is bij video-opnamen. De upgrade is vanaf 24 februari 2015 gratis verkrijgbaar via de Olympus Digital Camera Updater.

  Lees verder
 • NIEUW

  29-01-2015

  Firmware-update voor de E-PL7

  Firmware-update versie 1.2 voor de E-PL7 is nu beschikbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  15-01-2015

  Firmware-upgrade voor STYLUS 1 biedt een breder brandpuntsbereik en meer

  Olympus heeft een uitgebreide firmware-upgrade uitgebracht die de specificaties van de toonaangevende STYLUS 1-compactcamera verder verbetert. De firmware-upgrade v2.0 voorziet de in 2014 met een 'red dot design'-award bekroonde camera van een breder brandpuntsbereik, en vergroot de groothoekmogelijkheden tot 22,4 mm*. Ook profiteren fotografen met een STYLUS 1 met de firmware-upgrade van nieuwe functies voor intervalopnamen en timelapsefilmpjes, die we al kennen van de OM-D-camera's. Tot de vele andere verbeteringen behoort ook de compatibiliteit met OI.Share v2.5 dat het mogelijk maakt om de camera vanaf afstand via een smartphone te bedienen. De nieuwe firmware kan gratis worden gedownload via de Olympus Digital Camera Updater.

  Lees verder

Nieuwe producten

 • NIEUW

  11-03-2015

  SH-2: Een must-have voor het vastleggen van herinneringen

  De meest fantastische foto’s maakt u op onverwachte momenten, maar juist dan heeft u geen perfect licht en u kunt van spelende kinderen niet verwachten dat ze het geduld hebben te wachten tot uw camera goed is ingesteld. Dat is de reden waarom Olympus de nieuwe Stylus SH-2 de compacte high-end technologie meegaf die nodig is om vliegensvlug, eenvoudig en zelfs in het donker video's en foto's vast te leggen. Het levert een kwaliteit die u op geen enkele mobiele telefoon kunt verkrijgen, en dat zelfs zonder enige fotografische deskundigheid. Olympus heeft de camera ook een fraai uiterlijk en een compacte lichtgewicht body meegegeven. De combinatie van een leer-achtige structuur en een semi-retro metalen behuizing geeft de SH-2 een look die past bij elke outfit, shabby of chic. Op een met kaarsen verlicht verjaardagsfeestje of onder een sterrenhemel zorgt de stand ‘nachtopname’ voor geweldig belichte foto’s. De optische 5-assige beeldstabilisatie technologie is afkomstig van de Olympus ‘high-end’ camera's en neutraliseert camerabewegingen veel effectiever dan vergelijkbare systemen. Dit is van groot belang bij het maken van close-ups met de krachtige 24x optische zoom, of bij het opnemen van een handheld time-lapse film in de nacht. Uiteraard beschikt de SH-2 over Wi-Fi voor het uploaden van beelden naar een smartphone, en wordt bovendien geleverd met alle creatieve functies en het bedieningsgemak dat u verwacht van Olympus camera's.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  Kleinere uitrusting en stabielere opnamen dankzij de krachtigste stabilisator ter wereld

  De nieuwe OM-D E-M5 Mark II verandert een veelvuldige bekroonde fotocamera in een geavanceerde tool voor liefhebbers van creatieve fotografie en video, met de professionele uitstraling van topapparatuur. De eerste generatie E-M5 gaf ambitieuze fotografen de mogelijkheid om moeiteloos de kwaliteit van een D-SLR te evenaren – zonder gebruik van een statief of extra apparatuur. Belangrijk hierbij was het lichtgewicht en compacte ontwerp en het unieke 5-assige beeldstabilisatiesysteem. Olympus heeft dit systeem verder doorontwikkeld voor de E-M5 Mark II, die nu beschikt over de krachtigste stabilisator ter wereld. De compensatie voor camerabewegingen staat gelijk aan een 5 stappen snellere sluitertijd, en dat vertaalt zich in geweldige resultaten bij weinig licht. En ook de kwaliteit van de weersbestendige OM-D-behuizing is van een geweldig niveau. De combinatie van een uitzonderlijk snelle autofocus en beeldstabilisatie en een compact, lichtgewicht ontwerp van zowel de camera als objectieven maakt de OM-D E-M5 Mark II bij uitstek geschikt voor het vastleggen van snelbewegende voorwerpen, ongeacht de omstandigheden. Dit nieuwe model zal verkrijgbaar zijn vanaf eind februari.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  De in alle opzichten verbeterde allround zoom

  Wanneer fotografie een hobby is in plaats van werk is het belangrijk dat de apparatuur er goed uitziet, makkelijk kan worden meegenomen en buitengewoon veelzijdig is. De tweede generatie van het M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150 mm 1:4.0-5.6 II telefoto-objectief voldoet aan al deze eisen dankzij een ingenieus nieuw ontwerp en de Olympus ZERO-coating die zorgt voor een nog betere optische kwaliteit. De ontwerpers bij M.ZUIKO hebben dit 14 150 mm objectief ook voorzien van geweldige weersbestendige eigenschappen, waardoor 'ie nog beter past bij de bekroonde OM-D-camera's van Olympus. Net als zijn flexibele voorganger is dit fraaie model buitengewoon licht en compact. Hij is vanaf eind februari 2015 verkrijgbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  De breedste groothoeklens is klaar voor actie

  De nieuwe Olympus Tough TG-860 geeft actievelingen alles wat ze nodig hebben: een ultragroothoeklens, een groot bedieningsgemak (met één hand), een kantelbaar lcd dat zich prima leent voor selfies en geweldige opties voor een goede bescherming. Of u nu aan het mountainbiken bent of aan het kitesurfen: als u mooie actiemomenten perfect wilt vastleggen is een ultragroothoeklens onontbeerlijk – zeker wanneer u maar één hand vrij hebt en maar één kans om die ene, perfecte opname te maken. En daarom heeft Olympus de nieuwe STYLUS Tough TG-860 voorzien van de breedste groothoek¬lens die op dit moment verkrijgbaar is voor compactcamera's (21 105 mm*). En dankzij meerdere ontspanknoppen kunnen de echte adrenalinejunkies op elk moment haarscherpe foto's maken, onbewogen selfies en prachtige filmopnamen – met of zonder hand¬schoenen en met de rechter- of linkerhand. De TG-860 is verkrijgbaar vanaf half maart 2015.

  Lees verder
 • NIEUW

  05-02-2015

  High five! Vijfde M.ZUIKO Pro-objectief in de planning

  In 2015 zal de bekroonde M.ZUIKO PRO-serie van Olympus, dat professionele prestaties combineert met een compact en lichtgewicht design, worden uitgebreid met een vijfde objectief voor Micro Four Thirds-camera's. De heldere M.ZUIKO DIGITAL ED 8 mm visoog 1:1.8 PRO zal in de loop van het jaar samen met een ander PRO-objectief – een groothoekzoom – op de markt komen. Verder is er nog een supertelefotozoomobjectief in ontwikkeling. De Olympus PRO-serie bestaat op dit moment uit twee objectieven. Alle M.ZUIKO PRO-objectieven voldoen aan de hoogste standaarden en leveren de beste beeldkwaliteit die ooit is gerealiseerd door optische apparatuur van Olympus.

  Meer informatie over de M.ZUIKO
 • NIEUW

  28-08-2014

  Maak uw selfies in stijl - met de PEN E-PL7

  Met de nieuwe PEN E-PL7, heeft u een mode-accessoire dat foto's maakt en dat past bij uw verfijnde stijl . De hoge kwaliteit van de behuizing met een premium leather-look voorzijde is niet alleen de perfecte aanvulling op elke high-class outfit, het is bovvendien een genot om vast te houden en aan te raken. Met behulp van het speciale flip-down LCD-touchscreen, legt u met gemak de moeilijkst te maken selfies vast zonder dat uw vingers de perfecte foto in de weg zitten. En omdat elke foto van adembenemende kwaliteit is, zult u ze willen delen; dat is eenvoudig te doen met de ingebouwde Wi-Fi.

  Lees verder
 • 15-09-2014

  Draagbaar wordt professioneel

  Voor een toenemend aantal professionele fotografen, is Olympus is hét merk voor super-draagbare, pro-standaard, all-weather systeem camera's en lenzen. De nieuwe zilveren versie van de iconische OM-D E-M1 wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde firmware upgrade versie 2.0 die tethered fotograferen, instelbare digitale tilt-shift bewerking en live composite levert. Fotografen met professionele ambities zullen tevens blij zijn met de prachtige nieuwe zilverven behuizing van de E-M1's.

  Lees verder
 • 15-09-2014

  Opvallend in de professionele klasse

  De M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1: 2.8 PRO zoomlens is stof- en spatwater-dicht, bestand tegen lage temperaturen - en opvallend in de pro klasse. 'Te lang, te groot en te zwaar' is het professionele oordeel over de DSLR concurrentie, dus Olympus maakte deze lens compacter en lichter dan een normale full-frame lens met vergelijkbare kenmerken en omvang.

  Lees verder

Firmware-updates

 • NIEUW

  05-02-2015

  Nieuwe firmware-upgrade voor het OM-D E-M1 topmodel

  De nieuwe firmware-upgrade v3.0 voor de OM-D E-M1 voegt twee functies toe aan dit veelvuldig bekroonde topmodel. Zo zorgt de upgrade voor een 9-fps repeterende autofocus als uitbreiding op de Dual Fast AF-functie. Hierbij wordt bij elke opname opnieuw scherpgesteld en dat vertaalt zich in haarscherpe foto's zonder enige vervorming. Verder zorgt deze upgrade voor compatibiliteit met de nieuwste versie van OI.Share (v2.5), zodat Live View-controle via een voor wifi geschikte smartphone mogelijk is bij video-opnamen. De upgrade is vanaf 24 februari 2015 gratis verkrijgbaar via de Olympus Digital Camera Updater.

  Lees verder
 • NIEUW

  29-01-2015

  Firmware-update voor de E-PL7

  Firmware-update versie 1.2 voor de E-PL7 is nu beschikbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  15-01-2015

  Firmware-upgrade voor STYLUS 1 biedt een breder brandpuntsbereik en meer

  Olympus heeft een uitgebreide firmware-upgrade uitgebracht die de specificaties van de toonaangevende STYLUS 1-compactcamera verder verbetert. De firmware-upgrade v2.0 voorziet de in 2014 met een 'red dot design'-award bekroonde camera van een breder brandpuntsbereik, en vergroot de groothoekmogelijkheden tot 22,4 mm*. Ook profiteren fotografen met een STYLUS 1 met de firmware-upgrade van nieuwe functies voor intervalopnamen en timelapsefilmpjes, die we al kennen van de OM-D-camera's. Tot de vele andere verbeteringen behoort ook de compatibiliteit met OI.Share v2.5 dat het mogelijk maakt om de camera vanaf afstand via een smartphone te bedienen. De nieuwe firmware kan gratis worden gedownload via de Olympus Digital Camera Updater.

  Lees verder
 • NIEUW

  15-01-2015

  Firmware-update voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ

  Firmware-update versie 1.3 voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm F3.5-6.3 EZ is nu beschikbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  09-12-2014

  Firmware-update voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO

  Firmware-update versie 1.1 voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO is nu beschikbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  20-11-2014

  Firmware-update voor de E-M1

  Firmware-update versie 2.2 voor de E-M1 is nu beschikbaar.

  Lees verder
 • NIEUW

  13-11-2014

  Firmware-update voor PEN- en OM-D-camera´s van Olympus

  Van onze nieuwste lens in de pro-klasse, de M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO, mag u uitstekende prestaties verwachten. Als u in het bezit bent van één van de volgende camera´s, kunt u de prestaties zelfs nog verbeteren door een upgrade naar de nieuwste camerafirmware. (E-PM1, E-PM2, E-P3, E-PL3, E-P5, E-PL5, E-PL6, E-PL7, E-M1, E-M5 en E-M10). Ga via onderstaande link naar onze downloadpagina en selecteer uw camera in de lijst van producten.

  Lees verder
 • 16-09-2014

  Firmware-update voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 MACRO

  Firmware-update versie 1.1 voor de M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 MACRO is nu beschikbaar.

  Lees verder